Ah şu köşe yazarları olmasaydı!

Tayyip Erdoğan, nihayet ülkenin içine düştüğü, düşürüldüğü durumun sorumlusunu buldu: Köşe yazarları!
Erdoğan, köşe yazarı Mehmet Tezkan’ın “Siyasetçiler az konuşunca ülke rahatlıyor” tespitini hatırlattı ve “Ne kadar güzel. Ben de diyorum ki ‘Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur bulur.’ Geçmişte bir köşe yazarı haftada bir ya da iki yazı yazardı. Ama şimdi bunlar her günü bırak, yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyor. Bunlar kendilerinin söyledikleri. Şimdi ise yarım saatte anında sipariş hemen bir yazı. Bu hale geldi. Bunların yaptıkları tahrikten başka bir şey değildir. Bunlar barış, millet ve devlet düşmanlarıdır” dedi.
Gerçi “Şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim” sözünü Meşrutiyet döneminin Maarif Nazırı şaka mahiyetinde söylemişti ama şimdi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, “Şu köşe yazarları olmasaydı memleketi ne güzel idare ederdim, ne güzel açılımlar yapardım” ifadesini inanarak kullanıyor.
Erdoğan, ayırım yapmıyor, bu duruma göre “yandaş medya” diye tabir edilen gazetelerin köşe yazarları da topun ağzında! Demek ki Erdoğan, istediği an istediği kişiye yarım saatte yazı yazdırabiliyor veya kendisi yazdırmasa bile yazdıranları biliyor ki böyle konuşuyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Peki gazete sütunlarına bizzat Başbakan tarafından yerleştirilen köşe yazarları, yazılarını yazmak için kimden talimat alıyor?
Erdoğan, bunları da açıklarsa mesleğimiz adına memnun olacağız.

* * *

Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye’yi Türkiye yapan bütün değerler ayaklar altına alınmıştır.
* İktidarın PKK açılımıyla eş zamanlı olarak sürdürdüğü Türk kimliğini çökertmek girişimlerine son örnek AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın açıklamalarıdır.
Bahçekapılı, “Anayasayı değiştireceğiz ve vatandaşlıktaki Türklük tanımını kaldıracağız. Yoksa demokratikleşmeyi yapamayız. Vatandaşlık tanımı da değiştirilecek. Herkes kendi etnik kökenini ifade edebilecek ve üst kimlik olarak ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ diyecek. İşte bu, sorunu çözer” dedi.
Bahçekapılı’nın ustası kim? Türk kimliği yerine Türkiye kimliğini oturtmaya çalışan kim?
Tayyip Erdoğan değil mi?
* CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman bildiğim kadarı ile bir köşe yazarı değil. Fakat o da “Amaçları zaten Türk kimliğini, Türk milletini yok etmektir. Başbakan iktidara geldiği günden bu yana bu ülkede 36 etnik kimlik saymaktadır. Türklük diye bir üst kimliğin olamayacağını, Türklüğün sadece etnik bir kimlik olduğunu söylemektedirler. Amaçları, ulus-devleti yok etmektir. Böylece ülkenin parçalanmasını sağlamaktır” iddiasında bulunuyor!
* Peki nasıl parçalıyorlar? Onu da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal özetliyor:
“Terör, yıllarca en yüksek can kayıplarına sebep olduğu dönemde dahi, elde edemediği bir sonucu şimdi bu açılım ortamında elde ediyor. Kimse sorumlu ararken o kentli, buralı, onun bunun peşine düşmesin. Sorumlu doğrudan doğruya şiddeti terörü doğal karşılayan bir hükümetin ortaya çıkmasıdır. Normalde kolay kolay bu suçlamayı yapmam. Ama bu iktidar ve bu başbakan ülkeyi bölmektedir. Bu gerçekten Türkiye’yi temellerinden sarsmaya yönelik tehlikeli bir gelişmedir.”
Bu sözleri Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partinin genel başkanı söylüyor. Yoksa Deniz Baykal da köşe yazarı mıdır?

Yazarın Diğer Yazıları