Gökçek'in MOSSAD ile diyaloğu!

Ertuğrul Özkök, Melih Gökçek’in yeniden aday gösterilmesini incelerken, “Gökçek bu kudreti nereden alıyor? Arınç gibi bir ağabeylik gücü yok. Kemal abi gibi tarikat gücü desen yok. Eşinin başı acık. Kılıçdaroğlu’na karşı savaşı kaybetmiş, başı gözü yarılmış. Başbakan, o kudretli tek adam, kapısında süründürmüş, onu istemediğini her halinden belli etmiş. Ama iş karar noktasına gelince, elini tutup kamuoyunun karşısına geçmiş ve ‘Melih kardeşimizle birlikte yürüyeceğiz’demiş” diye ifadeler kullandı.
Özkök, Gökçek’in kudretini nereden aldığını en az benim kadar biliyor fakat açıklamıyor.

***

Melih Gökçek’in kudretini nereden aldığı, 2006 yılının Temmuz ayında bu sütunda altı gün üstüste çıkan yazılarda incelenmiştir. Hatırlatalım.
3 Temmuz 2006 tarihli ve “MOSSAD ile Glocal diyalog!” başlıklı ilk yazıda şu bilgileri vermişiz:
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde ’The Glocal Forum’tarafından düzenlenen 5. Glokalizasyon Konferansı, ‘medeniyetler buluşması’ ve ‘dinlerarası diyalog’ ana fikirleri ile tanıtıldı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Glokal Forum Yönetim Kurulu Başkanı David Kimche’nin, ‘İsrail Gizli Servisi MOSSAD’ın ikinci başkanlığına kadar yükselmiş ünlü bir istihbaratçı olduğunu’ belirtti. Kutan, Glokal Forum Başkanı Uri Safir’in de, ‘MOSSAD’ın en önemli adamlarından biri olduğunu’söyledi. Kutan, ’İsrail Filistin’i yakıp yıkarken, iki MOSSAD ajanı yönetimindeki bir kuruluşa en büyük destek veriyorlar. Milli görüş gömleğini çıkardılar. Bu utanç verici duruma düştüler’ diye konuştu.
MOSSAD’ın eski ikinci başkanı David Kimche de ‘Türkiye’nin, ılımlı İslam’ın en hayranlık duyulan temsilcisi olduğunu’ söyleyerek ‘Ilımlı İslam’ kavramının arkasında kimin bulunduğunu itiraf etmiş oldu!”

***

4 Temmuz 2006’da ise “Gökçek’in ajan konuğu David Kimche kimdir?” başlığı altında devam etmişiz:
“Lübnan’da İngilizce olarak yayımlanan The Daily Star gazetesinin 04 Ağustos 2004 tarihli sayısında, Kamran Karadağ imzasıyla yayınlanan haberde aynen şöyle deniliyor:
‘Kürt-İsrail temaslarının tarihi iyi belgelenmiştir. 1960’ların ortalarında direk Kürt liderlerle ilişkiler, İsrail’in Orta Doğu adamı, eski MOSSAD yetkilisi David Kimche tarafından kurulmuştur.’
Gazeteci Hasan Cemal, Kudüs’e giderek İzak Rabin ve Weizman ile görüştü. Görüşmede David Kimche’nin de bulunduğu İnternet sitelerinde yazıldı. Hasan Cemal, 9 Eylül 1993 tarihli yazısında ‘İsrailli bir üst düzey yetkili’ye atfen, ‘İsrail Kürt devletine karşıdır. Barış suyu projesini geliştirelim. Türk Cumhuriyetleri’nde ortak yatırım yapalım. Stratejik ortak olalım’ gibi mesajlar verdi.
Bu yetkili 1960’lardan beri Barzani ve Talabani’ye silah ve para yardımı yapan, ayrıca Peşmergelere askeri eğitim veren David Kimche idi!”

***

5 Temmuz 2006’da “Yahudileri öldüren Yahudiler ve Gökçek’in konuğu” başlığı altında şimdi İsrail vatandaşı olan Irak Yahudisi Naeim Giladi’nin anılarına yer vermişiz:
“1940 yılının sonundan, 1952’ye kadar, İngiliz Gizli Servisi’nin organizasyonu ile Irak’taki Yahudilere yönelik saldırılar sonucunda 125 bin Yahudi Irak’tan İsrail’e göç etti. Bu olaylar sırasında David Kimche, İngiliz Gizli Servisi adına Irak’ta çalışıyordu. Yahudilerin öldürülmesi eylemlerini biliyordu ve bu olaylardan sorumludur.”
Peki Melih Gökçek’in bu adamla ne işi olabilirdi?
Devam edeceğiz!

Yazarın Diğer Yazıları