Türkmenleri dışla, PKK ve Ermenilere sahip çık!

“IŞİD’in ilk hedefi, Türkmenleri tasfiye etmektir” diyorduk. Suriye’nin kuzeyinde Şam yönetiminin kontrolü dışındaki topraklarda Türkmen bırakmadılar, Irak’ın kuzeyinde ise Barzani yönetimindeki alan dışında kalan bölgeden de büyük ölçüde Türkmenleri sürdüler!

Şimdi bunlar yetmemiş gibi, yeni kurulmakta olan Bağdat hükümetinde Türkmenlere tek bir sandalye bile verilmedi!
Türkmen Milletvekili Aydın Maruf, “Telafer’de, Musul’da ve Emirli’de yapılan baskılarla birlikte siyasi haklarımız da yendi. Irak hükümeti kabinesi Şiiler, Sünniler ve Kürtler arasında paylaşıldı” dedi.

***

Bunun sebebi, Türkmenlerin bulundukları coğrafyada sahipsiz olmasıdır. Türkiye, Irak’ın kuzeyindeki Kürt devletinin, Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşması için tasarlanan Amerikan planına hizmet ettirilmiş ve “Kürt koridoru” na hizmet eder hale getirilmiştir. Oysa madem Suriye ve Irak parçalanıyor; bu bölgede geçici de olsa bir Türkmen bölgesi kurulabilirdi..
Böyle bir proje, sadece Türkmenlere bir nefes alma imkanı vermekle kalmaz, Türkiye’nin güvenliğini de garanti altına alabilirdi.
Bunun yerine, Barzani hükümetine silah veriliyor. Türkiye, ABD’nin Barzani hükümetine silah vermesine ses çıkarmıyor ama “Bağdat yönetimine vermeyin” diyor.
Buna karşılık, bölgede açılım politikaları ile PKK öne çıkarılıyor.
İngiliz İndependent gazetesi “PKK, IŞİD’in ilerleyişini durdurdu” diye haberler vererek, örgütün terörist vasfını törpülemeye çalışıyor.

***

Oslo’da düzenlenen “İslam dünyasındaki gelişmeler ve IŞİD” konulu seminerde ise Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Ebubekir Sifil, “IŞİD dışarıdan Hamas gibi görünüyor ancak özünde gizli servislerin kullandığı bir örgüt. Üstelik İsrail’i ehli kitap sayarak daha zararsız görüyor” dedi.
Türkiye böyle bir örgüt olan IŞİD’e yol verirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izniyle Akdamar Kilisesi’nde ayin düzenletiyor. Van’da doktorluk yapan ve ayini izlemek için adaya gelen Şüheda Tapan, “Ermenistan’dan gelen arkadaşlarla burada güzel dostluklar edindim. Yıllar önce hepimiz aynı vatanda Ermeniler, Türkler, Kürtler bir arada yaşamışız. Şu anda da onların böyle bir organizasyonda kendi kiliselerinde ibadet etmeleri çok güzel” diyebiliyor. Tarin Ergüneş ise “Van bizim için çok önemli bir merkez ve burada bizim köklerimiz var” dedi.

***

Oysa herkes biliyor ki Van’da Müslümanları katleden ve şehri yakan Ermeniler idi. Akdamar ise Türk kızlarının kaçırılıp kirletildiği bir adaydı. AKP iktidarını oluşturanlar arasında, bu vahşeti yaşatanların torunları mı var ki Türk Milleti’nin gözünün içine baka baka bu kadar ileri gidebiliyorlar.
Türkmenleri dışlayıp, açılım politikaları ile PKK’ya, özür politikaları ile Ermenilere sahip çıkıyorlar!

Yazarın Diğer Yazıları