Tayyip Erdoğan’a Kur’an’dan uyarı!

Sahi neydi bu U2 denilen grubun İstanbul konserinin hedefi? Neden grubun solisti Bono için Boğaz Köprüsü’nde trafik durduruldu? Neden Tayyip Erdoğan ve Egemen Bağış, Bono’cu kesildi? Bono, hedefini hiç saklamadı ve Erdoğan’a açıkladı. Konuyu kamuoyuna duyurmak da Erdoğan’a kaldı.
Katıldığı bir televizyon programında Bono ile görüşmesinin detaylarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
“‘Biz İbrahimi dinler ile ilgili bir organizasyon yapmak istiyoruz’ dediler, Hıristiyanlık, İslam ve Musevilik ile ilgili olarak. ‘Ben bunu Kudüs’te yapmak isterim, ama orada sağlıklı olmayacağı düşüncesindeyim’ dedi. ‘Ne bekliyorsun? İstanbul’da yap’ dedim. ‘Zaten benim de aklıma şimdi İstanbul geldi’ dedi. Bir diğeri ‘Kordoba’ dedi.
‘Medeniyetler ittifakında bir ülkeyiz, orası da olabilir ama İstanbul bu işe daha yakışanıdır’ dedim. Çünkü İstanbul da üç dinin buluştuğu, birleştiği bir şehir ve eserleriyle her şeyi var, alt yapısı çok müsait. İstanbul’u öncelikli olarak bu işte değerlendirecekler. Gereği neyse biz de yaparız.”
Bono, Radikal yazarı Joost Lagendijk ile görüşemeyince kendisine bir mektup gönderdi ve “Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı’nda bir buçuk saat geçirdik, çok çeşitli meseleler konuştuk, en ciddisinden en hafifine kadar birçok konuyu ele aldık. Vicdani retçilerin durumunu inceleyeceğini söyledi” diye yazdı!

***

“Dinlerarası Diyalog” un ne demek olduğunu, Papa, II.John Paul, 1991 yılında, kendisine bağlı bütün kiliselere gönderdiği “Kurtarıcı Misyon” başlıklı yazıda şöyle ilan etmiştir:
“Dinlerarası diyalog, kilisenin bütün insanları kiliseye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır. Bu misyon, aslında Mesih’i ve İncil’i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir.”
Papa, 24 Aralık 1999’da yayınladığı mesajda da “Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya’yı Hıristiyanlaştıralım” diyordu.
İşte “İbrahimi dinler”, Asya’yı Hıristiyanlaştırmak faaliyeti için kullanılan en önemli slogandır.
Kur’an’a göre Allah katında tek bir din vardır o da İslâm’dır. “İbrahimi dinler” denilerek, İslamiyet’in bu özelliği zihinlerde ortadan kaldırılıyor.
Kur’an’da bakınız ne deniliyor:
Bakara 140: “Yoksa siz, ‘İbrahim de İsmail de İshak da Yakup da torunları da hep Yahudi veya Hıristiyan idiler’mi diyorsunuz? De ki, ‘Siz mi daha iyi bileceksiniz, yoksa Allah mı? Allah’ın şahitlik ettiği bir gerçeği bilerek gizleyenlerden daha zalim kim olabilir? Allah yaptıklarınızdan gafil değildir.’”
Ali İmran 67: “İbrahim, ne Yahudi ne de Hıristiyandı; ancak o, lekesiz bir Müslümandı ve Allah’a ortak koşanlardan da olmamıştır.”

***

AKP’ye destek veren vatandaşlar, bu partinin, bir Vatikan operasyonuna destek vermesinin Hıristiyanlığı yayma misyonuna hizmet olduğunu bunca göstergeden sonra anlamıyorsa, bu, onların da gerçeği bilerek gizlediğini gösterir! Allah onların da yaptıklarından gafil değildir!
İşte bir örnek daha:
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yaklaşık 50 kişilik bir parlamenter heyetiyle birlikte Vatikan’da Papa 16. Benediktus’la görüştü.
Çavuşoğlu, Papa’ya hitaben yaptığı konuşmada, “Üç büyük tek tanrılı ilahi dinin-Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Yahudiliğin insanı temel alan inanç üzerine kurulu olduğuna şahsen inanıyorum” dedi ve Papa’nın Dinlerarası Diyalog faaliyetlerini övdü.
Gerçek bu kadar açıktır. Gizleyenler için Allah “en büyük zalimler” diyor!
Ya Zülfü Livaneli? Yiğidim, aslanım, Dinlerarası Diyaloğun sol kitlelere de yayılmasına hizmet eder mi?

Yazarın Diğer Yazıları