AKP, başı kesilmiş tavuk gibi koşuyor!

Fuat Avni, Tayyip Erdoğan'ın bir "saray darbesi" plânladığını iddia etti ve seçim öncesinde İpek Grubu'na el konulmasının da bu plânın gereği olduğunu öne sürdü:

-İpek Grubu'na yapılan çökme operasyonunun devamı gelecek. Sırada, Sözcü, Cumhuriyet ve Doğan Grubu var.

-Hükümet ve bakanlıklar feshedilmiş durumda. Tüm plânlar ve ülke yönetimi, etrafındaki avanelerce yürütülüyor.

-Tek başına iktidar olamayacağının farkında. Yaptığı darbeyi kitlesine kabul ettirmek için medyada muhalif ses istemiyor.

-Giderayak ülkeyi felâkete sürüklüyor. Etrafındaki üç beş kişiden başka herkes felâketin farkına vardı. Ağızları bıçak açmıyor.

***

Tayyip Erdoğan ise Atatürk'ün millete yeşil alan olarak miras bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği'nde yaptırdığı sarayda, 81 ilden gelen vatandaşlara hitaben konuşmaya başlarken "Milletin evine hoş geldiniz" dedi.

Erdoğan, tek parti dönemini eleştirdi ve Cumhuriyet mitinglerini yapanların Cumhuriyet adını kullanarak milletin iradesine saldırdığını, vesayeti korumak istediğini, artık Cumhuriyetin sahibinin milletin ta kendisi olduğunu, bunun sembolünün de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olduğunu öne sürdü.

Erdoğan, "Bundan sonra hiç kimse Cumhuriyet adına Cumhuriyeti korumak adına, Cumhuriyetin tehlikeye düştüğü iddiasıyla ortaya çıkarak vesayet hevesini hayata geçirmeye çalışamayacaktır. Bu değişim sadece simgesel değildir. Çok güçlü bir altyapıya, çok güçlü bir arka plâna da sahiptir" dedi.

***

Fuat Avni, "saray darbesi" diyor, Erdoğan ise sarayın kutsanmasını, cumhuriyetin sembolü olarak görülmesini istiyor!

Gerçek şu ki AKP iktidarının 13 yıl boyunca yaptığı, "Ne mutlu Türk'üm diyene" ilkesine dayanan Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle mücadele etmektir. Zaten, AKP iktidarı, Atatürk'ün millet tanımını reddetmiş, Türk adını Anayasa'dan kaldırmaya kalkışmıştır.

AKP'nin önderi olan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ise partisini başı kesilmiş ama hâlâ yaşayan tavuk durumuna düşürmüştür!

Başı kesilmiş tavuk, kanı akmadan bırakılırsa ayağa kalkar ve bir süre daha yaşar. Fakat bu arada garip sesler çıkararak sağa sola koşuşturur, kanı çekilince düşer...

BBC'nin haberine göre ABD'de 70 yıl önce Colorado'da başı kesilen Mike adlı tavuğun 18 ay nasıl yaşadığı efsanesi araştırıldı. Olayın doğru olduğu anlaşıldı.

Mike'ın başı kesildikten sonra sahibi tarafından yemek borusundan şırıngayla verilen sıvı gıda ve suyla beslendiği, böyle bir beslenme sırasında boğularak öldüğü biliniyor.

Newcastle Üniversitesi'nden Dr. Tom Smulders'a göre Mike, kan kaybetmediği için ölmemiş ve 18 ay yaşayabilmişti. Ayrıca, beyin kütlesinin, vücudun nabız, nefes ve sindirim gibi fonksiyonlarını kontrol eden yüzde seksenlik kısmına bir şey olmamıştı.

***

Başı gövdesinden ayrılmış olan AKP, "tekrar seçim"le sağa sola koşuşturuyor. Meclis'i çalıştırsalar yolsuzluktan boğulup ölecekti. Tayyip Erdoğan bu durumu gördüğü için "partili cumhurbaşkanı" formülünü uygulamaya çalıştı ama bunun için vücudun "400 milletvekili" ile kuvvetlendirilmesi gerekiyordu. Başsız kalan vücut, giderek zayıflamaya başladı ama beyin kütlesinin bir kısmı gövdede kaldığı için yüzde 41 seviyesinde hayata tutundu.

Tıpta henüz kafa veya vücut nakli başarılamadı.

Tayyip Erdoğan, sarayı Cumhuriyetin sembolü haline getirerek böyle umutsuz bir operasyona girişmiş oluyor.

Bir defa, o adını reddettiği millet, "çözüm süreci"yle asıl darbenin kendisine vurulduğunu görmeye başladı.

AKP ise Mike gibi yemek borusundan şırıngayla beslenmektedir. Basını baskı altına aldığı, yandaşlaştırdığı, yani gören gözü işiten kulağı da olmadığı için "telkine müsait" değildir.

Akıbet kaçınılmazdır.

Yazarın Diğer Yazıları