Baykal ve Erdoğan’ı kim tasfiye etmek istiyor?

Türk halkı olarak, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya hatta Brezilya gibi ülkeleri biraz tanırız ama İran’ı hiç tanımayız! Mustafa Denizli’nin hangi İran futbol takımını çalıştırdığını bile unuttuk. Oysa Dr. Ali Kafkasyalı’nın Bilgeoğuz Yayınları arasında çıkan muhteşem eseri, “İran Türkleri” kitabında belirttiği gibi İran, Türk coğrafyasının da Türk tarihinin de merkezidir.
Kafkasyalı, İran ile Türkiye arasında çok önemli olayların eş zamanlılığına dikkat çekiyor. Herhalde çoğumuz için bu bilgiler yenidir.
***
Kafkasyalı, Refael Blaga’nın 1997’de basılmış İran Halkları El Kitabı’nın 22’nci sayfasından naklediyor:
“İngiltere, İntelligence Servisi’nin İran’daki en yüksek rütbeli görevlisi, aslen Fars Zerdüşti olan Siyonist Erdeşir Reporte vasıtasıyla, kendi taraftarlarını ve masonları örgütleyerek Meşrutiyet hareketini kendi kontrolü altına alır.”
Kafkasyalı, “Erdeşir Reporte, daha sonra Şah Rıza Pehlevi’nin danışmanı olacaktır. Meşrutiyetçilerin baskısına dayanamayan Muzaffereddin Şah, 7 Eylül 1907 günü Meşrutiyet ilan eder ve kısa süre sonra da ölür. Yerine Tebriz Bölge valisi olan Muhammed Ali Kaçar geçer” bilgisini verdikten sonra “İran’dan sonra benzer olaylar birkaç ay gecikmeyle Osmanlı Devleti’nde de meydana gelir” hatırlatmasında bulunuyor.
Biliyorsunuz, Meşrutiyet, o dönemin azınlıklarına getirilen son açılımıdır ve kısa sürede Osmanlı Devleti’nin çözülmesini getirmiştir.
***
Kafkasyalı devam ediyor:
“1925 yılının sonunda toplatılan İran Meclisi’ne aldırılan bir kararla Kaçar Türk hanedanının saltanatına son verilir. Daha önce Rıza Han unvanı verilen zabit, ’Şah Rıza Pehlevi’adıyla şah ilan edilir.”
Kafkasyalı zikretmiyor ama 1923’te Türkiye’de Cumhuriyet ilan edilmiş, Osmanlı hanedanına son verilmiştir.
Bundan sonra da benzerlikler devam ediyor.
“1953’de Türk kökenli Başbakan Musaddık’a karşı CIA, İngiliz gizli servisi ve SAVAK işbirliği ile mollalar silahlandırılır, 19 Ağustos 1953 gecesi darbe yapılır. Musaddık tutuklanır ve ölüme mahkûm edilir. Halkın baskısı üzerine cezası 3 yıl hapse indirilir.”
Bilindiği gibi Türkiye’de de Adnan Menderes, son döneminde Rusya’ya yanaşınca 1960 darbesiyle devrilir ve idam edilir.
“Tahran’da 4 milyona yakın insanın katıldığı büyük bir miting yapılır ve 1 Şubat 1979 günü Humeyni İran’a döner. 11 Şubat 1979’da Humeyni, iktidarı devralır. Humeyni’yi ilk ziyaret eden diplomat ,Türk Büyükelçisi Turgut Tülümen olur!”
Türkiye’de ise 12 Eylül 1980 darbesi ile yeni bir dönem başlar ve Türkiye elden kaçmak üzere iken yeniden Amerikan yörüngesine oturtulur.
***
Türkiye’de 57’nci hükümetin Kemal Derviş operasyonuyla yıkılıp, DSP ve MHP’nin saf dışı edilmesi, yerine AKP iktidarının getirilmesinin ardından ABD, Irak’ı işgal etmiştir. 63 bin Amerikan askerinin Türkiye topraklarını işgal etmesi ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın büyük gayretleriyle CHP ve 100 AKP milletvekilinin de katkısıyla önlenmiştir...
AKP, o milletvekillerini sonraki seçimde kendisi tasfiye etmiştir. Sıra Baykal’ın ve her ne kadar Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanı sıfatıyla Ermeni ve Kürt açılımlarını başlatarak Amerika’nın taleplerini yerine getirmeye çalışsa da, İran’a müdahale etmek istemeyen ve Rusya ile stratejik işbirliğine girişen Tayyip Erdoğan’ın tasfiyesine gelmiştir. Çünkü ABD, Türkiye’yi kullanarak İran’ı vurmak istemektedir. Terörün yeniden azdırılmasının sebebi de budur!

Yazarın Diğer Yazıları