Trabzon'a hâkim bir dağda yeni bir köy kurmak!

“Mahmur’dan gelecek teröristler, Bayburt’a mı yerleştirilecek?” başlıklı yazım ile ilgili olarak dört kişi telefonla aradı, iki kişi ise mesaj geçti.
- Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur, haberin kaynağını sordu; açıklayamayacağımı çünkü kaynağa söz verdiğimi söyledim. (Aslında haber tek kaynaklı değildir. Dört kaynak kişi vardır.)
O da “haberin aslı astarı yok” diye cevap verdi. MHP Bayburt İl Başkanı Suat Karapınar, iddiaları iki ay öncesinden duyduklarını ve olayı araştırdıklarını belirterek çoğaltarak Bayburt’ta dağıtılan yazımdan dolayı teşekkür etti.
- Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Salim Arslanhan, konuyla ilgili verdiğim bilgilerin doğru olduğunu belirtti ve “Sadece ihaleye çıkarılan Bayburt’taki arsa, mera değil hazine arazisidir” dedi. Arslanhan, olayın Mahmur kampından geleceklerle ilgisini ise duymadığını söyledi.
- Bayburt AKP milletvekili Fettani Battal, ihale boyutuyla ilgili verilerin doğru olduğunu, kendisinin de ilgili şirketin yöneticisinin özellikle Çankırı’daki faaliyetleri dolayısıyla Bayburt’taki tüm yetkilileri uyardığını, Mahmur boyutunun ise bir dedikodu olabileceğini söyledi. Fettani Battal, “Söz konusu kişi, Bayburt’un Çayıryolu beldesine 220 konut yaptırmak istediğini söyleyince, arkadaşlar arasında, ‘Yoksa buraya Mahmur’dan gelecekler mi yerleştirilecek’ sözü söylenmiştir. İddia, buradan kaynaklanmış olabilir” dedi.

* * *

Mahmur kampı ile ilgili iddianın bir kaynağı, önceki yazıda belirttiğim gibi “AKP’li bir yetkili” dir. Ve olayı soruşturmakta olan bir Bayburtluya şaka yollu değil uyarmak amacı ile ve bir köşeye çekilerek; ABD’nin Trabzon Limanını istemesi ile bağlantı kurularak söylenmiştir. Her ikisinin ismi de bizde saklıdır.
Bayburt’un dağlarında, kimsenin konut talebi olmadan 220 konutluk yeni bir yerleşim birimi kurmak fikrini ciddiye almak zorundayız. Kaldı ki Birleşmiş Milletler, Mahmur kampından göç edecek olanlara Türkiye’nin yerleşim birimi kurmasını istiyor. İçişleri Bakanı’nın da bu yönde hazırlıklar yapıldığı yolunda açıklaması var!
220 konut demek, Trabzon’a hâkim bir dağda, 1500 nüfuslu yeni bir köy kurmak demektir. Mahmur’dan gelenler değilse kim yerleştirilecek bu yeni köye?

* * *

Mesajlardan biri “Kürde düşmanlık yapacağına, askerinizin kafasına çuval geçiren Amerika’ya karşı bir şeyler yap, he he” şeklinde!
Biz bu olayı açığa çıkarmakla Avrupa ve Amerika’daki fonların Türkiye’de hangi projeler için kullanılmakta olduğunu Türk halkına gösteriyor, böylece Türk’e düşmanlık güdenlerin plânlarını açıklayıp kendi işimizi yapmış oluyoruz. Biz kimseye düşmanlık gütmüyoruz.
Diğer mesaj ise “Trabzonlu bir vatansever” den:
“Kürt açılımı denilen bu süreç, ABD’nin Kürt devletini ilan edip, hâmiliğini de Türkiye’ye vererek Avrasya’ya hakim olmak projesi doğrultusunda, zaman kazanmaya çalıştığı bir süreçtir. Çünkü, işler istenildiği gibi yürümüyor. Havalarını alacaklar.”

* * *

Biz konuyu duyurmakla Bayburt ve Trabzon halkını, bu tür projelerin arkasında yatan emelleri iyi araştırmak gerektiği noktasında uyarmış olduk. Gerisini Bayburt ve Trabzon’un vatansever evlâtları düşünecektir.

Yazarın Diğer Yazıları