Tasfiye edilen Kontr Terör Merkezi hangi zarara yol açtı?

24 mart 2006 tarihinde “MİT müsteşarına ve Cumhuriyet savcılarına uyarı” başlığı altında bugünkü tartışmalara bir çözüm getirecek önerilerimiz olmuştu.Özetle hatırlatmamız gerekiyor:
“Milliyetçi yükselişi saptırmak ve milliyetçiliğe veya soldaki ulusalcılığa bir damga vurabilmek için istihbarat güdümlü gruplar kurulmuştur. Bu gruplar, çoğunlukla bizim söylemlerimizi kullanmakla birlikte bize de ağır hakaretlerle hatta tehditlerle saldırmakta ve Türkçülüğü temsil yeteneğine ulaşmak istemektedir.
ABD ve AB’nin Ermeni soykırımı iddialarıyla Türkiye’nin temellerini dünya kamuoyunda tartışmaya açmak istediği bir sırada, iç çatışma ortamı hazırlamak herhalde yine aynı güç odaklarının işi olsa gerek.
Türkiye’de bir etnik çatışma ortamı çıkarmak kimin işine yarar? Amerika, İngiltere ve İsrail’in değil mi? Çatışma çıkacak ki Türkiye’ye müdahale edebilsinler!
Bölücü yayınlardan dolayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı kendiliğinden harekete geçmeliydi. Haklarında hiçbir takipte bulunulmaması, dava açılmaması, devlet içinde bir birim tarafından korunduklarını gösteriyor! Bir ülkede alenen suç işleniyor da savcılar veya polis harekete geçmiyorsa, bu işten kimi sorumlu tutacağız? Bu birim kime hizmet ediyor? Türk devletine mi, yoksa Türk devletini soykırım iddiaları ile yok etmeye çalışan ABD ve AB’ye mi?
MİT Müsteşarını bu meseleyi aydınlığa kavuşturmaya davet ediyorum!
Bu adamları yabancı istihbarat servisleri kullanıyorsa gerekeni yapın! Yok, yerli bir birime bağlı iseler bunu da açıklayın!
Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olmak üzere, bütün devlet yetkililerini, bu operasyonu durdurmaya davet ediyorum!
20’nci yüzyıl ulus devletler çağıydı. Bir Türk dahisi, gidişatı iyi görerek, ulus devlet modelini emperyalistlere karşı kullandı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Şimdi emperyalizm, imparatorlukları parçalamak için geliştirdiği ulus devlet modelini yıkmaya çalışıyor. Çünkü kendisinin aleyhine sonuç verdi. Mustafa Kemal modeli, mazlum milletlere örnek oldu!
Küreselleşme modeli de emperyalizmin aleyhine dönecektir.
Bunun adı şimdilik küresel direniştir. Mücadelede kimin kazanacağını Türkler tayin edecektir!”

***

Son MİT açıklamasında “Kuruluş ve işleyişi tartışmalı olan Kontr Terör Merkezi, sorumluları ile birlikte 1997 yılında kuruluş şemasından çıkarılmıştır” deniliyor.
Demek ki bugünkü MİT yönetimi, 1997’de tasfiye edilen Kontr Terör Merkezi’nin Türkiye’ye zarar verdiğini kabul ediyor.
Peki hangi zararları verdi acaba? Mesela, Çiller Özel Örgütü şemasını kim çizdi? Şemanın içinde Mehmet Özbay adıyla Abdullah Çatlı da vardı. Bu şemanın yayınlanmasından sonra Susurluk olayı meydana geldi. Susurluk olayı açıklığa kavuşturulamadığı için de devlet içinde birbiriyle rekabet halindeki grupların çatışması bugüne kadar devem etti.
Anladığım kadarıyla bu olaylar Hiram Abas’ın öldürülmesi ile başladı. Tarık Ümit ve Ömer Lütfi Topal’ın öldürülmesinden sonra Susurluk olayı ile zirveye çıktı. Orada bir intikam alınmak istendi. Peki kavganın sebebi neydi? Sakın, CIA organizasyonu ile sürdürülen dünya uyuşturucu ticaretinin bölgesel payını kimin paylaşacağı meselesi olmasın?

Yazarın Diğer Yazıları