CHP’yi hadım eden adam!

Türkiye’de Başbakan olabilmek için 57’nci hükümetin büyük ortağı DSP’ye darbe yapan, erken seçimi ilk defa telaffuz ederek AKP iktidarına zemin hazırlayan Kemal Derviş, Deniz Baykal’dan sonra şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu’na musallat oldu!
Aslında Kılıçdaroğlu’nun etrafında Kemal Derviş’in adamları var. Dolayısıyla Derviş, CHP’de de bir darbe yapabilecek durumdadır!

***


Kemal Derviş’in Türkiye’deki rolünü en iyi anlatanlardan biri dönemin Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan idi. 25 Haziran 2002 günü Saadet Partisi grubu adına Recai Kutan şöyle diyordu:
“Hükümet, IMF ve Dünya Bankası’nın Türkiye’yi yıkım programını kararlılıkla sürdürmektedir. Üstelik, hükümet etme sorumluluğunu da bütünüyle IMF ve Dünya Bankası’na devretmiştir.
Kemal Derviş tarafından ‘güçlü ekonomiye geçiş’ diye isimlendirilen bu kuşatmanın, bize göre 5 amacı vardı:
1- Türkiye finans sisteminin, çokuluslu sermayenin istediği gibi, borç para verilecek ve yüksek faizlerle geri alınabilecek şekilde düzenlenmesi.
2- Türkiye’de devlete ait olan kuruluşların ve özel firmaların değerini düşürüp, ulus ötesi şirketler tarafından ucuza kapatılması.
3- Türkiye’deki sanayi ve tarımsal üretimi durdurup, piyasaların ulus ötesi şirketlerin kontrolüne verilmesi.
4- Bütün bunların sürekli olabilmesi için ‘siyaseti ekonomiden ayırıyoruz’ adı altında, merkezî yönetimin çökertilerek, ekonomi yönetiminin kendinden menkul üst kurullara devredilmesi.
5- Ülkenin, borç-faiz-borç sarmalıyla rehin alınarak, Türkiye’nin, siyasî, stratejik amaçlı olarak kullanılması.
Bu bir kuşatmadır; bu, Türkiye’yi teslim alma projesidir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, arkasından siyasî, stratejik istekler gelecektir, gelmiştir de. Amerikalı televizyon yorumcusunun söylediği ’IMF Türkiye’yi bizim için satın aldı’ sözünü, meşhur Amerikalı borsacının ’Türkiye’nin en iyi ihraç ürünü ordusudur’ sözünü, kimse, yetkisiz bazı kimselerin gevezeliği olarak görmesin.
Bugün Afganistan’da, yarın Irak’ta Türkiye’den önemli fedakârlıklar istenecektir. Kıbrıs’ı, Ege’yi dayatmayacaklarını, daha başka şeyleri istemeyeceklerini kim söyleyebilir?”

***

Tayyip Erdoğan, Recai Kutan’ın 2002’de beş maddede özetlediği “IMF’nin Türkiye’yi yıkma programı”nı harfiyen uygulamış, ekonomik alt yapıyı toplam 40 milyar dolara satmıştır! Siyasi tavizler de cabası!
Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu, bu Kemal Derviş’ten medet umuyor!
Kemal Derviş’in CHP’deki rolünü en açık şekilde anlatan ise Adnan Keskin olmuştu.
Adnan Keskin, 2003’teki CHP kurultayında “IMF politikaları ile CHP’yi hadım ettiler...” demişti.
Bu hadım edilme sözünü, bir sohbetimiz sırasında ünlü Kazak şair ve düşünür Muhtar Şahanov kullanmıştı. Şahanov, “Bugün görüyorum ki, Türk halkları kendi milli dillerinden, kimliklerinden, törelerinden uzaklaşıyor.. Ben bu durumu anlatırken ‘Ahdalanmış halk’ diyorum... Yani hadım edilmiş...” demişti.
Türkiye’de milliyetçi kitleler bulunduğunu hatırlattığımda da Şahanov, “Kitlelere bir diyeceğim yok. Umarım ki Türkiye’deki milliyetçilerin önde gelenleri de ahdalanmış olmasın!” diye cevap vermişti...

***

Aynı kurultayda CHP’nin eski genel başkanı Altan Öymen “AK Parti’nin son kurultayda yaptığı değişikliklere özenip ona benzemeye çalışmayalım. AK Parti’ye özenmek, CHP’ye şeref getirmez” demişti.
CHP, IMF politikaları ve Kemal Derviş damgası ile hadım edilmişse, bundan sonra AKP politikalarına özenmek şeklinde girişilecek adımların sonucunun ne olacağını varın siz
tahmin edin!

Yazarın Diğer Yazıları