Hanefi Avcı, Haşim Kılıç ve Anı’da namaz

İki ayrı mektupta aynı konuya dikkat çekiliyor. Hasan Ozan diyor ki “Hanefi Avcı, kitabının ‘Devlet’ bölümünde kayıtsız şartsız Apo’ya teslimiyeti tartışıyor. Son bölümde sözde cemaate yükleniyor ama ABD’nin BOP planından ve bu planın içerdeki uygulayıcılarından hiç bahsetmiyor. Yüce Divan Başkanı’nın yazdığı reçetenin de bundan farkı yok. Devlet kadrolarını asıl ele geçiren cemaat değil, ABD’nin ta kendisidir.”
Engin Demirkollu da şöyle yazıyor:
“Hanefi Avcı, Haşim Kılıç’ın Anayasa’nın ilk üç maddesi konusunda söylediklerini, tutuklanmasına sebep olan kitabının birinci bölümünde açıkça yazmıştı. AKP’nin içini boş bıraktığı Kürt açılımı bu kitapta yazılanlarla doldurulmaya çalışılmış. Bence bütün bunlar planlı programlı işliyor.. PKK açılımına dönüşen Kürt açılımı milletin kafasına empati yoluyla sokulmaya çalışılıyor. Sıra Anayasının ilk üç maddesine geldi.. Şimdi bu konu tartışmaya açılacak, nabız yoklanacak ve iki ileri, bir geri bu konuda yol kat etmeye çalışacaklar.”

***


Ramazan Demirok ise “Siz ve sizin gibi ırkçı milliyetçiler bu ülkede Türk olmayan her şeye düşmansınız. Hatta İslâmı bir yaşam tarzı olarak benimseyen samimi Müslümanlara bile düşmansınız. Bu ülkeye en çok zarar veren sizin gibi kuru kuru vatan-millet edebiyatı yapanlardır. Ergenekon çeteleri de bir zamanlar vatan-ulus edebiyatı yaparak 90’lı yıllarda doğu Güneydoğu’da beş bin köy yakıp binlerce faili meçhül cinayet işlemiştir. İnsanları işkenceden geçirip asit kuyularına atmışlardır. Kürtlere karşı işlenen bu vahşi cinayetler, bu ülkeye ne kazandırdı? Kürt halkını istemeye istemeye PKK-BDP’nin kucağına itti. Sizler de eğer bu ülkeyi seviyorsanız lütfen nefret tohumlarını ekmeyiniz.. Bırakın şu çağdışı ırkçı zihniyeti.. Gelin Türküyle Kürdüyle bu ülkeyi yeniden Osmanlı ihtişamına götürelim. Osmanlı, başka milletlerin anadillerini yasaklamadı, gayrımüslimlerin ibadethanelerine dokunmadı; bu hoşgörüyle ayakta kaldı. Ne zaman ki sizin gibi ittihatçı kafasındaki zihniyet ortaya çıktı işte o zaman Osmanlı yok oldu” diyor.

***


Görüldüğü gibi bu vatandaşımız, kendi beyninde bir Türk ırkçısı canlandırmış. Bizim Türk olmayan her şeye, hatta samimi Müslümanlara bile düşman olduğumuzu zannediyor. Buna kendisini şartlandırmış. Güneydoğu’daki hukuk dışı icraatların sorumluluğunu da bize yıkıyor. Bu arada milli devlete karşı çıkıp bugünlerde ABD istihbarat kaynaklarının çok öne çıkardığı Osmanlıcılığa dönmemizi istiyor. İşte AKP’nin arkasındaki zihniyet aynen bu şekildedir.
Bu sebeple, Egemen Bağış gibileri, Devlet Bahçeli ve arkadaşlarının Alparslan’ın camiye çevirip namaz kıldığı yerde Cuma namazını kılmasına tahammül edemez ve bu namazı gösteriş sınıfına sokar. Alparslan’ın Malazgirt Savaşı öncesi ordusuyla kıldığı Cuma namazı, Çanakkale’de biraz sonra şehit olacaklarını bilen Mehmetçiklerin kıldığı namazlar da gösteriş namazı mıydı?
Ne yapsaydı MHP’liler; Sümela ve Akdamar’daki ayinlere mi katılsaydılar?
Milliyetçiler, Kürtleri hiçbir zaman ayırt etmemiştir. Amerikan güdümlü politikaların yanlışlığı da onlara fatura edilemez. Fakat şu bir gerçek ki bu “Yeni Osmanlıcılık” denilen dayatma, Büyük Orta Doğu projesinin kamuflajıdır, örtüsüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak ve yükseltmek varken, imparatorluk kuracağım diye kendi milliyetini inkâr etmenin İslâm ile hiçbir ilgisi yoktur; aksine bu tutum, İslam’a hizmet ettiğini zannederek, bugün de İslam dünyasının en büyük dayanağı olan Anadolu’daki Türk birliğini yıkmak anlamını taşır.
Hz. Muhammed, kendi milliyetini inkâr mı etmişti? Aksine, İslam’ın tebliği ile birlikte çeyrek asırda Arap birliği kurulmuştu.

Yazarın Diğer Yazıları