AKP'nin gizli görevi mi var?

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin son kale olduğunu söylerken "Üç terör örgütü, birisi güya İslâm'ı ve Sünnileri Suriye'de savunduğu iddiasındaki tamamıyla barbar ve dinimize, medeniyetimize en büyük lekeyi vuran DEAŞ, diğeri güya, Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia eden ama en çok Kürt katleden PKK, bir diğeri de güya Alevi vatandaşlarımızın haklarını savunduğu iddiasını öne çıkaran ve bu yönde eylemler yapan DHKP-C... Bu üç örgüt birbirleriyle mücadele eden örgütler güya, aynı anda Türkiye'ye karşı harekete geçtiler. Daha doğru bir tabir kullanıyorum, geçirildiler. O günden bugüne de biz üç terör örgütüyle mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

***

Davutoğlu'na sormak gerekir:

-Bahsettiğiniz üç terör örgütünü Türkiye'ye karşı kim ve hangi amaçla harekete geçirdi?

Davutoğlu bu sorunun cevabını vermiyor. Yani asıl düşman belirsiz! Türkiye kiminle savaşıyor o halde? Bu hengâmenin içinde Rusya uçağı neden düşürüldü? Terör örgütlerini Rusya'nın organize ettiğine dair en küçük bir işaret yok ama burada da bir saptırma yapılıyor ve PKK'nın kullandığı silahların Rus yapımı olduğundan bahsedilerek asıl düşmanın kim olduğu unutturuluyor. Amerikan ordu depolarından verilen silâhlar yakalanıyor ama bakıyorsunuz ki bu durum basında da gizleniyor!

***

Türkiye'nin iyi gitmediği herkesin ortak fikri ama çıkış yolu konusunda uzlaşma yok. Çünkü iktidar partisi, hem ülke içinde hem bölgede mevcut kaosu kendisi yarattığı halde bunu sistem değişikliği yapmak, kısacası Türkiye'yi Türk devleti olmaktan çıkarmak için fırsat olarak kullanıyor.

Peki o üç terör örgütünün hedefi neydi? Onlar da Türkiye'yi Türk devleti olmaktan çıkarmak için çalışmıyor mu? Bu itibarla, son kale olan Türkiye için tehditlerden birincisi, doğrudan AKP olmuyor mu? Zira Türklüğe karşılar ama Türkiye'yi yönetiyorlar. Türklük için bundan daha yakın tehdit olabilir mi?

***

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Çıkış yolu var. Çıkış yolu, Türkiye'nin temel politikalarında... Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran insanların üzerinde durduğu ilkeler, içinde bulunduğumuz durumdan çıkış için bize yol gösterecektir" diyor.

Evet çıkış yolu cumhuriyetin kuruluş felsefesini temsil eden Anayasa'nın ilk maddelerinde ama zaten AKP de onları yıkmak istiyor! Dolayısıyla, Türkiye'nin AKP ile varacağı yer, ancak yıkımdır!

Peki bu devlet hangi temeller üzerine kuruldu? Yüce Katırcıoğlu, telefonda diyor ki; "Atatürk, Türkiye halkının ortak paydalarını kurumlaştırarak, Türk Milleti gerçeğinden hareketle, Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Bu sebeple yıkamıyorlar. Çünkü ortak payda sağlamdır. Tito'nun yaptığı gibi, etnik farklılıkları kurumlaştırarak, hatta devletleştirerek federal devlet kursaydı Yugoslavya gibi çoktan dağılırdı."

Şimdi AKP'nin amacı, mevcut ortak paydayı değiştirmek, "Türk milleti" yerine aynı kavramı kullanmakla birlikte "İslam ümmeti"ni ortak payda yapmaktır. Bunun için etnik farkları ikide bir zikrederek, onlara kurumsallık bahşederek, mevcut devlet yapısını çözüyorlar. Bu arada kendileri de darmadağın oluyor.

Tespihin imamesi, Anayasa'daki o ilk maddelerdir. İmame koparılırsa Türkiye çöker ama altında önce AKP'nin kadroları kalır! Buna rağmen ısrar ediyorlar?

***

O halde soruyu yeniden sormak gerekir:

- Yeni Anayasa'nın "millî ve yerli" olacağından bahsederek millî devleti yıkmaya, Türkiye birliğini, Anayasal düzeni ortadan kaldırarak çözmeye çalışan iktidar partisi hangi akla hizmet ediyor? AKP'nin gizli görevi Türkiye birliğini çözmek midir?

Asıl cevaplandırılması gereken soru budur!

Yazarın Diğer Yazıları