Askerliği de Ermenilere mi yaptıracaksınız?

Wall Street Journal gazetesi, Türk-Ermeni sınırının 16 Nisan’da imzalanacak bir anlaşmanın ardından açılacağını duyurdu. Haberde “iki ülkenin tarihi anlaşmalar imzalayacağı, petrol ve gaz için transit yolu olarak giderek önem kazanan bir bölgeyi istikrara kavuşturacağı” bilgileri de verildi.
Gazete, anlaşmanın zamanlamasının ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyareti dikkate alınarak belirlendiğini de kaydetti.

* * *

İki milletin, tarihi olaylar sebebiyle, birbirine kin duyması en başta kendilerine zarar verir, vermektedir. Fakat şu anda işgal altında olan Azerbaycan toprakları ne olacak? Merhum Elçibey’in “Türk Dünyası’nın gırtlağı” dediği Karabağ ne olacak? Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki karayolu bağlantısı, Karabağ ve çevresinin işgali ile kesildi! Yani Türk Dünyası’nın gırtlağı kesildi! Şu anda o kesikten fışkıran kanı durdurmak için ne yapılıyor?
Ermenistan Bağımsızlık Bildirisi, tıpkı Türk Anayasası’nın başlangıç ilkeleri gibi Anayasa hükmü sayılıyor. Bu bildirinin 11’inci maddesinde, Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinin bir bölümünün Ermeni toprağı olduğu ve geri alınması için çalışmalar yürütüleceği ifade edilmektedir. Ermeni anayasasının 13. maddesine göre de Ağrı dağı devlet armasıdır. Aynı anayasa, “soykırım”ın uluslararası alanda tanınmasını hedefliyor.

* * *


Ermenistan anayasasını değiştirerek, Türkiye’ye yönelik taleplerinden vazgeçecek mi? Ermenistan, Karabağ dahil Azerbaycan topraklarındaki işgaline son verecek mi? Bunlar yapılmadan Türkiye’nin taviz üstüne taviz verdiğini, Akdamar adasındaki kilisenin restore edilerek ibadete açıldığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a resmi ziyarette bulunduğunu, TRT’nin Ermenice yayına başladığını biliyoruz. Peki Ermenistan, en küçük bir adım atmış mıdır?

* * *


Konu ile ilgisiz gibi görünen bir başka haber de Citibank’ın açıklamaları!
Citibank, Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Shirish Apte, Türkiye’de 2009’u, büyüme alanlarının ne olacağını belirlemekle geçireceklerini söyledi. Shirish Apte, Citigroup için Türkiye’nin çok önemli bir pazar olduğunu ve1975 yılından beri bu ülkede bulunduklarını hatırlatarak, Citi’nin, Türkiye’de Citibank A.Ş ve Akbank’la yüzde 20 ortaklık olmak üzere iki yatırımı olduğunu hatırlattı.
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da IMF ile anlaşmanın yapılması gerektiğini, hem de kısa sürede yapılması gerektiğini söyledi.

* * *


Citibank gibi dev bankalar, ABD ve İngiltere’de odaklanıp, diğer ülkelerin ekonomilerini ele geçirmek için kullanılan bir araçtır. Ermenistan ile sınırın açılması ile birlikte, Ermeni diasporasının da Citibank vasıtasıyla Türkiye’ye sermayesiyle birlikte girdiğini düşünelim; hala IMF’ye borçlandırılmak istenen Türkiye’nin, daha doğrusu Türklerin elinde toprak bırakırlar mı? Aynı projeyi Rumlar uygulamaya başladı zaten. Trakya çiftçisi, topraklarını bugünden bir Yunan bankasına ipotek ettirmiş durumdadır. Haberiniz var mı?
Ondan sonra ülkenin bütün dağlarına beyaz taşlarla veya kireçle yazılmış olan “Önce vatan” sözlerinin anlamı kalır mı?
Bu toprakları can pahasına, kan pahasına, şehitlik, gazilik pahasına korumanın bir anlamı kalır mı?
O zaman Mehmetçik, komutanına “Kimin toprağını koruyorum? Kimin özgürlüğünü koruyorum? Kimin devletini koruyorum” diye sormayacak mı?
Yoksa, askerliği de tamamen profesyonelleştirip, Ermenilere, Rumlara mı yaptıracaksınız?

Yazarın Diğer Yazıları