Evet, bu Tayyip Erdoğan değişmez!

Tayyip Erdoğan kendisi söyledi: “Bu Tayyip Erdoğan değişmez.” Turgay Şık, Tayyip Erdoğan’ın Gulbettin Hikmetyar’ın dizinin dibindeki fotoğrafını hatırlatarak, “Başbakan doğru söylüyor. Bu Tayyip Erdoğan değişmez” diyor.
Aslında, buna “Bu Abdullah Gül değişmez” i de eklemek lazım. Siz bakmayın, “Gezi Parkı’nda birinci gün gereksiz şiddet uygulandı” demesine. Gül, ılımlı bir profil çizerek, hükümeti saran yangının Çankaya’ya sıçramasından, yani olayların sorumluluğundan kurtulmak istiyor. Aslında, Türkiye’nin bugünkü duruma sürüklenmesinde, Tayyip Erdoğan’dan daha fazla sorumluluğu vardır. Uydurma Ergenekon şeması ortaya çıktığı zaman polise, “Bunu delillendirin” diye talimat veren kendisidir. Sonraki yıllarda binlerce insanın uydurma delillerle zindana atılmasından birinci derecede Abdullah Gül sorumludur.


***


Taksim’de, Kızılay’da, Kuğulu Park’ta veya Gündoğdu meydanında uygulanan şiddetten de Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan sorumludur. Yine Çağlayan Adalet Sarayı’nda avukatların yerlerde sürüklenerek yakalanıp götürülmesi eyleminden de sorumludurlar. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun söylediği gibi “Çağlayan Adliyesi’nde yerlerde sürüklenen avukatlar değil, adalettir ve avukatların temsil ettiği yurttaşlardır...”
Yine iktidarın elindeki RTÜK’ün, Gezi Parkı olaylarını olduğu gibi yayınlıyorlar diye Ulusal Kanal, Halk TV, Cem TV ve EM TV’ye para cezası vermesi, halkın haber alma hürriyetine vurulmuş son darbedir. Penguen belgeseli yayınlayan medya organları ise tabii ki makbul.. RTÜK üyeleri, böyle komik bir karara imza atabilmeyi nasıl içlerine sindirebildiler acaba?


***


AKP’nin kendisine yönelik tepkilere karşı, durumu daha da gerginleştirerek, büyük mitingler düzenlemeye hazırlanması ise kurmaya çalıştıkları Gulbettin Hikmetyar düzeninin daha da hakim kılınmasına dönük girişimlerin sonuncusudur. Fakat bu girişimler, onlara da bir hayır getirmeyecek. Nitekim MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Taksim Gezi Parkı olaylarında baş provokatör AKP’dir. AKP, olayların büyümesini göze almış durumda. Bundan daha korkunç olanı ise ülke iç savaşa doğru gidecek, AKP kılını kıpırdatmayacak. Bunun açıklanabilir tarafı yok” diyor.
Diğer taraftan AKP ve BDP, Türkiye’nin etnik temelde özerk bölgelere bölünmesini öngören Anayasa taslağı için çalışmalarına hız verdi. BDP’lilerle görüşen Adalet Bakanı Sadullah Ergin demokratikleşmeyle ilgili bir paket hazırlığında olduklarını söyledi! Selahattin Demirtaş da bir dizi yasada değişiklik önerisi hazırladıklarını söyledi.
Bölücü partiyle işbirliği, AKP’nin temel politikası oldu. Hüseyin Haydar ise son eseri “İsyan Makamı” ndaki şiirlerinden birinde şöyle diyor:
“Çıkayım deme, büyük millet direğine,
Kapılırsın yüksek gerilimine,
Çarpar seni 40 bin yılın voltajı.
El sürme, kurcalama, çarpılırsın...
Kurtaramaz seni gizli saklı hesapların,
Süpürselerdi dersin keşke, bir metelik deliğe”

Yazarın Diğer Yazıları