AKP'li gençler önce bunu bir öğrensin de...

Ahmet Davutoğlu, AKP Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada mezun olduğu lisede felsefe hocalığı yapan merhum Nurettin Topçu'nun, o yıllarda "Yarınki Türkiye" ifadesini kullandığını anlatarak "Bizler, 'Yarınki Türkiye' özlemiyle büyüdük. Bizler, üstat Necip Fazıl'ın 'Büyük Doğu' özlemiyle büyüdük. Bizim nesillerimiz, adalete, güvene, özgürlüğe derin bir hasret duygusuyla büyüdü. Allah'a şükürler olsun ki biz büyüdük ve yarınki Türkiye özlemi bugün gerçek oldu. Merhum Topçu, 'yarınki Türkiye' demişse biz 'Yeni Türkiye' diyoruz. Yeni Türkiye, bizim sizler için gördüğümüz gelecek rüyasının adıdır" dedi.

Davutoğlu gençlere, "Önce ahlâk ve maneviyat ilkesini hayat düsturu edinin" diye çağrıda bulundu.

AKP'li gençlerin genel başkanı Abdurrahim Boynukalın ise yönettiği gazete baskınlarına değinmeden "Biz burada bir duruş gösteriyoruz" diyerek "Dünyanın bu sisteminin en büyük zalimlerine karşı olan kavgada Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun yanında olduğunu göstermek için buradayız" ifadelerini kullandı.

***

Yeni Türkiye Cumhuriyeti sözünü başlangıçta, Atatürk kendi kurduğu devlet için kullanmıştır. Dolayısıyla yeniden Yeni Türkiye Cumhuriyeti diyorsanız, eskisini yıkmanız gerekir. AKP de Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasal düzenini yıkmaya çalışıyor zaten!

Diğer taraftan, son dönemde "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" sözünü ilk kullanan, AKP'nin fikir babası ve CIA'nın beyni Graham Fuller'dir. Bu isimle bir kitabı vardır! Fuller, AKP kurulmadan önce, Kemalizm'in modasının geçtiğini ve Türkiye'nin "Ilımlı İslâm"a öncülük etmesi gerektiğini ileri sürüyordu! Fuller, "Fazilet Partisi'ndeki gençlerin baskın çıkacağı ve "Yenilikçi Hareket"in ılımlı İslâma liderlik yapacağı"nı söylüyordu!

Kısacası, AKP'nin İslâmı, Amerikan İslâmıdır! Dolayısıyla AKP'li gençlerin, büyüklerinden habersiz olarak, küresel zalimlere karşı durması mümkün değildir. Zaten AKP küresel zalimlerin proje partisidir ve Büyük Doğu için değil ABD'nin Büyük Orta Doğu gibi projesinin eş başkanlığını sürdürmektedir. AKP, İslâm dünyasına ABD'nin Truva atı gibi girmiş; Libya ve Suriye'nin parçalanmasında birinci derecede rol oynamıştır.

Bu yaptıklarını da Türk toplumuna, "Yeni Osmanlı" diye benimsetmeye çalışmaktadırlar ki bu tutum tarihi bir aldatma operasyonudur!

***

Davutoğlu, Nurettin Topçu'dan AKP için ideoloji çıkarmaya çalışıyor ama buradan da istediği sonucu ulaşamaz. Zira Nurettin Topçu, Turan milletlerini değil ama "Anadolu'daki bin yıllık tarih bilincinden doğan Türk Milleti"ni esas alıyordu. AKP ve Davutoğlu'nun ise hangi milleti esas aldığı belli bile değildir. "Milleti İbrahim" diyorlar ama bu da siyasi açıdan Turan'dan daha hayalci bir kavramdır Üstelik AKP, Anayasa'dan milleti ve vatandaşlığı tanımlayan Türklüğü çıkarmak için girişimde bulunmuştur.

Nurettin Topçu, hayatı boyunca çalışmalarını Türk Kültür Ocağı, Türk Milliyetçileri Cemiyeti ve Türkiye Milliyetçiler Derneği'nde sürdürdü! O "isyan ahlâkı"na sahipti ve "Yarınki Türkiye'nin kurucuları, yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına gönül verecek, sabırlı ve azimli, lâkin gösterişsiz ve nümayişsiz çalışan, ruh cephesinin maden işçileri olacaklardır. Bu ruh amelesinin ilk ve esaslı işi, insan yetiştirmektir. Hünerleri hep fedakârlık olan bu hizmet ehli gençler, hizmetlerinin mükâfatını da hizmet ettikleri insanlardan beklemeyecekler, sonsuzluğa sundukları eserin sesinin akislerini yine sonsuzluktan dinleyeceklerdir" diyordu.

Kısacası, yatak odalarına attıkları kasalarda para biriktirenlerden olmayacaklardı!

Topçu'ya göre millet, dini İslam olan, büyük vatan Anadolu toprağında Oğuz çocuklarının, bin yıllık tarih içinde kaynaşmalarla eriyip aslını kaybetmeden varolan Türk soyuna dayanır. Dilimiz müşahhas ve zengin Türk dilidir.

AKP'li gençler önce bunu bir öğrensin de...

Yazarın Diğer Yazıları