Şerefsizlikle suçlanmaya kim talip olur?

Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksek Okulları için tanıtım filmleri hazırladı.
Basına dağıtılan filmlerde, askeri okullara ilişkin birer dakika süreyle bilgi verilirken, okullara girmek isteyecek öğrencilerin başvurularının beklendiği belirtildi.
Genelkurmay, her sene bu duyuruları yapar. Subay olmak Türk gençlerinin çoğunluğu için büyük bir şereftir. Bu arzu, tarih boyunca asker milleti olmanın günümüze yansımasıdır.
Peki ama Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalar sırasında aralarında harp okullarından yeni mezun olmuş teğmenlerin de bulunduğu yüzlerce Türk subayının, henüz bir mahkeme kararı olmadan, devletin diğer kurumları ve yandaş basın tarafından aşağılandığını, suçlu muamelesine tabi tutulduğunu gören Türk gençleri bu okullara aynı heyecanla koşabilir mi?
TSK’nın “Ergenekoncu komutanlar, kendi askerlerini kendileri öldürtüyor” diye topa tutulduğu bir ortamda kim böyle bir şerefsizlikle suçlanmaya talip olur?
Türk Milleti, büyük millettir; tarihi birikimiyle karar verir ama meselenin böyle bir boyutunun olduğunu da kimse unutmasın!

Amerikalılar da
rahat uyuyabilir!

Tayyip Erdoğan, basına kapalı AKP grubunda milletvekillerine Anayasa değişikliği teklifinin yasalaşmasından dolayı teşekkür etti ve “Başımızı bugün yastığa huzurla koyacağız, aydınlık bir güne uyanacağız” dedi.
Tayyip Bey ile birlikte başını yastığa huzurla koyacak başka kişiler de var! CIA ajanları Graham Fuller ve Henry Barkey! Onlar da Anayasa değişikliklerinin, Türkiye’nin Atatürk’ün tespit ettiği temel esaslardan ayrılması için şart olduğunu söylüyordu. Eğer devletin Amerikancı kadroları, Kemalizmi emperyalistlerin talepleri ile örtüştürmeye, bu itibarla AKP’yi örtülü olarak ve muhalefet edermiş gibi davranarak çapraz olarak desteklemeye devam ederse Amerikalılar gerçekten rahat uyuyabilir!

Erdoğan kimin
çift yumurta ikizi?

Tayyip Erdoğan, “CHP ve MHP için önceleri ben ’bunlar ruh ikizidir’ diyordum.. Bu ikiliye, BDP de katıldığı için artık onlara ’ruh üçüzü’ diyorum” dedi.
Peki, CFR’nin gönderdiği gizli memorandumu parti programı yaparak kurulan AKP, hangi partinin ikizidir? Yine, 2004 yılında kendisine ABD Başkanı Bush tarafından tevdi edilen “Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanlığı” görevini kabul eden, Diyarbakır’ı bu projenin merkezi yapacağını söyleyen Tayyip Erdoğan, kimin çift yumurta ikizidir?

Marangozdaki ağaçtan
çıkan üç yavru sansar!

DHA muhabiri Metin Ilıksoy’un haberine göre Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde kesilen söğüt ağacı, 60 kilometre uzakta, Nizip İlçesi’ndeki kerestecide doğranırken, içinden 3 yavru sansar çıktı. İşçiler, kütükler doğrandığı sırada duydukları sesler üzerine kesimi durdurdu. Atölye sahibi Hüseyin Ölmez, ağacın kovuğunu kontrol ettiğinde 3 yavru sansarla karşılaştı.
Ölmez, durumu hemen Nizip İlçe Kaymakamlığı’na bildirirken, çalışanlar da günlerdir aç ve susuz kalan yavrulara şırınga ile süt verip besledi.
Bu olay, doğanın nasıl katledildiğine dair son derece anlamlı bir mesajdır. Sansar yuvasını dağıtan insanoğlu, kendi yuvasının da dağıtılacağı günü görecektir.

Yazarın Diğer Yazıları