ABD'nin gizli kararı: Türkiye Birleşik Devletleri kurulsun!

Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın kurduğu "İslam ordusu"na katılması, bundan önce Osmanlı Ocakları gibi yeni gençlik teşkilatları oluşturulması, Suriye'de ılımlı muhalif denilen grupların elemanlarına Türkiye'deki bir özel güvenlik kuruluşu tarafından silâhlı eğitim verilmesi gibi olayları hatırlatan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın, "Bu değişiklikler, senin de sık yazdığın ABD'nin 'İslâmı dönüştürme stratejisi'nin gereği olarak, Türkiye'deki rejim değişikliği için hazırlıktır... Başkanlık sistemini, Tayyip Bey'in istediğini sanmıyorum. Bu da aynı projenin gereğidir" dediğini yazmıştım!

Peki ama ABD, Türkiye için nasıl bir rejim, nasıl bir başkanlık sistemi öngörüyor?

Bu sorunun cevabını birçok defa yazdım ama yazılarımı her gün okuyan bazı dostlar, konuyu tekrar vurgulamamı istedi.

***

Biliyorsunuz, Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan, "Üniter devletlerde de başkanlık sistemi olabilir" diyor. AKP kurulmadan önce Tayyip Erdoğan'a ABD'den gönderilen gizli belgede ise "Mister Tayyip Erdoğan; Ankara, yerel yönetimlere otonomi vermek ve millî hükümetin fonksiyonlarını yerel düzeyde merkezi olmaktan çıkarmak zorundadır. Dünya, bütün hükümetlerden bunu istemektedir" dayatması vardı.

Oslo'da ve Dolmabahçe'de AKP ile PKK arasındaki mutabakat metninin temel unsuru da otonomi, yani özerklik idi.

Özerklik, AKP'nin kuruluşunda, Tayyip Erdoğan'ın ABD tarafından desteklenmesi için birinci şarttı!

***

Emekli amiral İlker Güven ise 2007 yılında Maya dergisinde yayınlanan "Dostumuz Amerika ve Avrupa" başlıklı bir makalesinde bir tarihi gerçeği daha açıklamıştı:

"Bilindiği üzere, ABD Senato ve Temsilciler Meclisi gizli kararları, 100 yıl geçmeden açıklanmamaktadır. 1996 yılında 100'üncü yılını dolduran ve ancak bugünlerde elimize geçen 31 Ocak 1896 tarihli 54. Kongre gizli kararı inanılmaz gerçeği karşımıza çıkarmaktadır. Özet olarak Türkçesi şöyledir:

KARAR: ABD'nin belirleyeceği bir temsilci ile her Hıristiyan ülkeden bir temsilcinin atanması suretiyle, Osmanlı İmparatorluğu adındaki devletin kabul edilemez ve inatla devam eden şeytani hareketleri düzene sokulacaktır. ABD temsilcisi, mutlaka ABD vatandaşı olacaktır. Temsilci, Hıristiyan ülke yöneticileriyle iş birliği yaparak aşağıdaki görevleri yerine getirecektir;

a) Tüm Hıristiyan ülkelerden ABD temsilcisi ile beraber çalışacak, benzer özelliklerde birer hükümet temsilcilerinin atanması sağlanacaktır.

b) Uluslararası Hıristiyan Komitesi'nin uygun bir bölgede organizasyon çalışmalarına başlaması sağlanacaktır.

c) Uluslararası Hıristiyan Komitesince din, mezhep ve milliyetine bakılmaksızın geçici bir Hıristiyan yöneticinin Türkiye'nin başkanı olarak seçilmesini müteakip Osmanlı İmparatorluğu'nun mevcut bölgelerinin sınırlarla ayrılması, bu bölgelerin Hıristiyan eyaletleri kabul edilip, Hıristiyan gücünün Türkiye Birleşik Devletleri adında toplanması, Utah Eyaleti yönetimi örnek alınarak ve çok eşlilik, kılıçla fethetme gibi dini vaazların ve hareketlerin yasaklanması sağlanacaktır.

d) Geçici hükümet, Türkiye Birleşik Devletleri sınırları içindeki etnik özelliklerine uygun olarak oluşacak Ermeni devleti müttefikimize tüm Hıristiyan devletlerinin askeri destek sağlamalarını isteyecektir.

e) Geçici hükümetin süresini tamamlamasından sonra müttefik güçler tarafından kısa zaman içinde Türkiye Birleşik Devletleri'nin Uluslararası Hıristiyan Komisyonu tarafından tanınması sağlanacaktır. Türkiye'deki ülke yönetiminin hiçbir zaman Sultan, Halife veya 'Peygamber Muhammed'in dini yönetimleri tarzında olmaması, ancak ılımlı dini fikirleri olan ve insanlara olumlu yaklaşan yönetimlerin kurulmasına özen gösterilecektir."

***

ABD'nin, Atatürk'ten sonra Türkiye'nin bütün başbakan ve Cumhurbaşkanlarına dayattığı Başkanlık ve eyalet sisteminin arka planında işte bu gizli karar vardır!

Anayasa'dan Türklüğü, Kelime-i Şehadet'ten Hz. Muhammed Mustafa'yı ve Türkiye'nin temelinden Mustafa Kemal Atatürk'ü neden çıkarmak istiyorlar; anlaşılmıyor mu?

Yazarın Diğer Yazıları