CHP üzerine AKP senaryosu!

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlığın, yani devletin imkânlarını kullanarak seçim kampanyasına çoktan başladı ama CHP ve MHP’de henüz bu yönde bir hareket yok. Erken davranan yol alır...
Dikkatinizi çekmek istediğim konu, Davutoğlu ve diğer AKP yetkililerinin, her fırsatta CHP’yi yerden yere vurmaları, MHP’ye ise neredeyse hiç dokunmamaları...
Bir örnek verelim... AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Bence, Atatürk’ün partisi dedikleri CHP’nin içerisine cemaati sokuyorlarsa, kendilerine yeni bir isim bulmaları gerekiyor. CHP, ismini değiştirebilir, ’Cemaate Hizmet Partisi’ yapabilir meselâ” dedi.
Tespitin doğruluğu veya yanlışlığı önemli değil, meydana getirilmek istenen algı bu!
***
Yine Çalık, AKP olarak güçlerini Allah’tan ve milletten aldıklarını CHP’nin ise yurt içi ve yurt dışındaki bazı güçlerden destek aldığını öne sürdü. Oysa bilenler biliyor ki AKP, meşruiyetini ABD ve AB desteğiyle sağlayan, 2001 yılında ABD’den gönderilen ve yerel yönetimlere özerklik verilmesini dayatan gizli bir belgeyi parti programı haline getirerek kurulan, daha sonra da kendi deyimleriyle “Ankara’nın şerrinden Brüksel’in şefaatine sığınan”, bunun için cemaati kullanıp Türk Silâhlı Kuvvetleri’ne operasyon yaptırarak ülkenin en büyük direnç gücünü zaafa uğratan, böylece Türkiye’nin etnik ve dini temelde bölünmesinin önünü açan, Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanlığı’nı da üstlenerek Arap Baharı’nı 2005 yılında İstanbul’da tezgâhlayıp, Mısır, Libya ve Suriye’de Haçlı Seferi’ne öncülük eden bir partidir..
AKP’nin Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki rolü, IŞİD gibi Haçlı ordularını, Truva atı içinde bu ülkelere sokmaktır. Kimse, AKP’nin Müslüman Kardeşler Enternasyonalini sağlamak için bu yola gittiğini öne sürmesin. Zaten bu örgüt de İngilizlerin eseridir.
***
Yine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski CHP döneminin uygulamalarından örnekler vererek mesela Seyit Rıza’yı CHP zihniyetinin astığını, Şevket Süreyya Aydemir, Sabahattin Ali, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Kemal Tahir, Orhan Kemal ve Rıfat Ilgaz’ın mahkûm edildiğini, Necmettin Erbakan’ın konuştu diye, Recep Tayyip Erdoğan’ın da şiir okudu diye mahkûm edildiğini öne sürdü ve “Allah göstermesin CHP iktidara gelirse bilin ki yine herkesi ya orduyu ya milleti isyana teşvik etti diye bir şekilde bir kelimeyle mahkûm ederler bundan şüpheniz olmasın” diyebildi...
“Roma’yı da CHP yakmıştı” demedi...
AKP iktidarında 2007 yılından beri uydurma suçlarla mahkûm edilenler ne olacak?
Üstelik Tayyip Erdoğan’ın yasağını kaldırtan güç ile “Erbakan’ı gömdük, üzerine beton döktük. Yenilikçilerin önü açıldı” diyen güç CIA idi!
***
Yılmaz, Milli Savunma Bakanı ama Seyit Rıza adlı isyancıyı savunuyor! AKP, milli güçleri ezdikçe, bazı sırlarını böyle açık ediyor. Asıl projelerini ise 2015 seçimlerini kazanırlarsa Anayasa’yı değiştirerek uygulayacaklarını da her vesileyle söylüyorlar.
Ahmet Davutoğlu da bu sözü verdikten sonra “Bir CHP milletvekili, ’30 Mart’ta paralelcilerle iş birliği yapmakla büyük hata yaptık’dedi.. İşte fotoğraf, işte vesika... Kendi içinizden bu ses çıkıyor Kılıçdaroğlu... Ne tür ittifak yaptıysanız çıkın açıklayın” diyerek, boks tabiriyle CHP’nin açılan kaşına vurdu!
Davutoğlu “Eğer birileri perde gerisinden, Pensilvanya’dan ya da başka merkezlerden, bürokrasi içerisinde örgütlenerek, emniyet, yargı veya kritik bürokraside örgütlenerek devleti yönetmeye kalkarsa hak ettiği cevabı alacak” derken de kendi suçlarını itiraf etmiş oldu.
Sormak gerekir; devlet içindeki cemaat örgütlenmesini de CHP mi yaptırdı?
Daha birçok örnek gösterilebilir. CHP üzerine, AKP’nin ciddi bir seçim senaryosu var... Bu senaryoyu deşifre etmeye devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları