CIA'nın özel operasyon birimi, MOSSAD ve mayınlı arazi!

Amerikalı gazeteci Saymour Hersh, Benazir Butto ve Refik Hariri’nin dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in emriyle öldürüldüğünü söyledi. Hersh, “Lübnan Başbakanı Refik Hariri gibi Butto’nun öldürülmesi emrini de Cheney verdi. Suikast, CIA içinde kurulan ’Özel Operasyon Birimi’ tarafından gerçekleştirildi. Bu birimin amacı ABD karşıtlarının saf dışı edilmesi” dedi.
Daha önce de Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Taliban’ın CIA tarafından kurdurulduğunu ve Aralık 2001’de Usame Bin Ladin’i yakalayıp ABD’lilere teslim ettiklerini ama Amerikan Ordusu’nun Ladin’i serbest bıraktığını açıklamıştı.

***

Dünya bu iddiaları tartışırken Almanya’nın Der Spiegel dergisi, Hariri suikastının perde arkasında Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah’ın bulunabileceğini öne sürdü! Der Spiegel, sermaye bakımından İsrail’e yakın bir dergi!
Nitekim İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Der Spiegel’in haberini dayanak olarak kullanıp Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah için uluslararası tutuklama emri çıkarılmasını istedi.
Lübnan’daki Hizbullah örgütü ise derginin iddialarını “aptalca ve tamamen uydurma” olarak niteledi.

***

ABD karşıtlarının suikastlerle saf dışı edilmesi için CIA içinde özel bir operasyon ekibi kurduğunu biz söylemiyoruz, önemli haberlere imza atan Amerikalı bir gazeteci söylüyor! Bu iddia doğruysa, yani Hariri ve Butto’yu CIA öldürdüyse, suikast öncesi istihbaratta MOSSAD’ın rolü mutlaka vardır. Dolayısıyla İsrail Başbakanı ve Dışişleri teşkilâtının bilgisi olmadan en azından Lübnan’da böyle bir operasyon yapılamaz.
Bu durumda İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman’ın Der Spiegel’deki ısmarlama iddiayı dayanak yaparak suçu Hizbullah’ın üstüne atması bir panik göstergesidir! Madem Der Spiegel’in elinde böyle bir bilgi vardı, Amerikalı gazetecinin “Hariri’yi CIA’nın operasyon birimleri öldürdü” iddiasına kadar niçin yayınlamadılar?

***

Lieberman bir diplomat değil! Aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi’nin lideri ve seçim kampanyasını finanse etmek için yurt dışından çok yüklü para aldığı iddialarıyla ilgili olarak polise ifade vermiş bir kişi. Yine Kıbrıs’taki bir bankada kızının adına açılmış hesaplarla para aklamak, rüşvet almak ve dolandırıcılıkla suçlanıyor.
Lieberman, Ariel Şaron hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaparken Gazze’den çekilme planına karşı çıktığı için bizzat Şaron tarafından görevinden alındı. Ehud Olmert hükümetinde ise hem başbakan yardımcılığı yaptı hem de kurulan yeni Stratejik İşler Bakanlığı’na getirildi. Lieberman bu sırada yaptığı bir açıklamasında “İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Yahudi halkının karşı karşıya olduğu en büyük tehdit İran’dır” dedi.
Bu arada İngiltere’nin Daily Telegraph gazetesi, İsrail’in, İran’ın nükleer silah programına karşı yürüttüğü gizli savaş çerçevesinde, nükleer alanda uzman İranlı bilim adamlarını öldürdüğünü iddia etmişti.
Gazetenin haberinde, İranlı Nükleer Bilimci Ardeshire Hassanpour’un 2007’deki şüpheli ölümünün arkasında İsrail istihbarat servisi MOSSAD ajanlarının olduğu öne sürülmüştü. Gazeteye göre İsrail’in amacı, İran’ın nükleer programının gelişmesini geciktirmekti. Amerikalı gazeteci James Risen da CIA ve MOSSAD’ın İran’ın nükleer programlarına karşı birlikte sabotaj planladıklarını yazmıştı.

***

Peki CIA’nın MOSSAD bağlantılı operasyon ekibi, Türkiye’de hangi operasyonları yapıyor? Türkiye’nin Suriye sınırı boyunca uzanan iki Kıbrıs adası büyüklüğündeki toprağı, İsrail’e 49 yıllığına devretmesi başlı başına bir büyük operasyon değil mi? Kim tezgâhlıyor bu operasyonu?

Yazarın Diğer Yazıları