IŞİD dizi filmi ve Türkiye’nin rejimi!

Kerkük’ten Halk TV yayınına katılan Türkmen gazeteci Özdemir Hürmüzlü, “IŞİD, sekiz ay süreyle Kerkük’ü işgal altında tuttu. Bu süre içerisinde hiçbir direnişle karşılaşmadı. Amerikan uçakları, Kerkük’teki IŞİD mevzilerine ağır bir bombardıman yapınca, aniden bölgedeki silahlı güçler ortaya çıktı ve IŞİD’in bulunduğu yerleri kontrolü altına aldı? Peki bu güçler sekiz aydır neredeydi?” diye sordu. Rahmi Aygün, bu sorunun cevabını bilip bilmediğini sorunca Hürmüzlü, “Yok, bu bir senaryo. Oynandı ve film bitti” diye cevap verdi.
Peki senaryo neydi? Film gerçekten
bitti mi?
***
Senaryonun Türkmenlerle ilgili bölümünü, 13 Haziran 2014 tarihinde “IŞİD, Türkmenleri tasfiye ile görevli” başlığı altında şöyle analiz ediyordum: “Bir taraftan petrol kaynakları ve boru hatlarının bulunduğu topraklar işgal edilirken, eş zamanlı olarak bu coğrafyanın bin yıldır gerçek sahibi olan Türkmenler de kendi vatanlarından tasfiye ediliyor. İçeride, Türk kimliğinin hakkından gelmeye çalışan siyasi iktidar, ‘Türkmenlere yardım gönderiyoruz’ diye halkı uyutarak, Türkmenleri tasfiye eden bir örgütün büyümesini sağlamıştır. Olayı Meclis’ten saklamak istemelerinin sebebi de budur!”
Şimdi AKP iktidarı, bölgeye müdahale şöyle dursun, bir dünya savaşında bile verilmeyen Süleyman Şah türbesini boşaltıp tahrip ederek, Türkmen köyleriyle birlikte Türkiye’yi de o topraklardan tasfiye etti. Bu da senaryonun gereğiydi.
Hani Musul’un Esil en-Nuceyfi adında bir valisi vardı... Arazi araçlarına bindirilmiş ve dümdüz bir kara yolundan gelen IŞİD militanlarına karşı, hiçbir savunma yaptırmadan, ordu kuvvetleri ile birlikte tarihi bir şehir olan Musul’u terk ederek Erbil’e kaçmış ve orada bir açıklama yaparak, “Sünniler, terörle mücadeleyi Maliki’nin sancağı altında yapmaz” demişti! Yani Maliki’nin gitmesi için Musul’u IŞİD’e teslim etmişti. Yoksa bu çapulcu sürüsü, Musul’u işgal etmek bir tarafa, bir metre bile hareket edemezdi! Zırhlı bir helikopterle düz arazide hepsinin işi, beş dakikada bitirilebilirdi! Adamın rolü bitmemiş... Bugünlerde Musul’un kurtarılmasında Türk subaylarının da görev alacağını papağan gibi tekrarlamakla meşgul! Film tamamen bittiği zaman ne olacağı gidişattan belli değil mi?
***
Aslında bu tür olaylarda, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ispatlayan o kadar çok olay var ki...
Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya’ya ilhakını, bölgede kimliği belirsiz silahlı kişilerin ortaya çıkıp yönetim binalarını ele geçirmesinden dört gün önce planladığını, Rusya ordusuna dair herhangi bir işaret taşımayan o adamların, Rus özel kuvvetler mensubu olduğunu itiraf etti.
Yani senaryoyu yazdı ve sahneye koydu. Film bittiğinde Kırım gitmişti!
Yine Moskova’da, Kremlin yakınlarında öldürülen muhalif lider Nemtsov’un kızı Janna Nemtsova, BBC muhabiri Gabriel Gatehouse’a “Babam, Putin’i eleştiren kişilerin en önde geleniydi. Rus muhalefetinin en güçlü ismiydi. Babamın öldürülmesinden sonra muhalefet başsız kaldı. Herkes korku içinde” dedi. Nemtsov, Putin’in Ukrayna politikasına karşı çıkıyordu. Fakat senaryoda ona rol verilmemişti...
***
Türkiye’de ise AKP iktidarı, uyguladığı politikalarla, PKK’nın toparlanması, kendine gelmesinden sonra, bunun rejim değiştirmeye ve 1896 tarihli Amerikan Kongresi gizli kararını uygulamaya yetmediğini görünce, ikinci bir terör örgütüne mi ihtiyaç duydu da IŞİD’in Türkiye’de de en az 50 bin kişilik bir yapı kurmasına yol verdi?
IŞİD dizi filmi bitmedi, Türkiye stüdyolarında devam edecek!

Yazarın Diğer Yazıları