Battal Gazi kimin ecdadı Tayyip Bey?

Ajanslarda “Türkiye’nin NATO’dan Patriot füzesi talebi” deniliyor ama bu ifade doğru değil. Doğrusu, “Türkiye Başbakanı’nın bile haberi olmadığı halde NATO tarafından bu ülkeye dayatılan Patriot füzesi yerleştirme kararı” olması gerek.
Patriot konuşlandırma kararını yerine getirecek 50 kişilik NATO heyeti, Malatya’da Tulga1 ve Altay Kışlası ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu. NATO heyeti, Battalgazi ilçesindeki atış sahası yanında bulunan boş araziyi de gezdi. Heyeti taşıyan araçlardan biri Hasırcılar köyü yakınlarında çamura saplandı. Araçtan inen heyet, inceleme yapılacak yaklaşık 500 metre ilerideki atış sahasının yanındaki boş araziye yürüyerek geçti. Çamura saplanan araç, köylülerin traktörleriyle saplandığı yerden çıkarıldı.
“NATO, Battalgazi’de çamura saplandı” desek yanlış olmaz..

***


Anadolu Ajansı, NATO heyetinin, Türk askeri yetkilileri ile birlikte Malatya’nın ardından Adana, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 şehirde incelemelerde bulunacağını bildirdi. Yer seçiminin, Suriye’nin füze rampalarının bulunduğu coğrafi koordinatlara hakimiyet, ulaşım, güvenlik, barınma ve iletişim şartlarına göre yapılacağı belirtiliyor. Fakat, heyetin Battalgazi ilçesinde arazi gezmesi, Patriotların öncelikli hedefinin, Kürecik’teki füze kalkanı sistemini İran veya Suriye’den korumak olduğunu gösteriyor. Asıl hedef ise İsrail’i korumak. Zaten, Malatya’daki füze kalkanı sistemi, İran’dan İsrail’e aynı anda yönelebilecek 11 bin füzeyi durdurmak için kuruldu.
Patriotlar için Malatya’da yer bakılması, ABD ve İsrail’in İran’a müdahale etmeyi planladığının da göstergesi. Çünkü İran veya Suriye, NATO’nun Malatya’daki füze kalkanı sistemini vurmayı, ancak kendilerine yönelik bir Amerikan ve İsrail saldırısı olursa düşünebilir. Böyle bir müdahale olacak ki NATO şimdiden tedbir alıyor.

***


Bu uygulamaların tamamı NATO anlaşmasına aykırıdır. Çünkü NATO’nun imkanları ve hatta Türkiye’nin parası ile korunacak olan İsrail, NATO üyesi değildir. Malatya’daki füze kalkanı ve yerleştirilecek olan Patriotlar, Türkiye’yi değil İsrail’i korumak içindir.. Yani Türkiye ve dünya kamuoyu yalanlarla yönlendirilmek isteniyor.
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, “Bu sistemleri tedarik etmemizin amacı tansiyonu düşürmek. Kesinlikle savunma amaçlı, taarruz amaçlı değil. Bir savunma sistemi gerginlikleri neden tırmandırır, bana mantıklı gelmiyor. Hükümetiniz, NATO’yla birlikte çalışarak, ne zaman, ne kadar, nereye bu sistemlerin konuşlandırılacağına karar verecek. Türk halkına güvende olduğu, korunduğu gösterilecek. İttifak açısından baktığımızda Türkiye’ye yalnız olmadığını göstermek istiyoruz” diyor. Oysa Türkiye, İran veya Suriye’den bir saldırı beklemez. Türkiye’den İran ve Suriye’ye bir saldırı olursa böyle bir ihtimal tabii ki vardır.

***


Nitekim İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı Tuğgeneral Yadullah Cavani, “Ankara şunu bilmelidir. Eğer Patriotlar Suriye’ye yapılacak bir müdahale için hazırlıksa, Ankara eskisinden çok daha fazla bedel öder ve büyük zarar görür” dedi. Türkiye’nin Batı destekli Suriyeli muhaliflere yardım etmesinin başka bir büyük stratejik hata olduğunu savunan Cavani, “Suriye’deki krizin patlak vermesinden sonra Türkiye Batılı ülkelerde Siyonistlerin oyununa geldi ve Suriyeli yıkıcı gruplara yardım ederek alevlerin büyümesine yol açtı” diye konuştu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Andrey Denisov da “Patriot füzelerini Türkiye sınırına yerleştirme fikri hoşumuza gitmiyor. Bu fikirde gizli tehdit görüyoruz. Füze kalkanı yerleştirmenin asıl sebepleri bize açıklanmalı. Tehdit kimden kaynaklanıyor, kime karşı tehdit, tehdidin süresi ve amacı neler?” diye sordu.

***


Tayyip Erdoğan, Muhteşem Süleyman dizisindeki kötü Kanuni tiplemesi için “Bizim böyle bir ecdadımız yok” diyor ama, kendisine dikte ettirilen Amerikan kararları ile Battal Gazi’nin doğduğu topraklara Amerikan üsleri kurduruyor. Hem de Müslüman ülkelere karşı. Oysa burası, Battal Gazi’nin, Hıristiyan Bizans’a karşı oluşturduğu bir üstü! Battal Gazi kimin ecdadı
Tayyip Bey?

Yazarın Diğer Yazıları