ABD Elçiliği'nden karşılıksız yardım alan Muş gençleri!

Muş’ta Genç Birikim Derneği’nin Gençten Gence Projesi’ni ABD’nin Ankara Büyükelçiliği destekliyor. 10 ay sürecek projenin tanıtım toplantısına Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Craig Dicker de katıldı!
Genç Birikim Derneği lise ve üniversite öğrencilerine rehberlik yapmak amacı ile kurulmuş! Genel Başkan Salih Yüce, toplantıda yaptığı konuşmada “Lise öğrencilerine gelecekte yaşam becerisi ve başarı kazandıracak rehberlik imkanı sunulacak. Öğrencilerin toplumsal sorumluluklarını geliştirmek, sosyal ve kültürel etkileşim sağlamak için böyle bir proje hazırladık” dedi.
Lise öğrencileri yaşam becerisini Amerikan desteği olmadan kazanamıyor mu acaba?

* * *

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise “Amerikalı dostlarımız bu projede iki toplum arasında köprü kurmayı ve iki toplumun birbirini tanımasını istiyor. Dünya artık çok küçük. Aklını en iyi kullanan ve gelişmeleri çok yakından takip edip ayak uyduran başarılı olarak öne çıkıyor” dedi!
Demek, Muş valimiz, öne çıkmak için Amerikalılara ayak uydurmak gerektiğini düşünüyor!
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Craig Dicker de “Geçen yıl da gençlere yönelik hibe kapsamında projeye başladık. Genç sivil toplum örgütlerini destekleme kapsamında şu ana kadar yaklaşık 30 sivil toplum örgütüne destek olmuşuz. Türkiye’de çok çeşitli alanlarda sivil toplum örgütlerince çalışmalar yapılıyor ama bizim esas amacımız yeni nesli desteklemektir” dedi!
Amerikan devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gençlere kurdurulan 30 derneğe niçin karşılıksız yardım yapar?

* * *

Diğer taraftan İstanbul Valisi Muammer Güler, ilk kafileyi uğurlarken hacı adaylarına şöyle seslendi: “Mübarek bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak göğsünüzde Türk bayrağını taşıyorsunuz. Orada Türk milletini ve devletini temsil edeceksiniz. Türk milletinin yardımseverliği ve hoşgörüsünü orada da gösterin. Devletimizin birlik ve bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bekası, insanlarımızın ve güvenlik güçlerimizin başarısı, milletimizin geleceğinin aydınlık olması için dua edin. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin daim olması, dünya barışı ve huzuru için dua edin. Bu bir sabır işidir, sabırlı olun haccınız mübarek olsun, hayırlı yolculuklar diliyorum.”
Sayın Güler’in duasına yürekten katılıyoruz ama gençlerini Amerikan yardımına terk etmiş bir ülkenin büyüklerinin duası kabul olur mu?
Gençleri Amerikan Büyükelçiliği’nden yardım dilenen bir milletin geleceği aydınlık olabilir mi?

* * *

Bakınız, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği basın toplantısında, “IMF, ekonomileri bocalayan ülkeleri desteklemede merkezi rol oynamalıdır” dedi.
Merkel de “Dünya ekonomisi çalışmazsa istihdamı koruyamayız” diye konuştu.
Brown daha önce rezervleri güçlü Çin ve Körfez bölgesi ülkelerine, 250 milyar doları bulunan IMF’ye katkıda bulunması çağrısında bulunmuştu. Bu arada Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, IMF’nin elindeki fonlar yeterli olmazsa, IMF’ye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Neden acaba?
Çünkü gelişmiş ülkelere kaynak transferinin devam edebilmesi için zor durumdaki ülkelerin ayakta durabilmesi lazım. Yoksa, gelişmiş ülkeler de çökecek!
Dünya ekonomisinin, ABD ve Batı Avrupa lehine çalışması için de Türkiye gibi ülkelerin gençliğinin yardım dilenen insanlardan oluşması lâzım!

Yazarın Diğer Yazıları