AKP'nin yeni para birimi: Allah kuruşu!

Tayyip Erdoğan, “Allah kuruşu” diye bir tabiri ilk kullandığı zaman, “Acaba benim argo kültürümde bir eksiklik mi var?” diye şaşırmıştım. Zira, böyle bir ifadeyi daha önce hiç duymamıştım!
Galiba basında herkes benim gibi düşündü ki kimse konuyu ele almadı. Tayyip Erdoğan, “İslâm’ın şartlarını değiştirdim” dese yandaş basın desteklemeye hazır olduğu için onlardan bir tepki beklememek gerekir ama o bünyede de çok değerli insanlar var.
***

* İlk olarak Tayyip Erdoğan, “Deniz Feneri olayıyla bir Allah kuruşu bizim partimizin kasasına girmemiştir” demişti! Almanya’daki dosyada ise önemli bir miktarda paranın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na gönderildiğine dair bir belge bulunuyordu. Tutuklu sanıklardan biri, parayı Türkiye Başbakanı’na vermek üzere aldığını itiraf etmişti!
Paranın tsunamiden zarar görenlere gönderildiğine dair bazı açıklamalar oldu ama sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın adı kullanılarak para toplandığı ve bir kısmının cebe atıldığı belli oldu. Bu durumda yapılması gereken soruşturmanın önünü açmak ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını sağlamaktı.
İşte bu bilgiler Hürriyet gazetesinde yayınlandığı zaman Tayyip Bey, küplere binmiş ve Aydın Doğan’a “Sen de benden Hilton meselesinde yardım istemiştin. Sen bir yazarsan ben de bir açıklama yaparım. Bizi izlemeye devam edin” demişti! Daha sonra da Doğan Holding’e beş milyar dolar vergi cezası kesilmişti!
Deniz Feneri soruşturması ise uyutuldu!
* Wikileaks’in yayımladığı Amerikalı diplomatlara ait gizli belgelerde, İsviçre bankalarında sekiz ayrı hesabı bulunduğu iddiası ortaya saçılınca da Erdoğan, “Benim İsviçre bankalarında bir Allah kuruşu param yok ki bunu ispat edeyim” demişti.
* Galatasaray’ın yeni stadyumunun açılışında, Erdoğan, seyircinin ıslıkları ile protesto edilince, “Şimdi birileri çıkıyor ’efendim Seyrantepe Stadı’nı burada filancanın, filancanın emeği vardır’ diyor. Seyrantepe Stadı’nın A’dan Z’ye yapımında Galatasaray’ın bir Allah kuruşu yoktur” diye konuştu.
Allah Allah! Yine Allah Kuruşu!
Allah Kuruşu; Allah Lirası, Allah Doları, Allah Centi, Allah Riyali..
Tövbe tövbe!
İslâmiyeti referans alarak siyasete giren, kubbeleri miğfer, minareleri süngü olarak gördüğünü söyleyen bir kişinin, Allah’ın adını bir para birimi ile birlikte anması nasıl bir psikolojik durumun yansımasıdır?



Hz. Hüseyin şehit
değil mi Sacit Bey?

Nazif Okumuş’un dikkatini çekmiş; Turgut Özal’ın, Anayasa Mahkemesi’ne yerleştirdiği ve bana göre Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumun baş sorumlularından bir olan Sacit Adalı, Vatan gazetesine konuştu ve “Ben 66 yaşımdayım. 31 Mart dönemini de katarsanız, geliyor diyorlar ama gelen görülmedi henüz. İrtica 100 senedir gelmedi. Kafalarda üretilmiş bir tehlike. Fakat öbürünü yaşıyoruz. Her ocağa bir can ateşi düşüyor. Oradaki yavrucaklar da ölüyor. İki taraftan da birbirleriyle mücadele eden yavrucaklar kırılıyor. Ve bunların adına da ’şehit’ diyorlar. Şehit falan olmuyor kimse. Açık söylüyorum, Müslümanın Müslümanı kırması şehitliği ortaya çıkarmaz” gibi laflar etti!
Bu durumda, Kubilay’ı, 12 Eylül öncesi kardeş kavgasında ölenleri bir kenara bırakın, Hz. Ali’yi de, Hz. Hüseyin’i de Müslümanlar öldürdüğüne göre onlar da şehit değil! Ya Çaldıran’da ölenler? Onları hiç sormayın!
Sacit Bey, eski Anayasa Mahkemesi üyesi değil, Allah’ın vekili sanki! Payeleri o dağıtıyor Allah adına!
İşte irticadan kasıt buydu zaten!

Yazarın Diğer Yazıları