Bozguncuların sonu nasıl olacak?

Türkiye'de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, Meclis'te AKP oyları ile şimdilik kapatıldı ama Reza Zarrab'ın "İran'daki ortağı ya da patronu" olarak bilinen Babek Zencani, dolandırıcılık, sahtekârlık ve kara para aklama yöntemleriyle "yeryüzünde fesat çıkarmak"tan yargılanıyor.

"Yeryüzünde fesat çıkarmak" ve "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" Kur'an'dan alınma kavramlardır. Mesela Bakara Suresi'nin 204-206'ncı ayetlerinde şöyle geçer:

204: İnsanlardan kimi de vardır ki, dünya hayatı hakkındaki sözü seni imrendirir ve o, kalbindekine Allah'ı şahit tutar. Oysa o, İslâm düşmanlarının en azılısıdır. 205: İş başına geçtiğinde yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak, ekini ve nesli yok etmek için didinir. Allah da bozgunculuğu sevmez. 206: Ona: "Allah'tan kork!" denildiği zaman da gururu kendisini daha çok günaha iter. Cehennem de onun hakkından gelir. O, gerçekten ne kötü yataktır.

***

Arap Baharı projesi için İstanbul'da 2005 yılında "İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı" yaparak, eylem başlatacak gruplara Amerikan parası dağıtmak, devamında Tunus, Mısır, Libya, Bahreyn, Suriye ve Yemen'de olayları her türlü vasıtayla kışkırtmak, "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" değil midir?

Terör grupları oluşturup, eğiterek, donatarak; 50 bin civarında teröriste yol vererek komşu ülkeyi kana bulamalarına sebep olmak, "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" değil midir?

Çevre ülkelerdeki insanları mezhebine göre ayırarak bir tarafı desteklemek, içeride de aynı farklılığı seçim propagandasında kullanmak, rakip parti liderini mezhebinden dolayı yuhalatmak, "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" değil midir?

Türkiye gibi bir ülkenin bütün stratejik kuruluşlarından sonra, sularını bile satmaya kalkışmak, bunu yaparken orman köylüsünün tapulu arazisine el koymak, ardından kendi toprağını vatandaşa satmak, yaylalara el koymaya hazırlanmak, "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" değil midir?

Kendi ordusunun mensuplarını ve ülkenin aydınlarını suçsuz yere hapislerde süründürmek "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" değil midir?

Valilere talimat vererek askerlerin elini kolunu bağlamak, böylece ülkenin bir bölümünde terör örgütünün alan hâkimiyeti kurmasını sağlamak, karşı çıkanı terörden beslenmekle suçlamak, ısrar eden olursa hakkında soruşturma açtırmak, gazetelere baskınlar düzenlettirmek, yazarlarını dövdürmek "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" değil midir?.

***

"Bu soruları niçin soruyorsun?" diye sorabilirsiniz? Bozguncuların sonunun nasıl olacağını söylemek için! Bakın nasıl?

Kasas Suresi 76: Doğrusu Karun, Musa'nın kavmindendi ve onlara karşı azıtmıştı. Ona öyle hazineler vermiştik ki, anahtarları gerçekten güçlü kuvvetli bir bölüğe ağır geliyordu. O zaman. kavmi ona şöyle demişti: "Böbürlenme, çünkü Allah, böbürlenenleri sevmez." 77: Allah'ın sana bu vergisi içinde ahiret evini ara ve dünyadan nasibini de unutma; Allah'ın sana ihsan ettiği gibi sen de iyilik et ve yeryüzünde bozgunculuk arama; çünkü Allah, bozguncuları sevmez! 78: O: "Ben, ona yalnızca bendeki bir ilim sayesinde nail oldum" dedi. Allah'ın ondan önce o nesiller içinden ondan kuvvetçe daha çetin ve taraftarları daha çok nice kimseleri helak etmiş olduğunu bilmiyor muydu? Suçlular, günahlarından sorgulanmaz. 79: Derken, ihtişamı içinde kavminin karşısına çıktı. Dünya hayatını arzu edenler: "Ah ne olurdu, şu Karun'a verilen gibisi bizim de olsa; o gerçekten büyük bir bahtiyar (varlık sahibi)!" dediler. 81: Derken Biz onu, hem de sarayı ile birlikte yerin dibine geçirdik. O zaman Allah'a karşı yardımına gelecek taraftarları da olmadı, kendisini kurtaracaklardan da değildi.

Yazarın Diğer Yazıları