Meydan okuyan kadın!

Ülke meselelerinde rakiplerine veya düşmanlarına meydan okuyan karizmatik liderler vardır ve her zaman olmuştur. Bu defa meydan okuyan lider adayı bir kadın.. Evet açıkça söylüyor ve "Siyasi hayatımda iğnenin deliğinden geçtim, güç sahipleri bizi yolumuzdan alıkoymak için ellerinde hangi güç varsa kullansın. Hepsine meydan okuyorum" diyor.

"Biz" dediği ise kendisine inanarak MHP içinde bir hareket başlatan il ve ilçe başkanları, delegeler..

Samsun'da hafif bir yağmur altında Merak Akşener'i dinlemeye gelenler en çok bu meydan okumayı sevdi... Uzun zamandır kimseden böyle bir meydan okuma duymadıkları için olsa gerek..

***

Aslında Türk tarihinde Pers hükümdarına meydan okuyan bir Tomris Hatun vardır. Tarihin ilk kadın devlet başkanı olarak bilinir. Bir de şunu hatırlatmalıyım ki Samsun, sadece İstiklal Savaşı'nın ilk adımının atıldığı şehir değil, tarihin ünlü kadın savaşçıları Amazonların da asıl vatanıdır. Amazonlar, Yunanlara karşı savaşmış ve Sarmatlar ile evlenerek İskitler'in yani Türklerin de atası veya anası olmuşlardır. Bu itibarla Samsun'daki mitingi de "Değişimin ana gücü" sloganıyla yapan Meral Akşener'e Samsun'da kadınların desteği de görülmeye değerdi. Görevden alınan İl Başkanı Ömer Süslü ise Samsun'un kurtulan değil kurtaran şehir olduğuna dikkat çekerek, bugün de aynı bilinçte olduklarını söyledi. Bafra İlçe Başkanı Hüseyin Acar ise "Ergenekon yeniden gerçek oluyor, Asena yola çıktı" dedi.

Bilindiği gibi Asena, Türklere yol gösteren dişi kurdun adı...

Meral Akşener ise kendisiyle ilgili olarak, bir soru üzerine "Rahmetli annem, 'Traktör gibisin, geç ısınıyorsun ama ısındıktan sonra durmak bilmiyorsun' derdi. Traktörlüğe devam" diye konuştu.

***

Meral Akşener, televizyon konuşmalarında daima Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Mümtaz Turhan ve Erol Güngör'e atıflarda bulunuyor. Samsun'daki mitingde temel hareket noktası olarak Türk tarihinin temel direklerinden Bilge Kağan, Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk'ü esas aldığını ve Hz. Muhammed ve Hz. Ömer'in kendi hayatlarında uyguladıkları adalet anlayışıyla ülke yöneteceklerini söyledi. Tabii, "Bismillah diyerek ülkeyi soyanlar"dan da bahsetti. Ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın ve diğer yetkililerin şahıslarında MİT TIR'ları meselesi yüzünden Lahey Adalet Divanı'nda yargılanmak noktasına getirildiğini de belirterek, "Adanalı bir karpuz tüccarı bile İstanbul'a göndereceği karpuzun taşınacağı kamyonlarla ilgili gerekli bütün tedbirleri alır, ama ülke yönetenlerin böyle bir tedbiri olmadığı anlaşılıyor" dedi

Bu arada "Aleyhinizde bir anlaşma var mı?" sorusu üzerine "Saray'ın beni istemediği kesin" dedi ve Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sisteminde ısrar etmesinin 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarından kurtulmaya dönük olduğunu söyledi.

***

Daha pek çok mesaj var ama şunu söyleyebilirim. Meral Akşener hareketi sadece MHP tabanında değil, MHP'li olmayan vatandaşlar arasında da her geçen gün güçleniyor. Samsun'daki karşılama, Başbakan'ın karşılanması ile kıyaslanıyor. Üstelik organizasyon, görevden alınmış bir il başkanı tarafından yapıldığı halde.. Dolayısıyla, 8 Nisan'da, ilgili mahkeme MHP kurultayı ile ilgili nasıl bir karar alırsa alsın, bu hareketin önemli siyasi sonuçları olacaktır. Bu, şimdiden görünüyor.

Son bir not daha: Akşener, Türk tarihinden bahsederken, "Benim bir kadın olarak, burada bir iddiayla size hitap etmemi sağlayan hemşehrim Atatürk" diye bir ifade kullandı ki Türk kadını adına gerçekten gurur verici bir tabloydu. Akşener, siyasette kadın kotasını yasal olarak da yüzde 25'e çıkaracaklarını söyledi.

Ve şu sözü de verdi: "8 Nisan'da kurultay talebiyle ilgili mahkeme nasıl bir karar alırsa alsın risk alarak bu yürüyüşü başlatan gencecik arkadaşlarımı yolda bırakmam..."

Yazarın Diğer Yazıları