Mesele terfi midir ey Türk ihtiyarları?
“AB Eğitim ve Gençlik Programları” tarafından desteklenen ve Gençlik ve Değişim Derneği’nin koordinatörlüğünde sürdürülen bir proje var:
“Dünyayı Değiştirmeye Yerellerden Başlıyoruz!”
Proje, Diyarbakır’da Osman Baydemir’in başkanlığında başlatıldı. Baydemir, toplantıdaki konuşmasından sonra daha önceki federasyon taleplerini tekrarladı. Bu arada Ertuğrul Özkök de köşesinde federasyoncu olduğunu itiraf etti.
Aslında yerelleştirme projesi, doğrudan MOSSAD’ın projesidir. Başında da MOSSAD’ın eski ikinci başkanı David Kimche adı ile tanıtılan David Kamhi vardır.
* * *
David Kamhi, Kuzey Irak’taki Barzani devletçiğinin temelini atan adamdır. İşte bu David Kamhi ilerleyen yaşına rağmen “The Glocal Forum” adı altında kurulan dünyayı yerelleştirme projesinin başına geçti. 2006’da Ankara’da Melih Gökçek’in ev sahipliğinde düzenlenen Glokalizasyon Konferansını da yönetti. Konferansa Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan da katıldı. Recai Kutan, Glokal Forum Başkanı Uri Safir’in de, “MOSSAD’ın en önemli adamlarından biri olduğunu” belirterek “İsrail, Filistin’i yakıp yıkarken, iki MOSSAD ajanı yönetimindeki bir kuruluşa destek veriyorlar. Milli görüş gömleğini çıkardılar. Bu utanç verici duruma düştüler” diye konuşmuştu.
Tayyip Erdoğan, işte bu Glokal Forumda yaptığı konuşmada, “Merkeziyetçi devlet geleneği ve bunun ürettiği zihni yapıyı değiştirmek kolay değil. Çıkardığımız yasaların amacı, yerel yönetimlerin fonksiyonlarını demokratik bir idarenin gereklerine uygun olarak yeniden düzenlemektir” demişti.
İşte CFR’nin programı da zaten buydu,
Ne diyordu 2001 yılında kendisine CFR tarafından gönderilen ve parti programı haline getirdiği gizli memorandumda?
“Küreselleşmenin bir adı da şehirleşmedir. Ankara, yerel yönetimlere otonomi vermek ve milli hükümetin fonksiyonlarını yerel düzeyde merkezi olmaktan çıkarmak zorundadır. Dünya, bütün hükümetlerden bunu istemektedir.”
* * *
Kurulan ağın, gençlik programları ve KOSGEB vasıtasıyla, bütün Anadolu’nun kılcal damarlarına yayılmaya başladığını da 2006 yılında gündeme getirmiştik. KOSGEB’in “Glokalizasyon (globalleşme+yerelleşme)” başlıklı raporunda, “Glokalizasyon politikası, şehirden-şehire yaklaşımı öngörür, KOBİ’ler ilk etapta dış kaynaklar arayacaktır. Küresel ortamda yerel, ulusal ve küresel hükümetin tüm katmanlarıyla açık bir diyalog ve koordinasyon ortamının geliştirilmesi gereklidir.
Glokalizasyonun hedefi; globalizasyonun reforme edilmesi, sorumluluğun dağıtılması yani merkezi olmaması ve şehirlerin birbirleriyle iletişiminin sağlanmasıdır” deniliyordu.
Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları, Türkiye’nin şehirlerini CFR’nin oluşturduğu küresel hükümete bağlamayı öngören bu yıkım projesi hakkında en küçük bir soruşturma açmadı!
Glokal Forum kapsamındaki toplantıların sonucunda; şehirden şehre ortaklık kurulması ile ilgili “Gelecek Biziz Merkezleri” nin kurulması kararlaştırılmıştı.
İşte Diyarbakır’daki “Dünyayı Değiştirmeye Yerellerden Başlıyoruz” toplantısı bu hedefin ürünüdür. Zaten Osman Baydemir de toplantıda yaptığı konuşmada, geleceği inşa etmekten bahsediyor.
Yani Kürdistan’ı inşa etmekten!
Bütün bunlar, Hükûmetin, Anayasa’yı fiilen ortadan kaldırdığını, devletin temel niteliklerini değiştirmekte olduğunu göstermektedir.
Erkan Çelik adlı okurum soruyor: “Atatürk, niçin büyük nutkunu bitirirken ‘Ey Türk gençliği’ diye seslenmiştir de ‘Ey insanlar, Ey ihtiyarlar, Ey askerler, Ey millet’ dememiştir?”
Bütün bu sayılanların terfi derdine veya kendi derdine düşeceğini biliyordu da ondan belki!