PKK’nın eroin parası ile seçim kazanmak!

Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi’nde “Terör, büyük oranda kaçakçılıktan besleniyor... Doğu sınırlarımızdan ülkemize giren, batı sınırlarımızdan çıkan kaçak insanların, özellikle yüklü miktarda uyuşturucunun, kara paranın, bunlarla birlikte sahte ve korsan mamullerin, terörün kurduğu büyük bir şebeke yoluyla Avrupa’ya, ABD’ye ulaştığını tüm delilleriyle, tüm belgeleriyle ortaya koyduk” derken, AKP’nin hazırladığı “Suç Gelirlerinin Aklanması, Araştırılması ve El Konulması’na Dair Kanun Tasarısı” Meclis’ten geri çekildi. Ayrıca kara paranın yurda girerek aklanmasını sağlayacak “Varlık Barışı” düzenlemesi de, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından “Erdoğan ile Öcalan arasındaki müzakere sürecinin bir sonucu mu?” diye sorgulandı.


***


Bilindiği gibi eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, PKK’nın 60 milyar
dolarlık bir varlığa sahip olduğunu söylemiş ve bu varlığa al konulmasını sağlayacak yasanın çıkarılmasını istemişti.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu da “PKK’nın kontrol ettiği 60 milyar dolar sorun oldu. Bu parayı yurt dışına çıkaracaklar. İmralı görüşmelerinde aralarında takıldıkları, çözemedikleri konulardan biri de bu. Öcalan, ’bana bu konuda garanti vereceksiniz’demiş. MASAK da bu konuda çalışma yapıyor. Gelen bilgi, ’bu para nasıl sorunsuz şekilde yurt dışına çıkabilir’yönünde. Ama nereye ve nasıl çıkaracaklar net değil” demişti.
Şimdi anlaşılıyor ki, PKK’nın 60 milyar doları yurt dışına çıkarmasını Varlık Barışı ile önleyecekler! Abdullah Öcalan, “Meclis yasa çıkarsın” derken bu yasayı kastediyormuş!


***


Uyuşturucu meselesi, sanıldığından çok daha önemlidir.
17 yıl önce, Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği Anayasa ile ilgili bir sempozyumda, Özel Harp Dairesi’nin eski yöneticilerinden emekli orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, katılımcılara hitaben, “Londra’dan Tokyo’ya kadar bir uyuşturucu demokrasisi kurulmuş durumdadır. Bunun çaresini bulabiliyor musunuz?” diye sormuştu.
Ben de kısa konuşmamda, dünyanın uyuşturucu pastasının 1 trilyon dolar olduğunu, dolayısıyla bu kadar büyük bir paranın istihbarat servislerinin kontrolü dışında hareket etmesinin akla ve mantığa sığmadığını anlatmış, hatta bu paranın yarısının ABD’ye aktığını, Türkiye’nin de Afganistan’dan başlayıp ABD’ye kadar uzanan uyuşturucu yolunda bir geçiş ülkesi olduğunu söylemiş ve Türkiye’deki siyaseti, dolayısıyla hukuk sistemini de uyuşturucudan zengin olmuş çevrelerin yönlendirdiğini belirtmiştim.
Katılımcılar, hukuk, siyaset ve medya çevrelerinin en önde gelen kişileriydi. Hepsine yönelik olarak, Türkiye’nin hukuk ve siyaset sistemini uyuşturucunun pençesinden nasıl çıkaracaklarını sormuştum?
Soruma kimse cevap vermemişti.
Aradan geçen yıllar içinde uyuşturucu pastası küçülmedi, büyüdü. 1 trilyon dolarlık pasta 2 trilyon doları geçti. Bu paranın yarısı ABD’ye akıyor yine. Afganistan’dan gelen uyuşturucu, ABD limanlarına sivil veya askeri istihbarat servislerinin kontrolünde, gemilerle taşınıyor! Aradaki ülkeler de paylarını alıyor! Paranın bir kısmını PKK kazanıyor..
Mesele bu kadar vahimdir!


***


AKP iktidarı ise PKK’nın parasına el konulabilmesini öngören yasayı geri çekiyor ve çıkaracağı “Varlık Barışı” ile PKK’nın 60 milyar dolarını da aklamasına zemin hazırlamış oluyor.. AKP iktidarı, seçimleri PKK’nın eroin parası ile ekonomiyi düzlüğe çıkararak mı kazanmak istiyor?
Nitekim Kürtçü yazarlardan Zülküf Azew, çözüm sürecinin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayalini gerçekleştirmek için tasarlandığını söylüyor..

Yazarın Diğer Yazıları