İsrail, Irak'tan Akdeniz'e boru hattı mı çekecek?

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kıdemli başkan yardımcısı Kristin Lindow, Türkiye’nin IMF olmadan ancak yaz aylarını çıkarabileceğini iddia etti!
Aynı kişi 2008 yılı sonunda da “IMF programı olmadığı takdirde Türkiye de 1-2 yıl içinde resesyonla karşı karşıya kalacak” demişti.
Şimdi bu notu akılda tutarak bir arkadaşımdan gelen aşağıdaki mektubu okuyalım:
Sevgili Arslan,
“Geçen hafta, yeni maliye bakanımızın eski çalıştığı Yahudi sermayeli Merrill Lynch şirketinin raporlarında IMF anlaşmasının yakın olduğu yayımlandı.
Son kabine değişikliğinde sürpriz bir şekilde Mehmet Şimşek, Kemal Unakıtan’ın yerine Maliye Bakanı olmuştu.
Bakanlık devir teslim töreninde, Ahsen Unakıtan, eşinin bakanlıktan ayrılma sebebinin sağlık problemleri olmadığını söyledi.
Geçen hafta karşılaştığımızda bu konuyu kendisine sordum, ‘Kesinlikle sağlık sebepleriyle değil, asıl sebebi merak ediyorsanız gelene bakın, daha fazla konuşmak istemiyorum’ diye cevap verdi.
Mayınlı araziler konusu Maliye Bakanlığı’nın yetkisine verildi. Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı maliyet raporu ise Meclis’e bile açıklanmadı.
Türkiye-Suriye ve Irak sınırını İsrail’e emanet edeceğiz! Demek ki IMF ancak bu bedel karşılığında AKP’nin isteğine uygun anlaşma yapacak! Demek ki bu finans kuruluşları Türkiye’de bakan atanmasında bile rol oynuyor!
Davos’taki sahte kabadayılık da acaba bu işlere zemin hazırlamak için miydi?”
Y. Canca


* * *

Başka mektuplarda da ilginç tespitler var:
“Sayın Bulut, CIA-MOSSAD Türkiye-Suriye sınırı için operasyon yapıyorsa, Davos’taki ‘One Minute’ olayı da bu günler için iç kamuoyuna yönelik bir kurgu idi. Başbakan’ın bu araziyi İsrail şirketine verdiğinde kendi tabanında çatlamalar kırılmalar olacağından bu tiyatro ile ‘O böyle bir şey yapmaz, İsrail’e kafa tutmuş adam’düşüncesi yerleştirilmek istendi. Saygılar.” Nilgün Akça
“Arslan bey, Suriye sınırındaki topraktan petrol fışkırıyor, İsrail’e vermek için bu telaşın sebebi nedir? NATO askerleri geldi mi nasıl çıkaracaksın? Kürdistan’ın deniz koridorunu, Türkiye’den bizim rızamızla açmaya çalışıyorlar. Neden Suriye’den açmıyorlar. Araplar çok kızar değil mi? TSK temizleyemiyorsa, kurun 100 şirket, milletim temizlesin!”
Göktan

“Sayın Bulut,
Irak’ın kuzeyinde oluşturulacak Kürt devletine denize çıkış yolu veriliyor. Hatırlarsanız, Birinci AKP döneminde ABD, Suriye’nin kuzeyinde Kamışlı bölgesindeki Kürtleri isyana teşvik etmiş ve ayaklanma başlatmıştı. Aynısı tekrarlanabilir ve Türkiye-Suriye sınırındaki yabancı güçlerin desteğiyle meydana getirilecek şerit ile Kürdistan’ın Akdenize’e çıkışı sağlanabilir.” Yavuz Gürler


“Sayın Bulut,
Suriye sınırındaki topraklarımızı İsrail’e devretme operasyonunun Türkiye ayağında ‘Ben mayınlı araziyi temizleyemem’diyen asker kişiler de var mıdır?”
Mustafa Başoğlu

* * *

Tespitler tahminler çok ciddidir. İlâve olarak İsrail, Irak’ın petrol ve doğal gazını, Türkiye-Suriye sınırında oluşturacağı bu tampon bölge ile ve boru hatlarıyla Akdeniz’e indirmek istiyor olabilir. Üstelik boru hatlarına daha sonra Hazar petrolleri ve doğal gazı da dahil edilebilir. Hattın güvenliğini de NATO sağlar; Batı’nın istediği olur.
Bir devletin kendi toprağını başka ülkelere devretmesi için halkının uyurgezer olması gerekir ki bu mümkün değildir!

Yazarın Diğer Yazıları