Obama değil Biden seçildi!

Bundan iki yıl kadar önce, İngiltere’de yapılan uluslararası bir toplantıda, bir İngiliz işadamı, bir Türk işadamına şöyle dedi:
“Obama diye çok zeki bir kişi bulduk. Siyah! ABD Başkanı yapacağız.”
İlk bakışta “ABD’nin başkanlarını İngiliz işadamları mı belirliyor?” sorusu aklınıza gelmiştir. Fakat ABD-İngiltere sermayesinin iç içe geçmiş olduğunu düşünürsek, ABD Başkanı’nı belirleme konusunda etkin olabilecekleri fikri pek yabana atılamaz.
Nitekim, Obama başkan seçtirilmiştir.
Obama seçimi kazandıktan sonra “Amerika’nın hâlâ her şeyin mümkün olduğu bir ülke olduğundan, kurucularımızın rüyasının günümüzde hâlâ canlı olduğundan hâlâ şüphesi olan, demokrasinin gücünü hâlâ sorgulayan birileri varsa, bu gece size cevaptır!” dedi ama bu söze kendisi de inanmıyordur.
Çünkü o, önce atandı, sonra seçildi!

* * *

Mahir Kaynak, kriz ile ABD’nin küresel sermayeyi tasfiye ettiğini söylüyor ama ben bundan pek emin değilim. En azından hangi şirket tasfiye edilmiş, hangileri ayakta, tasfiye edilenler paraları nerelere kaçırdı gibi sorulara cevap vermeden küresel sermayenin tasfiye edildiğini söylemek mümkün değil.
Yoksa, bir İngiliz işadamı iki sene öncesinden Obama adlı bir kişinin ABD Başkanı seçileceğini nereden bilebilirdi?

* * *


Obama siyahtır, Afrika kökenlidir, ailesinde Müslüman olanlar vardır. Buna rağmen niçin başkan seçilmiştir? Çünkü Amerikan devletini yönetenler, işgalle, saldırı ile bir yere varamadıklarını, aksine kaybettiklerini gördü. Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika projesini daha da genişleterek, bütün İslam dünyasına ve bu arada bütün Afrika’ya yaymak şimdi daha kolay olacak! Kenyalıların Obama başkan seçilsin diye dua etmelerinden de anlaşılan o ki Afrika, Obama’yı bağrına basacak! Yine İranlıların O-ba-ma hecelerini “O bizden biri” diye tercüme ederek, adamı Mehdi ilan etmeleri de önemli! Böyle bir iklimde başkan seçilen Obama’nın, Bush gibi kaba saba hatalar yapmayacağını, İslam dünyasında etkili olabileceğini görmek gerek.
Bütün dünya, Obama’ya kredi açmıştır. ABD’nin geleceği bu kredinin nasıl kullanılacağını bağlıdır.

* * *


Diğer taraftan, Obama’nın yanına Başkan Yardımcısı olarak konulan Joseph Biden, Amerikan derin devletinin asıl başkanıdır. Tıpkı şu anda Dick Cheney’nin asıl başkan olması gibi!
Biden, “Türkiye’nin etrafını ateş çemberine çeviririz” sözünün sahibidir. 20 yıl önce söylenen bu sözün gereği bugün yerine getirilmiş durumdadır!
Obama’nın Ermeni tezlerini desteklemesi, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini istemesinin ardında Joseph Biden vardır.
Joseph Biden, bu tavırları koyarken, yurtdışına gönderilecek büyükelçileri Dış İlişkiler Komitesi’nde sorgulayan, Ankara büyükelçi adaylarına özel bir önem veren bir görevdeydi zaten.
Ayrıca Biden, 1991’de Kıbrıs’a BM Barış Gücü yerine 70 bin Amerikan askerinin yerleştirilmesini istemişti!
Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni başkanın seçim kampanyası sırasında Türkiye hakkında söylediği sözlerin seçim kampanyasında kalması gerektiğini ifade etti, ama bu defa öyle olmayacak. Çünkü politikaların ardında Amerikan derin devleti var.
Özetle, Obama vitrindeki adamdır, asıl başkan Joseph Biden’dir.

Yazarın Diğer Yazıları