100 bin kaçak Ermeni'ye TC kimliği de verildi mi?

Tayyip Erdoğan, TRT’ye açıklamalar yaptı ve kendisini ziyaret eden İstanbul’daki Ermeni vatandaşlardan bir temsili grupla yaptığı görüşmeye değinerek, Türkiye’de 170 bin civarında Ermeni olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu Ermenilerin yaklaşık 70 bini vatandaşımız, diğerleri kaçak olarak bulunuyor. Biz bunlara göz yumuyoruz. Çünkü böyle bir gerilimi istemiyoruz. Demek ki bir dertleri, sıkıntıları var, ülkemize gelmişler. Kendileriyle de bunu konuştuk. Bizden bazı farklı ricaları oldu. Bizim asla yasal bir zemine sağlam olarak oturmadıktan sonra bu işi kabullenmemiz söz konusu değil. Attığımız adımlara karşı olumlu yaklaşımlar görmüyoruz. Bakın biz hava kapısını açtık. Akdamar Adası’ndaki kilisenin yapımını gerçekleştirdik. Bu kadar kaçak Ermeni vatandaşını burada kabul ediyoruz. Buna benzer farklı konular var. Ama bunları kimse dile ve gündeme getirmiyor” dedi.

* * *

2005 yılının Mart ayında Hakkı Dedeler, konuyu şu şekilde gündeme getirmişti:
“1999-2002 yıllarında Paris’te bulunuyordum. Fransız Liberation gazetesinde Kahayan imzasıyla bir yazı yayınlandı. Yazıya göre; Ermenistan’da Robert Koçaryan’ın zulmünden kaçan 2 milyon Ermeni’nin çoğu Türkiye’ye sığınmıştı. Bu Ermenilere hem çalışma izni ve kem de T.C. kimliği verilmişti. Ben bu yazı üzerine, Büyükelçi Sönmez Köksal’ın yokluğunda maslahatgüzar olarak görev yapan Kaya Türkmen’in yanına gittim. Kendisine Liberation gazetesini göstererek bilgi istedim. Kaya Türkmen bana, Mart 2001 itibariyle 40-50 bin civarında Ermeni’nin Türkiye Cumhuriyetine sığındığını ve kendilerine insani mülahazalarla TC kimliği verildiğini söyledi!
Fransa’daki söylentilere göre Anadolu’da Türk nüfusun azınlığa düşürülmesi için son yıllarda bilhassa Rusya’dan ve Kafkaslardan Türk olmayan etnik çeşitliliğe sahip 5-7 milyon insan, TC vatandaşlığına kabul edilerek kendilerine çalışma izni verildi!
Ben Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde İnternet üzerinden müracaatta bulundum. Cevap aynen şöyle:
‘Ülkemiz vatandaşlığına 1982 yılından önce alınanların herhangi bir kaydı bulunamamıştır. 1982-1988 yılları arasında ülkemize 10 bin yabancı uyruklu alınarak kendilerine TC kimliği verilmiştir. 1988-2005 yılları arasında ülkemize kabul edilen yabancıların uyruklarına ve yıllara göre dökümü tarafınıza gönderilecektir.’
Ancak nüfus idaresi bu dökümü göndermemiştir.”

* * *

Bu arada, 57’nci hükümet döneminde, 15 Ağustos 2000 tarihinde, New York’ta, her etnik gruba kendi kaderini tayin hakkı tanıyan ikiz yasalara, Türkiye adına imza koyan Büyükelçi Volkan Vural, 2008 Eylül ayında da Neşe Düzel’e yaptığı açıklamada “Devlet Ermenilerden özür dilemeli, Ermeni ve Rumlar tekrar eski topraklarına dönsün, tekrar vatandaş olsun” demişti.
Yine Fener Rum Patriği Bartholomeos, 7 Mayıs 2000 günü, Orta Anadolu’da bir eski kilisede düzenlediği ayinden sonra, “Türkiye’nin AB’ye üyeliği, Anadolu’da önceden varolmuş Hıristiyan toplumların yaşadığı bölgelerde yeniden Hıristiyanların yaşamasına izin vermelidir” diye bir açıklama yapmıştı.
Cumhurbaşkanı olmadan önce Abdullah Gül, 20 bin dolara vatandaşlık satma projesini açıklamıştı.
Açılım saçılım derken, Türkiye’nin nüfus yapısıyla da oynanıyor, haberiniz olsun!

Yazarın Diğer Yazıları