Kenan Evren’den Baydemir’e derin devlet operasyonu!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Tunceli’de “Özerk Doğu Karadeniz olacak, Özerk Orta Karadeniz olacak, aynı zamanda Demokratik Türkiye Özerk Kürdistan olacak. TBMM devam edecektir. İstiklal Marşı, Türkiye’de okunmaya devam edecektir. Buna hiçbir itiraz yok Türk bayrağı Türkiye’de dalgalanmaya devam edecektir. Buna da hiçbir itirazımız yok ama bununla birlikte her bölgede bölgesel parlamento olacaktır. Bu bölgesel parlamentolardan bir tanesi de Kürdistan Bölgesel Parlamentosu olacaktır. Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur” diye bir konuşma yaptı.
Baydemir’in bu konuşması, daha önce Kenan Evren’in seslendirdiği, “Bavyera’da üç bayrak gördüm. Nedir diye sordum, ‘AB bayrağı, Almanya bayrağı ve Bavyera bayrağı’ dediler. Biz, bölge valiliklerini eyalet olur diye düşünmüştük. Türkiye’yi 8 eyalet olarak planlamıştık. Türkiye ilerde eyalet sistemine geçebilir” görüşleriyle yüzde yüz paralellik arz etmektedir.
“Demokratik özerklik” projesini, bu açıklıkla ilk olarak dile getiren ise Abdullah Öcalan’dır. Fakat projenin asıl sahibi, ABD derin devletinin talimatları ile Türkiye’yi yöneten Türkiye’nin derin yapılanmasıdır. Bunlara Türkiye’nin derin devleti diyemiyorum, çünkü derin devlet kendi milleti için çalışır. ABD için çalışanlara ne denilir peki?

* * *

Esasen, ABD derin devleti bağlantılı düşünce kuruluşları uzun süreli bir hazırlıktan sonra, Türkiye’de bir kampanya başlatmış, basındaki adamlarına “Türk diye bir ırk yoktur, Türkiye’de Türklük oranı yüzde 10’dur” gibi garip yazılar yazdırmıştı. Kampanyaya Boğaziçi Üniversitesi de uyduruk bir araştırma ile destek vermişti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Butros Gali, Habitat toplantısı sırasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yanıbaşındayken, İstanbul’dan “İstanbul Federe devleti” ve Türkiye’den “Türkiye Federal Cumhuriyeti” diye söz etmişti!
Butros Gali, “Dünya 200 devletli yapıdan 2000 devletli, 5000 devletli bir yapıya doğru gidiyor” demişti!
Eyalet sistemini Turgut Özal’a kimin telkin ettiğini, dönemin etkili siyaset adamı Mehmet Keçeciler, Yavuz Donat’a açıklamıştı: “ABD kaynaklı bazı telkinler oldu.”
O kaynak, küreselleşme ideolojisinin sahibi CFR’dir!
2001 yılında “Köklere Dönüş Projesi” dosyası ile birlikte Bartın’da dağıtılan haritaya göre şehir devletlerinden oluşacak federe devletlerin adları şöyleydi: Trakya, Bitinya, Misiya, Lidya, Karya, Likya, Pamfilya, Firikya, Kilikya, Kapadokya, Galatya, Paflagonya, Pont, Ermeniya, Antakya, Mezopotamya.
Görüldüğü gibi haritada Kürtlerin adı bile geçmiyordu! Demek ki Kürtleri, işte bu haritayı hayata geçirmek için kullanmak istiyorlar.

* * *

CFR memorandumu ile ve yerel yönetimlere özerklik vermeyi taahhüt ederek AKP’yi kurmuş olan Tayyip Erdoğan’ın 2002’den beri Türk kavramını etnik gruplardan biri olarak ifade etmesinin ve Türk kimliği yerine Türkiye kimliği konulacağından bahsetmesinin sebebi işte bu Amerikan derin devleti projesidir.
Demek ki Türk milliyetini vatandaşlık bağlamına indirgemek isteyenler ve İnegöl, Dörtyol kışkırtmasını tezgahlayanlar da dahil hepsi aynı yolun yolcusudur. Türkiye’nin adamı değildirler! Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği “dayanışma” sayesinde, TSK’da gerekli tasfiyeyi bitirmiş olarak eyalet sistemine adım atacaklar. CHP’de Baykal’ın tasfiyesinin asıl sebebi de budur.
Osman Baydemir’in açıklamasını, Pentagon’un Türkiye yapılanmasının açıklaması olarak değerlendirmek gerekir.
Bu projeye karşı çıkan Türk subayının onurunu darbe suçlamaları ile kırıyorlar ki sesi çıkmasın; Türkler direnmesin!

Yazarın Diğer Yazıları