Olimpos tanrıları Somali’de ve Ulusal Kanal’da

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ilginç sözler sarf etti ve “Siz İslâm’a irtica derseniz, kendi kendinize iç düşman yaratırsınız. Bu milleti nasıl bir arada toplayacaksınız? Şanzımanı dağıtılmış bir araçta 4 tekeri bir arada tutabilir misiniz? Arabanın şanzımanı neyse toplumun ortak değerleri de odur. Bizim milletimizi bir arada tutan en önemli güç İslam’dır. Bundan uzaklaştıkça bu milleti bir arada tutmak zorlaşır. Kendilerini Olimpos tanrısı gibi görüp, ’ben yaparım’ mantığıyla hareket edenler Türkiye’yi bu noktaya getirmişlerdir. Türkiye’deki terörü Olimpos tanrıları azdırdı” dedi.
Tabii “Alevi ile Sünniyi bir arada tutan nedir?” diye de sorulmalıdır? Ki o da laikliktir.

***

Olimpos Tanrısı deyince, bugün benim aklıma Büyük Orta Doğu Projesi Başkanı Obama ve eş başkan Tayyip Erdoğan geliyor. İşte Ulusal Kanal’a yapılan baskın, ancak böyle bir anlayışın ürünü olabilir. Veya, Suriye’deki Müslüman Kardeşler Örgütü’ne para ve eğitim vererek Suriye’de isyan başlattıktan sonra, isyanı bastırmak isteyen yönetimin istifasını istemek de Yunan tanrılarının kurduğu kaba kumpaslara benziyor!
Bu arada Kamalak, terör çözümünün İslam kardeşliğinden geçtiğine de vurgu yaptı.
Allah Allah, PKK, Marksist-Leninist düşünceye dayanan bir örgüt değil mi? Bugüne kadar ele geçen militanlardan herhangi birinden en küçük bir İslâmi mesaj duydunuz mu? Terörist kendisini Müslüman kabul etmiyor, ateist bir eğitimden geçiriliyor ama siz onunla İslâm kardeşliğinde buluşacaksınız?
Böyle beylik sözleri bırakalım artık Sayın Kamalak? Burakalım da proje geliştirelim..

***

Kamalak’ın sözlerinden girdik yine oradan devam edelim.
Kamalak, hava harekatı sırasında sivil insanların hedef olmaması için dikkat edilmesini isteyerek, Hazreti Ömer’in “zulüm ile bir damla kan dökse biri, o bir damla kan girdap olur boğar bizi” sözünü hatırlattı.
Evet, bu sözün hatırlatılması çok iyi oldu. Hem ülke dışındaki operasyonlar için hem ülke içindeki operasyonlar için de geçerli.. Mesela, tutuklu iken zamanında hastaneye götürülmediği için ölenlerin kanı girdap olmayacak mı?
Diğer taraftan Tayyip Erdoğan ve beraberindekilerin Somali görüntüleri de Olimpos tanrıları gibi oldu.
CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Erdoğan’ın Somali ziyaretini “Sazlı, sözlü” diye değerlendirerek “Somali’ye yardımlar şova ve Deniz Feneri soygununda olduğu gibi istismara, haksız zenginleşmeye ve yardıma muhtaç olanların hakkını yemeye, yedirmeye dönüşmemelidir” dedi. Güler, “Başbakan’ın ’Ben böyle felaket görmedim’dediği yerde, büyük felaketi yaşayan Somalili kadınları ’Süper Star’ın da katılımıyla dans ettirmek, onlara türkü söylettirerek Başbakan ve beraberindeki heyet için karşılama yaptırmak hangi vicdana sığar, hangi insani duygu ile izah edilir? ” ifadelerini kullandı.

***


Olimpos tanrıları için birinci öncelik gösteriş yapmaktır. Aslında onların Tanrı olmadığını dönemin Yunan halkı da biliyordu ama biraz korkudan, biraz çıkar ilişkisinden dolayı, kendileri gibi insanlara Tanrı muamelesi yapıyorlardı. Bizimkilere de Türkiye’de o kadar çok Tanrı muamelesi yapıldı ki Somali’ye gidince de aynı karşılamayı bekliyorlar.
Onbinlerce çocuğun açlıktan öldüğü yerde magazin programlarına malzeme sağlayacak bir gezi düzenlemek ancak Olimpos tanrılarının aklına gelirdi, bir de bizimkilerin.
Sebep yalakalıktır.. Hani Emre Ulaş, dünkü karikatüründe, Onuncu Yıl Marşı ile AKP’nin onuncu yılını birleştirerek “on yılda bir sürü yalaka yarattık medyada” diyor ya, aslında “on yılda kaç milyon yalaka yarattık her yaştan?” araştırması da yapabiliriz. Zira, bir milletvekilinin “Tayyip Erdoğan’a dokunmak ibadettir” dediği yerde Olimpos tanrıları benzetmesi bile hafif kalıyor!

Yazarın Diğer Yazıları