Milliyetçilere operasyon!

Uzun zamandan beri derin ve sessiz bir şekilde sürdürülen milliyetçilere yönelik operasyon referandum sürecinde alenileşti. “Kürt açılımı, Habur açılımı, demokratik özerklik, ayrı bayrak” söylemlerine karşı milliyetçiler dik durmuş, halkı aydınlatmaya çalışmıştır.

Buna karşılık, evetçi AKP’liler nüfusun çoğunluğunun Sünni olduğunu dikkate alarak “Alevi aleyhtarı” propaganda yapmıştır. Referandumda hayır çıkmamasının sebeplerinden birisi budur.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, “Gelinen noktada yüzde 42’nin içinde MHP adına biçilecek oran her ne ise Türkiye’nin önündeki engel bundan ibaret gibi bir noktaya geldiler. Hangi Türkiye’nin önündeki engeller? Bölünmeye, demokratik federasyona ve ayrıştırmaya götürülen Türkiye’nin önündeki engeller” dedi ve ekledi:

“Demokratik özerklik konusunun, Başkanlık sistemi tartışması gölgesinde götürüleceği şimdiden ortaya çıkmıştır. MHP üzerinden spekülasyonlar yapılıyor. Bu, ayrışma sürecinin, uğursuz sürecin önünde tek engel olarak kalan MHP Türk milletinin kendisine ihtiyacı olduğu şuuru içindedir”

* * *

Fakat MHP üzerinde tam bir psikolojik operasyon uygulanıyor. Operasyonun hedefi, kışkırtıcı insanları televizyonlarda MHP’ye saldırtarak, bunların ileri sürdüğü iddialar üzerinden parti içi farklılıklar, düşmanlıklar yaratarak bölünmeyi başlatmaktır.

Operasyonu düzenleyenler bununla da yetinmeyerek, MHP yöneticilerine ve milliyetçi aydınlara yönelik bir iftira kampanyası hazırlamaktadır.

CHP’ye operasyonda olduğu gibi MHP’ye operasyon için de uzun süreden beri “teknik takip” çalışmaları yapılmaktadır. Şu ana kadar ya ciddi bir malzeme bulamadılar ya da genel seçimleri bekliyorlar.

Darbeyi o zaman vurarak, Türkiye’nin Başkanlık Sistemi ile birlikte eyalet sistemine dönüştürülmesinde en büyük engel olarak gördükleri MHP ve milliyetçi aydınları tasfiye etmeyi planlıyorlar.

Bir de referandumda evet çıkmalıydı ki mümkün olduğu oranda yandaş bir yargı oluşturulabilsin ve böylelikle operasyonun düğmesine basılabilsin.

* * *

İsteniyor ki MHP ve milliyetçileri iftiralarla kirletme operasyonu sürerken parti genel seçimlerde zarar görsün ve parlamento dışında kalsın.

Tıpkı 2002 seçimlerinde tasarlanan “MHP’siz bir Meclis” hedefi gibi..

Fakat bu defa düğmesine basılacak operasyon, siyasi değil, işin içine kasetlerin ve uydurma bilgi ve belgelerin de katıldığı bir kirletme operasyonu olacaktır. Durum onu gösteriyor.

Bugüne kadar, bir iki istisna dışında milliyetçilere dokunmadılar veya dokunamadılar. Çünkü MHP’nin ayağa kalkmasından korkuyorlardı. Şimdi elde ettikleri birkaç avcı kekliği vasıtasıyla milliyetçileri birbirine düşürerek bu bütünlüğü bozmaya çalışıyorlar ki operasyona karşı kuvvetli bir direnç oluşmasın.

Türkiye’yi çözmeleri için MHP’yi ve milliyetçi aydınları çözmeleri gerektiğini düşünüyorlar.

Türk milliyetçileri, bugün Türk Cumhuriyetleri veya Türk özerk bölgeleri olarak bildiğimiz Türk yurtlarındaki aydınlara karşı Sovyet döneminde girişilen sindirme ve yok etme operasyonlarına benzer bir saldırı ile karşı karşıya kalabilir.

Çünkü bu defa Amerika öyle istiyor.

Zaten operasyonu da Amerikalı savcılar hazırlıyor.

Milliyetçiler üzerinde herkesin bir hesabı var ama Allah’ın da bir hesabı var ve durum böyle gelişirse milliyetçilerin keseceği faturalar da var!

Yazarın Diğer Yazıları