Ordu ve medyaya saldırının sebebi!

Yeşiller Partisi Avrupa milletvekili Daniel Cohn-Bendit “Türkiye’nin AB’ye üye olabilmesi için Kemalizm’den kurtulabilmesi gerekir. Bunun için de 10 ya da 15 yıl gereklidir, ancak bu konuda Türkiye’ye yardım edilebilir” demişti..
İşte ABD ve AB, AKP iktidarını bu sebeple destekliyor..
Türkiye’nin rejimini değiştirmek için.
KKTC’nin 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nun verdiği kokteylde karşılaştığım eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, sorularım üzerine, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran güç olan Silahlı Kuvvetler, yıkılmasına da izin vermez. Bunu herkes böyle bilsin” demişti..
Kıvrıkoğlu şu sözleri de eklemişti:
“Cumhuriyet Silahlı Kuvvetler tarafından kurulmuş olduğu için bunu tek ayaklı bir masaya benzetebiliriz. Tek ayak ama, masayı taşıyacak kadar güçlü bir ayak... Bu ayağı zaman içinde güçlendirmek gerekirdi. Ekonomi ile medya ile bu masayı, yani cumhuriyeti güçlendirmek gerekirdi. Ama maalesef medya bu konuda çok yetersiz kaldı. Bazı arkadaşlar müstemleke basını diyorlar ya, bu tabir doğrudur.”

***

Biz o zamanlar, “Medyadaki yetersizlik bugün kelimenin tam anlamıyla, küresel çetenin ajanlığına dönüşmüştür. Bu bakımdan, medyanın durumu da bir milli güvenlik meselesidir. Türk Milleti’nin direncini kırmak için medya psikolojik bir silah olarak kullanılmaktadır” diyorduk.
Bugünkü fark, artık operasyonların devlet içinde yuvalanmış çeteler tarafından yapılmasıdır.
Aradan yıllar geçti, New York Times gazetesi, son başyazısında, “Türkiye hükümeti değerlerine ve vatandaşlarına ihanet ediyor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimiyle ilgili eleştiri haberlerini susturmak için gazetecilere baskı yapıyor” diye yazdı.
Başyazıda, “Onlar İslam kökenli bir partinin, dini özgürlükleri genişleterek demokrasiyi pekiştirebileceğini gösterdiler. Ve onlar politize olmuş ordu üzerinde yeniden sivil kontrolün otoritesini kurdular. Onlar şimdi, bu spiralleşen komplo soruşturmalarını daha güçlü bir hukuki temele oturtmalı, yoksa bu başarıları ve ülkelerinin demokrasisi riske girer” denildi.

***

New York Times, bu yazıyla, AKP’nin, rejimi değiştirme operasyonunu ordu üzerinden başlattığını, Amerika olarak bu girişimi desteklediklerini belirtiyor.
New York Times demek, ABD derin devleti demektir!
Texe Mars, “Dark Majesty” 1991 yılında, Almanya’nın Baden Baden bölgesinde Kara Ormanlar’da toplanan Bilderberg toplantısını yöneten David Rockefeller’in açış konuşmasından birkaç cümle veriyor:
“Washington Post ile The New York Times gazetelerinin ve Times dergisinin yöneticilerine, toplantılarımıza katıldıkları ve aynı zamanda neredeyse 40 yıldır, gizlilik kurallarına riayet ettikleri için minnettarız. Eğer geçen zaman dilimi içinde kamuoyunun dikkatine maruz kalsaydık, dünya için tasarladığımız planları geliştirmemiz mümkün olmayacaktı...”

***


Daha 1914 yılında New York Times’ın editörü John Swinton, şöyle diyordu:
“Amerika’da bağımsız basın diye bir şey yoktur. Aranızda dürüstçe fikirlerini açıklamaya cesaret edecek bir adam bulunmuyor. New York gazetecilerinin görevi, yalan söylemek, paranın önünde diz çökmek ve ülkesini, milletini günlük ekmek parası için satmaktır.
Bizler sahne gerisindeki zenginlerin maşaları ve köleleriyiz. Bizler birer kuklayız. Bu adamlar iplerimizi çekiyor, biz de dans ediyoruz. Zamanımız, yeteneğimiz, hayatımız ve tüm kapasitemiz bu adamların mülkü haline gelmiş. Bizler entelektüel fahişeleriz..”
İşte bugün aynı köleleştirme, kuklalaştırma operasyonu, AKP eliyle Türkiye medyası üzerinde sürdürülüyor.

Yazarın Diğer Yazıları