"Bombay"la ve alenen ABD'ye "Pakistan'ı işgal et" çağrısı yapıldı!

ABD’nin üç yıl içinde çekilmesini öngören güvenlik anlaşması Irak Parlamentosu tarafından onaylanır onaylanmaz, Hindistan’da bombalar patlamaya başladı!
Olaydan birkaç gün önce Hindistan’a ait bir savaş gemisi, Somali açıklarındaki korsanların ana gemilerinden birini havaya uçurmuştu!
Dün de Liberya bandıralı bir tanker kaçıran Somali’deki korsanları, Irak’ın kuzeyinde PKK’nın eline plastik patlayıcılar veren Blackwater adlı şirketin yönlendirdiği düşünülürse, Hindistan, korsan gemisini batırırken ABD’ye uyarıda bulunmuş oldu. Bombay saldırısı hem bu olaya karşı bir misilleme niteliği taşıyor hem de ABD’nin Pakistan’a müdahalesi için gerekçe oluşturmaya yarıyor.
Teröristlerin Müslüman olduğu, Türk rehinelere iyi davranmalarından anlaşılıyor. Fakat bu tür olaylarda eylemciler, ideallerine hizmet ettiğini zannederken kendi ülkelerine müdahaleyi davet eden konuma düşer, sürüye kurt çağırdıklarının farkında bile olmazlar!
ABD’nin Pakistan’ı işgal etmesi için alenen çağrı yapan bile var!
CIA, MOSSAD, MI6 ortak yapımı El Kaide örgütünün iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri, ABD Başkanı George Bush’un komşu Afganistan’a takviye asker göndermesi halinde bile başarısızlığa uğrayacağını ifade ederek, “Sana meydan okuyorum, erkeksen, tüm Amerikan ordusunu Pakistan’a gönder” dedi!
Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, saldırıları düzenleyen terörist grupların “Hindistan’ın komşularında” yerleşik durumda olduğunu belirterek, Pakistan’ı işaret etti. Pakistan Savunma Bakanı Ahmed Muhtar ise iddiaları yalanladı. Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Hindistan’da iktidardaki Kongre Partisi’nin lideri Sonya Gandi’yi telefonla arayarak, terör saldırılarını kınadı.

* * *

İki hafta önce, Güntay Güldemir müstear imzasıyla internet üzerinden bize gönderilen mesajda aynen şöyle deniliyordu:
“Yaşar Büyükanıt emekli olmadan önce hangi ülkeyi işaret etmişti?
Pakistan’ı!
Barack Obama hangi ülkeyi işaret ediyor?
Pakistan’ı!
SKY Türk Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan Pakistan eski istihbarat şefiyle yaptığı mülakatta hangi bilgilere ulaşmıştı?
8-10 kilogramlık nükleer bombalar olduğu ve çanta içinde taşınabilip çok rahatlıkla terör eylemlerinde patlatılabileceği gerçeğine.
Şimdi!
ABD ikinci 11 Eylül’ü yaratarak Pakistan’ı işgal etmek istiyor!
2009 yılına dikkat!
ABD de küçük çaplı bir nükleer bomba patlatarak Pakistan’ı işgal edebilirler!”

* * *


Bombay’daki saldırılar Hindistan’ın 11 Eylül’ü olarak nitelendiriliyor! Saldırılar, Pakistan yönetiminin Hindistan hakkında olumlu mesajlar verdiği bir döneme rastladı! Yani Pakistan, İslamcı militanlar kullanılarak, bölgede yalnızlaştırılmak isteniyor.
ABD, Polonya’ya füze kalkanı kuruyor. Rusya cevap vereceğini söylüyor. ABD, savaş gemilerini Karadeniz’e çıkarınca Rusya da Venezuella’ya dev bir gemi gönderiyor.
Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Küba’da Güney Amerika liderlerine “Rekabetten korkmayın, utanmayın. Kavgaya cesaretle girmeliyiz” dedi.

* * *


Yani dünya coğrafyası bir satranç tahtası, ABD ve Rusya şimdilik piyonlarını kullanıyor!
Türkiye ise kendi istihbarat servislerinin birbirine tuzak kurduğu bir dönemden geçiyor! Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Çiller döneminde MİT içinde kurulan yasadışı yapılanmanın bugün Emniyet’e kaydığını söylüyor!
Türkiye böyle bir ortamda tam bir istihbarat zafiyeti yaşıyor.
Bu zafiyetle birlikte Ergenekon davası üzerinden ülkenin milli direnç gücü zayıflatılıyor!
Pakistan’ın en yakın dostu Türkiye istikrarsızlaştırılmış oluyor. Ki, müdahale anında Pakistan’a hiçbir destek veremesin!

Yazarın Diğer Yazıları