Ceset nerde? Balık yedi!

ABD Başkanı Barack Obama, kendi talimatıyla düzenlenen bir kara operasyonuyla El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldürüldüğünü açıkladı. Fakat Pakistan televizyonlarından birinin yayınladığı ceset fotoğrafı, fotomontaj çıktı.
Peki ceset nerede?
“Kimse kabul etmezdi, onun için denize attık” diyorlar!
Yani cesedi balıklar yedi!
Hani, bizim tekerlemedeki gibi:
“Komşu komşu huu, oğlun geldi mi? Geldi. Ne getirdi? İncik boncuk. Kime kime? Sana bana. Daha kime? Kara kediye! Kara kedi nerde? Ağaca çıktı? Ağaç nerde? Balta kesti. Balta nerde? Suya düştü. Su nerde? İnek içti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Dağ nerde? Yandı bitti kül olduuuu..”

***


ABD, uzun zamanda beri dünya kamuoyunu, istihbarat teşkilatının kurgusu olan senaryolarla aldatıyor. ABD bir süper güç olduğundan herkes, resmi açıklamaları ciddiye alıyor.
Rusya bile memnuniyetini bildirdi!
Abdullah Gül de Usame bin Ladin’in öldürülmesiyle ilgili düşünceleri sorulduğunda, “Dünyanın en tehlikeli ve sofistike terör örgütünün başının, bu şekilde ele geçirilmiş olması herkese ibret vesilesi olmalı. Tabii ki, büyük bir memnuniyetle karşılıyorum” dedi.
“Dindar bir Cumhurbaşkanı” bir ölünün ardından, o ölü kim olursa olsun, “Memnuniyetle karşılıyorum” der mi?
Demek ki ABD’nin açıklaması söz konusu olunca, sufi yaklaşım terk ediliyor, sofistike yaklaşım benimseniyor hemencecik!

***

Bülent Arınç ise ABD açıklamasını şüpheyle karşıladı ve “11 Eylül saldırılarının El-Kaide bağlantılı olduğu biliniyordu da neden bu kadar süredir göz yumuldu” diye sordu.
Çünkü El Kaide Amerikan patentli bir örgüttür. Usame bin Ladin de CIA görevlisidir!
Zaten Usame bin Ladin, 11 Eylül’den önceki olaylardan dolayı sözde aranırken, Londra’da bir hastanede tedavi görüyordu.
Yeniçağ’ın ilk çıktığı gün, “Usame Bin Ladin, yazılan senaryo içinde, dünya kamuoyunu aldatmaya yönelik olarak önemli bir rol verilmiş karakter aktörüdür... Başrol oyuncuları, ABD yönetiminin içindedir. Ladin’in açıklamalarını yayınlayan El Cezire Televizyonu ise 50 bin Amerikan askerinin işgali altında bulunan Katar’dan yayın yapmaktadır. El Cezire’nin görevi de insanlığı yanıltmaktır! Usame bin Ladin, ABD’nin Afganistan’a müdahale edebilmesi için iyi zemin hazırlamıştır. Hedefte, asıl olarak Türk-İslam coğrafyası, kısacası Avrasya vardır” demiştik. Nitekim Mısır, Tunus, Libya ve Suriye’deki olaylarda da aynı televizyon ve aynı örgütler kullanılıyor.
Taliban’ın 200 komutanını da ABD, Pentagon’da yetiştirmişti. Bu bilgiyi, 1998’de kamuoyu ile paylaşmıştık.

***


ANKA’ya konuşan CHP Bursa Milletvekili ve emekli Büyükelçi Onur Öymen, açıklamayı doğru kabul ederek “Amerika, terörle müzakere değil mücadele yöntemini tercih ediyor. Siz mücadele ederek terörü önlemeye çalışacaksınız ama en yakınınızdakine mücadeleyi değil müzakereyi önereceksiniz. Ne yazık ki Türk hükümeti de Amerika’nın yaptığını değil söylediğini yapıyor” dedi.
Öymen, Amerika’nın bütün ülkelerden El Kaide ile mücadele etmesini beklediğini belirterek, “Peki siz bu kadar fazla asker bulundurduğunuz Irak’ta PKK ile neden mücadele etmiyorsunuz?” diye sordu.
Emekli Büyükelçi İnal Batu ise “El Kaide, Türkiye’de de örgütlü olan yaygın bir kuruluştur. Türkiye, El Kaide ile Amerikan İstihbarat Örgütüyle birlikte mücadele etmektedir, işbirliği yapmaktadır. O bakımdan Türkiye’nin de çok dikkatli olması lazım” dedi.
Türkiye’de terörün neden önlenmediği bu tespitlerden de belli değil mi?
ABD, kendi kurduğu örgütlerle gerçekten mücadele eder mi? Türkiye de model olarak ABD istihbarat sistemini kullanmıyor mu?

Yazarın Diğer Yazıları