Avrupa Yahudi Kongresi'nden Erdoğan'a görev!

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, “Yoksa hepsi numara mı?” başlığı altında Tayyip Erdoğan’ın İsrail politikasını eleştiren bir yazı yazdı. odatv.com’da yayınlanan yazıda Sarızeybek, iddialarını Israel Shahak’ın 1982 yılında yazdığı bir makaleye dayandırdı.
Sarızeybek, özetle, “Dünya Siyonist Dergisi ‘Kivinum’da 1982’de ’İsrail için Strateji’adında bir plan yayınlanmıştı. Bu plan, Müslüman coğrafyayı etnik köken-dini mezhep temelinde parçalamayı öngörmektedir. O tarihten günümüze yaşanan olaylar, bu planın nasıl uygulamaya koyulduğunu açıkça göstermektedir.
Erdoğan’ın ‘İsrail karşıtlığı’ bir tuzaktır. Seçim yatırımıdır.
Arapların Barzani’ye saldırmasının önüne geçmek içindir; olası bir İran savaşında ‘bak seni savundum’ demek içindir” diyor.

* * *

Erdoğan’ın sözde İsrail karşıtlığının planlanmış bir süreç olduğuna dair başka veriler de var. Hatta, Erdoğan’a Orta Doğu’da lider rolü verenlerden biri Avrupa Yahudi Kongresi başkanıdır. Üstelik bu bilgi, 5 Şubat 2009 tarihinde bu sütunda da yayınlanmıştır.
Açık İstihbarat sitesinde Meyyal Uygur imzalı yazıda önemli bir bilgi veriliyordu:
“Türkiye dahil 36 Avrupa ülkesindeki Yahudi toplumlarını çatısı altında toplayan Paris Merkezli Avrupa Yahudi Kongresi’nin Başkanı Pierre Besnainou, Ocak 2007’de Türkiye’ye gelip, Başbakanlığa personelin kullandığı yan kapıdan girerek, Erdoğan’la görüşmüştü. Besnainou-Gül görüşmesi ise tamamen gizli tutulmuştu.
İşte bu görüşmelerden sonra Besnainou, 15 Şubat 2007’de İsrail’in Haaretz Gazetesi’nde bir yazı yazdı. Ve bu yazıda, Türkiye ziyaretinde, ‘Başbakan Erdoğan’a, Orta Doğu’da lider rolü oynayabileceğini’ söylediğini açıkladı, ‘İslam dünyası Ahmedinejad’dan daha iyi sözcüyü hak ediyor. Erdoğan’ın, İslam dünyasının sözcüsü olması gerekiyor’ diye de ekledi. Daha önemlisi Besnainou’nun iddiasına göre, ’Erdoğan da bu analizleri onaylıyor’du!”
Aynı günlerde Prag merkezli Radio Free Europe/Radio Liberty’nin İnternet sayfasında, Abbas Djavadi imzalı bir yazıda “ABD, Türkiye’nin bölgede daha büyük bir rol oynamasına destek veriyor” başlığı kullanılmıştı.

* * *

Tayyip Erdoğan’ın, “Davos vakası”ndan bir ay önce de Jerusalem Post gazetesinden Herb Keinon, “Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Başbakan Ehud Olmert ile konuşuyordum” dedikten sonra Türkiye’nin Suriye-İsrail arasındaki arabuluculuğuna değiniyor ve devam ediyordu:
“Üst düzey yetkililer, Erdoğan’ın ülkede yükselen laik muhalefet karşısında meşruiyetini sağlamlaştırmak için yüksek profilli bir uluslararası diplomatik başarıya ihtiyaç duyduğunu söyledi.”
Apaçık ortada ki gazeteci Herb Keinon’a bu bilgiyi veren Ehud Olmert idi. Hem de Tayyip Erdoğan ile görüştükten hemen sonra!
Tayyip Erdoğan, Şimon Peres’e “Siz çocukları öldürmeyi iyi bilirsiniz” dedikten sonra bile Ehud Olmert, bakanlarını, “Türkiye aleyhine konuşmayın” diye uyarıyordu!
Türkiye Başbakanı, İsrail Cumhurbaşkanı’na alenen katil dediği halde susuyorlardı!
BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon da, Erdoğan’a, “Orta Doğu’da liderliğinize ihtiyaç var” diye seslenmişti.
Bu durumda, “Mavi Marmara, İsrail ile danışıklı bir kriz çıkarmak için Akdeniz’e gönderildi. Bunu bilmeyen, fakat kendilerine direniş olmayacağı bilgisi verildiği için helikopterden ip sarkıtıp gemiye inen İsrail askerleri, dayak yemeye başlayıp korkudan ateş açınca, olay başka bir şekil aldı” derken haksız mıyız?
Bugün ne diye İsrail ile gizli görüşme yapıyorlar?

Yazarın Diğer Yazıları