Seçime kadar Türk olmak!

Türk Milleti kavramını kabul etmeyip, yerine şimdilik “Türkiye vatandaşlığı” kimliğini getirmeye; Türklüğü Anayasa’dan da çıkarmaya çalışan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde aniden Türk olduğunu söyledi!
Bir zamanlar, kim olduklarını sorduğunda, babasının, “Müslümanım de, geç” diye cevap verdiğini anlatırdı sık sık. Tiflis’te neler söylediğini de herkes biliyor. Şimdi ise “Benim için mesela neler söylediler. Çıktı bir tanesi, ‘Gürcüdür’ dedi. Çıktı bir tanesi, affedersin, çok daha çirkin şeylerle, ‘Ermeni’ diyen oldu. Ben dedemden de babamdan da hepsinden öğrendiğim şey, benTürküm. Olay bu kadar basit” dedi!
Gerçekten bu kadar basit mi acaba?
Türklük, öyle “papaz elbisesi” gibi giyilip çıkarılacak bir değer midir?
Ne oldu; din istismarından yeterli “randıman” alamıyor mu artık? Hani oyları, yüzde 50’nin çok çok üstünde idi? Yoksa bu iddialar, “Nasılsa Tayyip Erdoğan kazanacak” algısı oluşturmak için midir?

***

Türk seçmeninin sandık başında, Bilge Kağan’ın tarihi uyarısında olduğu gibi, “Töreli millet idim, törem hani? Kimin töresine uymaktayım? Türkiye’yi yönetenler, Türk adını, Türk töresini bırakıp neden ABD başkanına hizmet ediyor?” diye sormasından mı korkuyor?
Eline Cumhurbaşkanlığı forsunu almış, fotoğraf çektiriyor! Bana, çocukların bir demir telin ucuna tekerlek takıp koşturmalarını hatırlattı.
Hele o reklâmda seccadeyi, namazı, ezanı kullanması yok mu? MHP’nin YSK’ya din istismarı yapıldığına dair şikâyeti üzerine, “MHP bakın nereye takılıyor. Gel aynısını sen yap ya, aynısını sen yap” diye hâlâ itiraz ediyor!
Yardımcısı Emrullah İşler de MHP’nin ezandan, duadan rahatsız olduğunu iddia ederek milleti aptal yerine koyuyor.
MHP, ezandan, duadan niye rahatsız olsun; senin “En iyi Müslüman biziz, oylarınızı bize verin” diye propaganda yapmandan rahatsız!

***

Yetmiyor, Tayyip Erdoğan için Ankara Ticaret Odası’nda “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” adlı bir program düzenleniyor. Bu toplantıyı destekleyen Yörüklere de bu ayıp yeter! Türk kimliğini ortadan kaldırmaya çalışan kişiye bir Yörük nasıl hizmet eder? Senin keçini bile yok ediyorlar, farkında değil misin?
Peki neden böyle oluyor? Sebebi tamamen duygusal! Esenyurt’ta CHP’liler miting öncesi bir binaya dev bir Türk bayrağı asıyor. Binanın sahibi, “AKP ile sorun yaşarım, bu bina kaçak” diyor. CHP’liler de bayrağı oradan alıp meydanda açıyor! Binanın sahibi, Türk bayrağı indirildikten sonra AKP bayrağı çekiyor! Yani, çıkarını korumak için Türk bayrağını indirtiyor! AKP’nin Türk bayrağından rahatsız olacağını nereden çıkarıyor acaba? Tayyip Erdoğan bayrağa sahip çıkmaktan söz ediyor ama yaşanan gerçek bu!
Erdoğan, Irak’ta evlerinden, yurtlarından edilen Türkmenlere sahip çıktığını da iddia ediyor. Bu nasıl sahip çıkmaktır ki Türkmen aileler, canını kurtarıp sınıra geldiğinde sen pasaport soruyorsun. Adam, senin beslediğin IŞİD’in katliamından kaçarak çöl ortasında, cehennem sıcağında aç, susuz kalmış, çoluk çocuk hastalıktan ölüyor; bir milyon kişi bu durumda, senin yardım kuruluşunun yöneticileri, 15 bin kişilik bir kamp kurmaktan söz ediyor! Suriye krizi daha başlamadan, 1.5 milyon çadır sipariş eden sen değil miydin? Onlara pasaport sordun mu? Sıra Türkmenlere gelince elin neden ağırlaşıyor?

***

Sözü, Dünya Müslüman Alimler Birliği
Genel Sekreteri Ali Karadaği’nin cümlesi ile bağlayalım:
“Her 10 yılda bir, Müslüman ülkeler arasında savaşlar çıkarılıyor. Müslüman devletler, savaşlar sebebiyle petrolden elde ettikleri gelirin neredeyse tümünü, silâh satan ülkelere veriyor.”
Ve soralım; Müslümanın Müslümanı kırmasını sağlayan lojistik desteği, insan gücünü, eğitimi ve hatta silâhı kim veriyor? Batı’ya kim uşaklık
ediyor?

Yazarın Diğer Yazıları