Küresel sistemin çöküşü, Türkiye için kurtuluş olabilir!

Biz, 10 yıldır “Amerikan ekonomisi kâğıttan imparatorluktur. Dayanağı ortadan kaldırıldığı zaman aniden çöküverir” derken birileri gülüyordu. Oysa Amerikan ekonomisinin temel dayanağının, hiç basılmamış, karşılığı olmayan sanal dolar olduğunu bilenler için durum fotoğraf gibiydi.

* * *

Yaklaşık 10 yıldır, “Dünyada dolaşan ve küresel politikaların temel dayanağı olan Amerikan Doları’nın dörtte üçünün, yine SDR denilen ve IMF’ye üye ülkelerin kabul etmek zorunda olduğu sanal paranın tamamının hiçbir karşılığı yoktur” diyor ve uyarıyorduk:
“Türkiye’nin IMF reçetelerine uyarak uluslararası soygun ve milli kimlikleri yok etme sürecinden çıkması mümkün değildir. Çözüm, açıklık ve adalet ilkelerini esas alarak, soygun sistemi konusunda uluslararası bir kamuoyu oluşturmak ve buna dayanarak, karşılığı olmayan para birimlerini reddetmek, her ülkenin kendi gerçek üretimleri kadar gelir sağlamasının şartlarını oluşturmakta aranmalıdır. Aksi halde, bütün milli devletler, bu arada Türkiye Cumhuriyeti de küreselleşme politikalarına uyum yüzünden tarihe karışacaktır!”
Ancak, Türkiye’nin siyasi/ekononmik kararlarını alanlar, Amerikan desteğiyle o makamlara geldikleri için, seslerini bile çıkaramıyor, önlerine konulan sahte reçeteleri uyguluyor ve Türkiye’yi de her geçen gün batağa sürüklüyordu.
11 Aralık 2000 tarihli Kurultay’da ilan etmiştik ki; “Birkaç güçlü ülke bir araya gelse ve karşılıkları bulunmadığı için SDR ve Amerikan Doları’nı tanımadığını açıklasa, Amerika ve Avrupa ekonomileri bir dakika içinde çöker. Kâğıt üzerinde kurdukları dünya imparatorluğunun gücü, bir üflemeyle yıkılacak kadar zayıftır.
Yapısal uyum dedikleri bir uluslararası haciz yöntemidir. Tıpkı IMF’nin, olmayan parayı kredi diye vermek karşılığında, Telekom ve THY’nin hemen kendilerinin göstereceği şirketlere devredilmesi şartını öne sürmesi gibi. Alacağa karşılık borçlunun malvarlığına el koyma yöntemi de denebilir.
Bu sanal borçlar, uyuşturucu bağımlılığı gibidir. Uyuşturucu, yani borç almadan yaşayamazsınız. Sonuç, ani ölümdür.
ABD, bugün saldırgan bir politika sürdürüyorsa, ideolojik sebeplerin ötesinde, ekonomik durgunluğa düştüğü içindir. Fakat bu savaşlar da ABD’yi kurtaramayacaktır. Çünkü dolardan kaçış, ABD’yi çökertecektir!”

* * *


Şimdi denilebilir ki, “Amerika kurtulabilir ve eski siyasi düzeni devam ettirmek isteyebilir!”
Evet bu mümkündür. Ancak artık büyü bozulmuştur. Dolardan kaçış başlamıştır ve sürmektedir. Amerika’nın doları, dünya için 53 yaşında ölen Hong Konglu işadamı, Hang Fung Kuyumculuk Grubu’nun Başkanı Lam Sai Wing’in bir süre önce yaptırdığı halka açık altın tuvalet gibidir. Altın tuvaleti kullanmak da 60 dolarmış ama zaten boşaltım sistemi olmasa insan veya hayvan vücudu isyan ederdi.
Amerikan ekonomisinin boşaltım sistemi olmadığı için vücudun her yerinde patlamalar, çökmeler meydana geliyor.

* * *


Türkiye’de sürdürülen ekonomi, Amerikan ekonomisine bağlıdır ve devamlı sıcak paraya ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple diyaliz makinesine bağlanır gibi IMF ve Dünya Bankası’na bağlandı. Fakat bu bağlanma, Türkiye’nin diğer organlarını kaybetmesine yol açtı..
Dolayısıyla küresel sistemin çökmesi Türkiye için bir çıkış yolu olabilir.
Türkiye’nin, komşuları ve Türk devletleriyle birlikte yeni bir ekonomik güç oluşturmaktan başka çaresi yoktur. İlk adım, neden bir Türk Dünyası Bankası kurmak olmasın!

Yazarın Diğer Yazıları