Türk'e karşı çıkanlar Kürt olamaz!

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır” dedi.
Ayna, bu cüreti, Turgut Özal’ın başlattığı “Anadolu Cumhuriyeti” kurma çalışmalarının Tayyip Erdoğan döneminde hız bulmasından buluyor!
Tayyip Erdoğan’ın Türk kimliğinin yerine Türkiye kimliğini getirme çalışması, milli kimliğin yıpratılmasında önemli rol oynamıştır.

* * *

2004 yılı Ekim ayında Başbakanlığa bağlı “Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Çalışma Grubu” raporunda da “Tek kültürlü ulus-devlet modelinin insan haklarını göz ardı eden boyutu yerine, çok kültürlü, çok kimlikli, özgürlükçü ve çoğulcu yeni bir toplum modelinin esas alınması” öneriliyordu.
İsveç’ten gelmiş birisi de, “Devletin adında Türk kavramı olmamalıydı. Biz Türkler kimseye kendi kimliğimizi benimsesinler diye dayatmada bulunmamalıydık. Devletin adı Anadolu Cumhuriyeti olmalıydı” diyordu.. Bu kavramı önce Cemalettin Kaplan ve oğlu Metin Kaplan kullanmış ve “Anadolu Federe İslam Cumhuriyeti” kurmayı hedeflediklerini açıklamışlardı.

* * *


Geçen yıl Kasım ayında, Ali Kırca’nın Siyaset Meydanı programında, Korkut Özal, önemli ifşaat veya itiraflarda bulundu. Ağabeyi Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı iken kendisine Türkiye’nin adının “Anadolu Cumhuriyeti” olarak değiştirilmesinden söz ettiğini açıkladı!
Altemur Kılıç da Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı iken kendisine bir harita göstererek Türkiye ile Irak’ın kuzeyinin bir konfederasyonda birleşebileceğini söylediğini yazdı.
İşte Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin Atatürk ile birlikte tartışmaya açılmasının asıl sebebi, bu hedefleri gerçekleştirmektir. Öyle ki, bu çevreler bizim her zaman atıfta bulunduğumuz, son olarak Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un hatırlattığı, Atatürk’ün Türk Milleti tanımını bile istismar etmeye yeltendiler. Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk Milleti denilir” demişti!
Peki neden Türk Milleti demişti?

* * *


Türkiye’yi federasyona çevirme hazırlıkları, hem liberal faşistlerin hem sözde İslamcıların hem de bölücülerin ortak hedefi haline gelmiştir.
ABD Başkanı Obama’nın Türkiye’ye dayattığı formül de Özal’ın gündeme getirdiği proje ile hemen hemen aynıdır. Emine Ayna, “büyük fırsat”ı gördüğü için “Türk” kavramına saldırabiliyor!
Fakat Anadolu Cumhuriyeti ile tasarlanan, Hıristiyan-Yahudi karışımı bir federasyondur. Orada Kürt’e de yer yoktur.
Anadolu’da kurmayı planladıkları federe şehir devletlerinin adlarını 2001 yılında “Veneto’dan Batı Karadeniz Bölgesi’ne” sloganlı bisiklet gezisi sırasında açıklamışlardı.
O sırada AKP de ABD’den gönderilen gizli memorandumdaki “Yerel yönetimlere otonomi vermek ve milli hükümetin fonksiyonlarını yerel düzeyde merkezi olmaktan çıkarmak” planını parti programı haline getirerek kurulmuştu.
Anadolu’nun şehir devletleri haritası da basın bildirisiyle birlikte halka dağıtılmıştı.
Buna göre Anadolu şu devletlerden oluşacaktı:
“Trakya, Bitinya, Misiya, Lidya, Karya, Likya, Pamfilya, Firikya, Kilikya, Kapadokya, Galatya, Paflagonya, Pont, Ermeniya, Antakya, Mezopotamya.”
AB’nin İlerleme Raporu ve Başbakanlıktaki Azınlık Çalışma Grubu raporunun öngördüğü, “Anadolu Cumhuriyeti” de işte böyle bir devlet olacaktı!
Gerçekten Kürt olan hiçbir vatan evladı, bu tablonun gerçekleştirilmesi için kullanılamaz. Bu tabloya evet diyen, Kürt olamaz. Olsa olsa Büyük Ermenistan ve Büyük İsrail projelerine hizmet eden kriptolardır!

* * *


Türk Milleti’nin kimliğine yönelik, “Türk geninde zaten Türklük oranı yüzde 10’dur” gibi uydurma iddialar da işte bu tabloya kimse direnmesin diyedir.
Fakat, Türklerin de bir bildiği vardır elbette!

Yazarın Diğer Yazıları