Tayyip Erdoğan'a 28 Şubat soruları?

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, son olarak Tayyip Erdoğan’ın tanıklığına başvurdu. Konuyla ilgili haberde “Başbakan, yoğun programı sebebiyle soruları yazılı olarak cevaplayacak. Sorular ’gizli’ mühürlü bir zarf ve özel kurye ile Başbakanlık’a gönderilecek. Başbakan’ın cevaplarının ise 21 Kasım’a kadar Komisyon’a ulaşması bekleniyor” deniliyor.
Hazırlanan soruların konu başlıklarına bakınca, Erdoğan’dan 28 Şubat ve 27 Nisan ile ilgili siyasi durum analizi istendiği anlaşılıyor. Oysa Tayyip Erdoğan, bu süreç içinde rol alan bir kişidir.. 28 Şubat, CIA Türkiye Masası şefi Graham Fuller’in istediği gibi Fazilet Partisi içindeki “Yenilikçi Kanat” ı iktidar yapmak için oynanan bir senaryodur. 27 Nisan ise hem AKP’yi yeniden tek başına iktidar yapmış hem de AKP adayının Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlamıştır. Dolayısıyla her iki konuda analizine başvurulabilecek son kişi Tayyip Erdoğan’dır.

***


Erdoğan’a sorulacak sorulara gelince.. Sorulacak çok soru var ama önce Beyoğlu İlçe Başkanlığı sırasındaki görüşmelerinden başlamak gerekir.
-Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı iken, Amerikan Büyükelçisi Morton Abramowitz ile ne konuda görüşme yaptınız?
-Amerika’nın Adana Konsolosu Elizabeth Shelton, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Caroline Hagins, ABD Büyükelçilik Müsteşarı Silwer Lawrens ve CIA görevlisi Kenny Bob ile hangi konularda görüşme yaptınız?
-AKP’yi kurmadan önce 18 Temmuz 2001’de İsrail büyükelçisi David Sultan ile ne konuda görüştünüz?
-Abdullah Gül, parti kurulmadan önce İngiltere Büyükelçisi Sir David Logan’ı makamında ziyaret ederek parti çalışmaları hakkında bilgi verme ihtiyacını neden hissetti? Görüşmede ne konuşuldu?
-CIA şefi Graham Fuller de tam o sıralarda Kemalizm’in modasının geçtiğini ve Türkiye’nin “ılımlı İslam” a öncülük etmesi gerektiğini ileri sürüyordu! Fuller, “Fazilet Partisi’ndeki gençlerin baskın çıkacağı ve Yenilikçi Hareket’in ılımlı İslama liderlik yapacağı” nı söylüyordu! Abdullah Gül, Refah Partisi İl Binası’nda Graham Fuller ile bu konuyu mu görüştü?
-DSP’nin çökertilmesi sırasında Abdullah Gül, ABD’de idi. CFR’nin beyni Morton Abramowitz ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Grossman ile ne görüştü?
-Dönemin Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Tufan Algan, 3 Kasım seçimlerinden sonra, sizin aday olduğunuz Siirt ara seçimini nasıl düzenledi? Amerikan Büyükelçisi, bu amaçla Anayasa Mahkemesi, YSK ve CHP’yi ziyaret etti mi?

***


-Her ziyaretinizde ABD’ye iner inmez önemli Yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle görüşüyorsunuz? Dünya Yahudilerinin başkanı olan Foxman’ın söylediği gibi Türkiye’nin, ABD, İsrail, Suriye ve İran ile ilişkileri bu toplantılarda mı belirleniyor?
-Prof. Dr. Necmettin Erbakan “AKP, İsrail’e vilayet olmak istiyor. Dış mihraklar, Büyük İsrail’i kurmak istiyor. AKP yöneticileri, bunlarla beraberler” uyarısını niçin yaptı?
-Erbakan, 28 Şubat değerlendirmesinde “57’nci hükümet, dış mihrakların Türkiye’nin parçalanması, Kıbrıs’ın Yunan’a verilmesi ve Orta Doğu’nun yeniden şekillenmesi hususundaki arzularına uymadı. Aynı mihraklar, Orta Doğu planlarını yürütebilecek bir iktidar oluşturmak için çeşitli etkilerle ülkeyi 3 Kasım’a getirdi ve yönlendirmelerle AKP’yi iktidara taşıdı” demişti. Sizi iktidara kim taşıdı?
-Mehmet Şevket Eygi, 2003 Ocak ayında neden “Kulakları delik olanlar, siyasetten ve stratejiden anlayanlar ABD, AB ve İsrail’in Recep Tayyip Erdoğan’la anlaştıklarını, ona destek verdiklerini, partisinin iktidar olmasına yol açtıklarını söylüyor” diye yazdı?
-“Amerikan Musevi Komitesi” size bir boynuzdan ibaret olan ’’Cesaret Ödülü “nü neden verdi.

***


-Dünya ekonomisini elinde bulunduran 8 ailenin liderleri ile 2004 yılından itibaren İstanbul’da toplantılar yapıyorsunuz ve Türkiye’de özelleştirilecek kurumlar hakkında bilgi veriyorsunuz. Türkiye’yi pazarlamaktan kastınız bu mu? Yani Türkiye’yi paylaştırmak mı?
-Clinton’un eski danışmanlarından Dick Morris, 2002’nin Nisan ayında, “IMF, Türkiye’yi bizim için satın aldı” demişti? Milletvekili Mehmet Bekâroğlu da hepinize ” Suç ortağı olmayı reddedin. Çokuluslu sermaye ve onların ülkemizdeki gözü doymayan ortaklarına ülkeyi teslim etmeyin “ diye seslenmişti. Türkiye’yi yabancılara teslim eden kadro kimlerden oluşuyor?

Yazarın Diğer Yazıları