Kriz, Asya'yı çökertmek için çıkarıldı!

ABD’de başlayan veya başlatılan ekonomik krizle ilgili üç hafta önceki yorumumuzda 1929 buranını hatırlatmış ve “Bütün insanlık, dolar basma yetkisini elinde bulunduran Federal Reserv’in kurduğu sistemden rahatsızdır. Ve devletler, dolar kullanmaktan tamamen vazgeçmese de rezervlerinin yarısını Euro’ya çevirmiş durumdadır. Şu anda fiilen iki rezerv para vardır. Yarın ne olacağını, küresel ekonomide oyuncu durumunda olan Rusya, Çin, Hindistan, Japonya, İngiltere, Almanya, Fransa veya bu ülkelerin bir kısmı belirleyecekti. Tam da bu sebeple ABD ekonomisine hâkim olan Federal Reserv sahipleri, yeni bir oyun kurarak, kendi krizini kendisi yaratarak, rakip ülkelerin ekonomilerini çökertmeye mi çalışıyor?
Nasıl olsa, ABD’yi daha sonra kendi başkanları yönetecek! İşi şansa da bırakmadılar, iki partinin başkan yardımcısı adayı da Yahudi asıllı ve kendi adamları!” demiştik.

***

Benzer tespitte bulunan işadamı Yaşar Canca, küresel sisteme çare arayan ABD ve Avrupa finans merkezlerinin Avrupa Birliği’ni bugünkü konumuna getirip Euro sistemine geçerek bir oyun kurduğunu söylüyor ve “Plana göre ABD doları düşecek, Euro yükselecek ve sonuçta artan sermaye ABD’ye yatırım olarak girecek ve ABD kurtulacaktı. Araya Çin faktörünün girmesiyle plan yürümedi ve yatırımlar ABD yerine Çin’e kaydı. ABD piyasalarındaki gerçek kayıp yaklaşık 1.2 trilyon dolar civarındadır ki Çin’in son dönemde aldığı doğrudan yabancı sermaye yatırımı da bu kadardır” tespitini yapıyor.
Olayların daha sonraki gelişimi ise Canca’ya göre şöyle:
-ABD şahinleri çok kızdılar ve uluslararası finans tekellerine bu durumu değiştirmeleri için 11 Eylül gibi terör olayları ve petrol deposu Irak’ın ikinci defa işgali ile mesaj verdiler.
-Yatırımlar Çin’e gitmeye devam etti, petrol fiyatlarındaki aşırı artışla da petrol üreten ülkelerin aşırı zenginleşmesine karşılık ABD ve AB halkları işlerini ve dolayısı ile hayat standartlarını kaybetmeye başladı. En son ABD başkanı Bush, petrol zengini ülkeleri gezerek paralarını ABD’ye getirmelerini istedi!
-Son dönemde dünyada yeni zenginler ortaya çıktı ve 3-5 katı fiyat vererek her şeyi satın aldılar. ABD ve Avrupa’daki şirketleri ele geçirdiler, süreç devam ediyordu.
-ABD ve Avrupa’daki, siyasal ve finansal güçler, altlarındaki halının çekilmekte olduğunu ve BM dahil bir çok yerdeki egemenliklerinin sorgulanmakta olduğunu gördüler.
-Ellerinde güç olarak, sadece finans sistemi kalmıştı, onu kullanmaya karar verdiler.

***

-Ekonominin bir numaralı güç olduğunu en iyi bilenler, kaybettiklerini geri almak için acı reçeteye baş vurdular. O reçetenin adı “kriz” dir. ABD’deki ev sahiplerinin taksitlerini ödememelerini fırsat bilerek hatta ödememeleri konusunda fısıltıyla teşvik ederek dev şirketlerin hisselerini hızlı bir şekilde düşürdüler. Daha önceleri 1/5 fiyatına el değiştirmeyi planladıkları şirketleri domino etkisiyle artık 1/10 fiyatına dahi almamaya başladılar. Şimdi hurda fiyatına alma kararı aldılar.
-Piyasalarda deprem devam edecek, şirketlerin fiyatları çok düşecek ve bu şirketleri birileri yok pahasına alacak. (Dikkat edilirse ABD, dışarıdan gelip bu şirketleri almak isteyenlere yasak getirdi. Sadece Amerikalılar alabilecek.)
-ABD finans piyasalarında bazı Amerikalıların ve Avrupalıların paraları da batacak olsa da devlet bunları geri verecek. Asıl petrol zengini ülkelerin ve sonradan zenginleşen Asya ülkelerinin paraları batacak.
-Hedeflenen el değiştirme işlemi bitene kadar kriz devam edecek. Ki bizler tekrar onlar için çalışmaya başlayalım ve dünyanın patronu olmaya devam etsinler. Eğer bu işlemle de istediklerini yapamazlarsa, yeni bir dünya savaşı çıkarabilirler.

Yazarın Diğer Yazıları