Pentagon’a bağlı sivil gençlik olur mu?

Türkiye’de Soros’un Açık Toplum Enstitüsü’nün uzantısı olarak “sivil gençlik” teşkilatları kuruldu. Oysa planlama bakımından doğrudan Pentagon’a bağlıdırlar, bunun farkında olmalarını dilerdim. Sadece onları değil, bütün gençlerimizi yeniden uyarmak için konunun uzmanı olan Ramiz Mehdiyev’in “Geçmişin Işığında Demokrasiye Giden Yol” kitabından örnekler vereceğim.
***
- İlginç bir durum: Pembe ihtilal zamanı, ABD’nin Gürcistan’daki Büyükelçisi Richard Miles, 1992 yılında Halk Cephesi tarafından gerçekleştirilen devlet ihtilali zamanında Azerbaycan’da, 2000 yılında ise Miloşeviç devrildiği zaman da Yugoslavya’da büyükelçilik yapmıştı. (S. 295)
- Sırbistan ve Gürcistan’da olduğu gibi Ukrayna’daki seçimler sırasında Otpor ve Kmara kurumlarının ikizi Pora gençlik kuruluşu aktif iş gerçekleştirmiştir. Seçimler öncesinde New York gazetesi Sun, okurlarını, “Sessiz Amerikalı” nın yazıları ile tanıştırıp, Kiev’deki mitinglerin onun çabalarının sonucu olduğunu kaydetmiştir.
- Ukraynalı göçmen çocuğu olan Adrian Karatnitsky, turuncu ihtilalin düzenleyicilerinden biri olan Freedom House örgütünde birkaç yıl çalışmıştır.
Freedom House, Ukrayna seçim maratonunu kontrol eden 1023 seçim eğitmeni hazırlamıştır. A. Karatnitsky’nin kendisi ise daha Ağustos ayından itibaren oluşmaya başlayan Ukraynalı aktif grupların düzenlenmesine katılmıştır. A. Karatnitsky, “Miloşeviç’e karşı olan sivil muhalefetin Hırvat ve Sırp grup liderleri, Ukraynalı gençlere, itiraz eden topluluğun ’ısı kontrol etme’ yöntemlerini öğretiyordu” demiştir. Onlara hükümetin baskısına nasıl karşı durulacağı ve sivil grupların direnmesinin, Batı projesinin bir parçası olmadıklarını göstermeyi öğretmişlerdir. Onlara, sokak mitinglerini yönetmenin ve siyasi rakiplerle alay etmenin farklı yöntemlerini öğretmişlerdir.
- Karatnitsky, “Yuşenko, benim hoşuma gidiyor. O, Batı eğitimli bir siyasetçidir, karısı Amerikalıdır” diyebilmiştir.
Collin Powell, ABD’nin Ukrayna seçimlerine 15 milyon dolar harcadığını söylemiştir. Kongre’den sızan başka verilere göre, Ukrayna’deki seçimlere farklı fonlar aracılığıyla, ABD 65 milyon dolar harcamıştır. Kaydetmek gerekir ki ABD’nin devlet başkanı adaylarına yabancı kaynaklardan mali destek yasaktır. (S. 311)
***
- Soros Cemiyeti’nin raporlarında seçimleri gözlemlemek için kurulan kurumların, oylamadan hemen sonra ihtilalin ana merkezi oldukları belirtilmiştir. Yine Soros, seçim bölgelerinde gece nöbetlerini finanse etmiştir. Pora Gençler Teşkilatı, hapsedilmiş üyelerini, Soros tarafından finanse edilen avukatlar aracılığıyla hapishanelerden çıkarmıştır.
Batı tarafından desteklenen kitle medyası, seçimlerin ikinci aşamasında ihtilalin destekçisi olmuştur. Soros, devlet televizyon kanallarından daha operatif ve gündemde olan Meydan adlı İnternet sitesini ve ihtilal günleri boyunca 131 defa çıkıp Kiev merkezinde dağıtılan haber bültenini de desteklemiştir. Amerikan Büyükelçiliği ile Soros tarafından finanse edilen “Senin Seçimin” gazete eki, milyonluk tirajlara ulaşıyordu ve çoğu zaman göstericiler tarafından ücretsiz dağıtılıyordu.
Gala Radyo gibi daha küçük medya araçları, seçim sonuçlarına itirazın yüksek sesi olmuştur. Gala, zaman zaman muhabirlere, ihtilal koruma kordonunu aşmalarına yardımcı olan basın kartları dağıtıyordu. (S. 311)

Yazarın Diğer Yazıları