“Angustan pastırma olmaz...”

Kayseri
Kayseri’ye İstanbul’dan uçakla geldim ama Ankara-Kayseri, Kayseri-Sivas ve Sivas-Malatya arasında, demiryolu onarımı sebebiyle 2010 yılı başında durdurulan 4 Eylül Mavi Treni, bugünden itibaren seferlere başlıyor.
Başlıyor da 2. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe Hatun’dan Mimar Sinan’a hatta bu yazıyı yazdığım, Avgunlu “havuzlu” Medrese’yi, 1193 yılında yaptıran Lala Muslihiddin’e kadar nice değerli insanı yetiştirmiş Kayseri, 12 Haziran seçimleri seferi nereye doğru gidiyor acaba?

***


Kayseri’nin gündeminde elbette Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingi de var ama Kayserili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fişlendiği iddiası, Kayseri Belediyesi ile Başkanı hakkında yolsuzluk iddiaları, CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş arasındaki, kiracı-kiralayan ilişkisi ile ilgili tartışma, MHP adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun Avşarları toparlayan rüzgarı, yine eski Kayseri valisi ve MHP adayı Nihat Canpolat’ın bir günde 20 köy gezmesi var.
AKP yanlısı gazetelerde, Kayseri Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını gündemde tuttu diye sanki Kayserilileri sorumlu tutmuş gibi “Kayseri’ye söylemediği sözü bırakmayan Kılıçdaroğlu Kayseri’ye ne yüzle gelecek?” manşetleri atıldı!
Tayyip Erdoğan, Kayseri’de sevilen bir kişi olan Şevki Kulkuloğlu için “Adam benim milletvekilime kirasını ödememiş” diye başlayan ağır ifadeler kullandı ama işin aslı kendisine bildirildiği gibi değil.. Hatta Mustafa Elitaş ve AKP İl Genel Meclis Üyesi Emrullah Tellioğlu hakkında yeddiemine bırakılan malları satmaktan bir savcılık soruşturması var. Elitaş, milletvekili olduğu için dosya ayrılmış. Tellioğlu ise “hırsızlık” suçundan Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor..

***


Abdullah Gül’ün fişlenmesine gelince.. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen bir belgede, “cunta” nın Cumhurbaşkanı ve ailesi ile ilgili çalışmalar yapması için Albay Cemal Temizöz’ü Kayseri’ye alay komutanı olarak atadığı şeklinde Zaman’da çıkan haberin doğru olmamasını dilemekle beraber, bu olayın insanın tüylerini diken diken ettiğini söyledi.
Elitaş, Tayyip Erdoğan’ın CHP ile MHP’nin gizli bir ittifak içerisinde olduğu iddialarını tekrarlayıp “Terör örgütü ile MHP’nin şartlarının, birbirlerini besleyici nitelikte olduğunu söylemeye çalıştık” gibi cümlelerle Yusuf Halaçoğlu’nun rüzgarını kesmeye çalışıyor.. Yine gazetelerde “Yeni CHP, BDP’ye çok yakın” gibi yorumlar var ama MHP’ye yakın gazetenin yorumlarında “Habur’daki PKK karşılamasında hangi bayrak vardı?” tarzında yorumlarla bu eleştirilere cevap veriliyor.
Halaçoğlu ise “Düşmanı ülkemize sokmamak için savaştığımız ve 250 bin şehit verdiğimiz insanlarla oturulmuş işbirliği yapılıyor. Yani ne demek Büyük Orta Doğu Projesi Eşbaşkanı? Orta Doğu’da kurulacak yeni bir anlayışın, yeni bir devlet yapısının eş başkanı oluyoruz. Ama bu devlet, Türkiye Devleti olmayacak. Bu devlet, Amerika Birleşik Devletleri’nin devleti olacak. Bir Kürt devleti kurulacak. O devletin içine bütün üslerini kuracak Amerika. Bütün o petrolleri kendi kontrolüne alacak” diyor..

***

Kayserililerle birlikte CHP mitingi için “Cumhuriyet meydanı”na doğru giderken, Orta Doğu Birleşik Devletleri kurulursa böyle meydan isimlerine de gerek kalmayacağını düşünüyordum..
Gerçi meydanı dolduran Kayserililer Cumhuriyetçiydi, hatta pankartlarında, “13 Haziran’da ABD yolcusu kalmasın”, “Hamili kart yakınları, satın alıyor yarınları”, “Fenerleri yaktınız, Emekleri çaldınız, Tekeli boşalttınız, Ortalığı boş mu sandınız”, “Boyun eğmeyeceğiz”, “Her yer Hopa, her yer direniş”, “Haydi emekliler; AKP’yi emekli edelim”, “Bizim yolumuz Atatürk’ün yolu” diye yazıyordu, hatta Kemal Kılıçdaroğlu da “Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanı sen değil misin, İsrail’e mayınlı arazileri, 49 yıllığına kiralamak isteyen sen değil misin, genç Furkan ve diğer Türklerin şehit edildiği Mavi Marmara gemisine AKP milletvekillerinin binmemesini isteyen sen değil misin?” diye sordu ama milyonlarca seçmen, bu seçimin gerçekten de Türkiye’nin son şansı olduğunun farkında mı acaba?
Kayseri gibi bir ilimizde bile Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına göre icra dairesi sayısı, dörtten sekize çıktı, işsizlik Kayseri’de de büyük bir mesele ve bu sebeple büyük kitleler, gerçekleri görecek durumda değil ama 4 Eylül treni bugün kalkıyor sevgili Kayserililer.. Treni kaçırmayalım.. Yeniden Sıvas Kongresi yapmamız gereken günlere doğru bir gidişat var ve her bir oy, Çanakkale’de, Dumlupınar’da kullanılan mermi kadar değerli..
Son söz yine Kayserililerin:
“Angustan pastırma, Recep’ten Başbakan olmuyor..”

Yazarın Diğer Yazıları