Gladio, eski yöntemlerini kullanıyor!

Basında birçok yazar İtalya’daki Gladio soruşturmasını hatırlatıyor. Madem ki o aşamaya geldik, o halde biz de Gladio’nun genel çerçevesini hatırlatalım!
1980 Gazeteci Webster Griffin Tarpley, Almanya’nın “Junge Welt” gazetesine yaptığı açıklamalarda ABD’de 1960’ların başından bu yana yerleşmiş bir “gizli hükümet-derin devlet” olduğu iddiasını tekrarlayıp bu derin devleti kuranların, eski CIA Başkanı Allen Dulles, eski Amerikan Dışişleri Bakanı John Foster Dulles ile birlikte daha sonraki yıllarda NATO’nun Avrupa’daki birliklerine komuta eden Lyman Lemnitzer olduğunu bildirdi.
Tarpley, NATO Avrupa Ordusu Başkomutanı Lemnitzer’in gizli NATO Ordusu “Gladio” birliklerinin de kurucusu olduğuna dikkat çekerken, bu derin devlet yapısının Kennedy’nin öldürülmesinden Vietnam’a, İrangates’ten 11 Eylül’e kadar birçok girişimin temelinde yattığını da söyledi.

* * *


Peki, Belçika’daki Gladio karargâhında, 1967 Aralık ayından 1969 Mayıs ayına kadar, Marksizm-Leninizm ve toplum psikolojisi eğitimi gören 22 Türk askeri, daha sonraki hayatlarında ne yaptı?
Dersleri veren Amerikan Askeri Gizli Polis Teşkilatı OSI, bugün Türkiye’de hâlâ görevine devam ediyor mu?
Yıllar sonra İtalya Başbakanı Aldo Moro’yu kaçırarak öldürecek olan İtalya’daki Kızıl Tugaylar örgütü militanlarının Belçika’nın Mons şehrindeki Gladio merkezinde, Türk askerleriyle birlikte eğitildiğini biliyor musunuz?
Gladio örgütünün temel yöntemi, o sırada çok güçlü olan komünizm ideolojisini ve örgütlenmesini çökertmek için NATO ülkelerine komünizm aşısı yapmaktı!

* * *


İtalya’nın eski Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga, Corriere della Sera’ya yaptığı açıklamada, “Ön safta İtalyan merkez solu olmak üzere, Amerika ve Avrupa’nın bütün demokratik unsurları gayet iyi biliyor ki 11 Eylül saldırıları CIA ve Mossad tarafından, Arap dünyasını suçlamak ve Batılı güçleri Irak ve Afganistan’a müdahaleye tahrik etmek için planlanıp gerçekleştirildi” demişti.
Cossiga, 60, 70 ve 80’lerde Avrupa’daki bombalama olaylarından sorumlu tutulan ve temel uzmanlık alanı ülkelerdeki yerel politik muhalefetin üzerine yıkılacak eylemler gerçekleştirmek olan NATO himayesindeki Gladio örgütünün varlığını ifşa ederek yapılanma içindeki rolünü de itiraf etmişti.
Cossiga’nın beyanları, 2000 yılında İtalya Parlamentosu’nun Gladio ile ilgili soruşturmasına da katkı sağlamış ve bu soruşturma sırasında saldırıların ABD istihbarat birimlerinin gözetiminde yapıldığına dair deliller ortaya çıkmıştı.
Türkiye’nin yakın tarihi de bu tür olaylarla doludur. Hatırlarsanız, Cumhuriyet gazetesine saldırı, Danıştay baskını, Rahip Santoro’nun, Hırant Dink’in ve Malatya’da misyonerlerin öldürülmeleri, hükümet ve yardakçı basın tarafından toplumsal muhalefetin üzerine yıkılmak istenmişti. Ancak, soruşturma ilerledikçe herkes gördü ki işin içinde derin bağlantılar ve devletin kullandığı elemanlar var!

* * *


Peki son dönemde Türkiye’de örgütlenen milli/ulusal denilen grupların çoğunu, Gladio örgütlemiş olamaz mı?
Anlaşılıyor ki Türkiye’de de toplumsal muhalefeti kontrol etmek isteyenler, o muhalefetin dernekler bazında örgütlenmesini bizzat yaptırdı. Mümkün olduğu nispette bu muhalif grupları suça bulaştırmak istediler. Yükselen milliyetçiliğe karşı milliyetçilik/ulusalcılık aşısı yapmak istediler! “Ordu göreve” diye gençlere pankart taşıttılar. Terör eylemlerinde ise kendi elemanlarını veya 18 yaş altı çocukları kullandılar. Sonra da suçu toplumsal muhalefete yüklemek istediler.
İlgilenenlerin bilgilerine sunulur!

Yazarın Diğer Yazıları