İstifa tamam da iş klozete kaldı!

Tayyip Erdoğan, Beştepe Sarayı’ndaki “altın kaplamalı klozet” iddiaları hakkında konuşma ihtiyacı hissetti ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Hemen bu akşam Genel Sekreterime talimat vereceğim. Buyursun gelsin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde buraları dolaşsın. Herhangi bir lavaboda, tuvalette acaba böyle altın kaplama klozet bulacak mı? Eğer böyle bir şey bulamazsa kendisi bu görevi bırakmaya var mı? Eğer bulursa ben Cumhurbaşkanlığı görevimi bırakacağım” dedi.

Demek istifa tamam da iş klozete kaldı!

Öyle ki Tayyip Bey, “Sıkıysa yarın hemen gitsin, külliyede bütün her yeri dolaşsın, baksın acaba hangi tuvalette, hangi klozet altın kaplamadır” diye konuyu tekrarladı.

* * *

İnsan istifayı ya başarısızlığından dolayı ya da onurunu korumak için düşünür. Tayyip Bey, kendisini hiçbir zaman başarısız görmedi ama klozet konusunu onur meselesi yaptı!

Telefonda, oğluna “evdeki paraları sıfırla” dediği iddiaları ortalığa saçılınca soruşturmanın selameti için istifayı düşünmedi?

2006 yılında Washington’daki American Enterprise Institute adlı açık istihbarat kuruluşundaki toplantıda, danışmanı CüneydZapsu, Erdoğan’dan bahsederken, “Lütfen şunu yapmaya çalışın... ‘Sömürmek’kötü bir kelime, ama kullanmak... Bu adamdan yararlanın. Çünkü bu kişinin çok itibarı var, hem kendi inançları nedeniyle Müslüman dünyasında, hem de Batı tipi demokrasiye inanıyor. Bence onu devirmeye çalışmak, delikten aşağı koymak yerine onu kullanın... Burada ve Avrupa’da bundan yararlanmalısınız” deyince istifayı niçin aklına getirmedi?

Amerikalılar ve Batı Avrupalılar, bu tarihten sonra gerek Türkiye’nin kuruluş çizgisinden tamamen çıkarılmasında, gerek Libya krizinde gerekse Suriye iç savaşında CüneydZapsu’nun dediğini yapmadı mı?

Libya ve Suriye’deki El Kaide’den kopma El Nusra gibi CIA gruplarına lojistik destek verdiğini kim beyan etti? Bugün “MİT TIR’ları” diye tartışılan konunun özü nedir? Batı’nın İsrail ile birlikte Suriye’nin başına bela ettiği vahşi teröristleri, ABD öyle istediği için silâh ve mühimmatla desteklemek değil mi?

Davutoğlu da “Eğer Allah’ın huzuruna giderken elimizde iki şey olacaksa, birisi Filistin’e sahip çıkmamız, diğeri de Suriyeli mazlumlara sahip çıkmamızdır” diyebiliyor! Suriye’de de Libya’da da insanları mazlum eden Davutoğlu’nun uygulamaları değil midir? Gazze için sivil insanları ölüme gönderirken AKP’li milletvekillerini gemiden indiren kimdir?

Maide Suresi’nin 64’üncü ayetinde Yahudiler kastedilerek “Her ne zaman savaş için bir ateş tutuşturdularsa, Allah onu söndürdü. Onlar yeryüzünde bozgunculuk için koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez” demiyor mu?

Libya’daki bozguncu, Suriye’deki bozguncu kimdir? Yangına benzinle giden kimdir? BOP eş başkanı olarak ABD’nin “İslam içi çatışma stratejisi” ni uygulayarak Müslüman’ı Müslüman’a boğazlatan kimdir?

* * *

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu, klozetleri incelemek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet etti. Koca hukukçunun düşürüldüğü duruma bakın!

Mesleğini “yeşil sarık” takarak sürdüren eski manken Yaşar Alptekin ise “Müslüman olan CHP’ye oy vermez” dedi!

ABD, Avrupa ve İsrail hesabına Müslüman’ı Müslüman’a kırdırana oy verilir öyle mi?

Ayakkabı kutularında yeşilleri saklayanlara, yatak odalarındaki kasalarda bulunan yeşilleri saymak için para sayma makinesi bulunduranlara oy verilir öyle mi?

Evdeki kaynağı belirsiz paraları kamyonetlerle taşıyıp sıfırlarken son 30 milyon Euro’yu eritmek için 6 villa alanlara oy verilir öyle mi?

CHP, Müslümanları şerefsizlikten kurtaran, Türkiye’yi kuran bir hareketin adıdır. Bugün, Kuvayı Milliyeyi temsil etmeseler de Müslümanlara bir zararları dokunmamıştır!

Yazarın Diğer Yazıları