"Yeni Türkiye"nin ebesini buldular!

Milli Türk Talebe Birliği 14 Aralık 1916'da, İttihat ve Terakki tarafından Türkçü-Turancı çizgide bir gençlik örgütü olarak kuruldu. Atatürk döneminde de çizgisini korudu ama Sovyetlerin Turancılığı Türkiye nezdinde soruşturması üzerine 1936 yılında kapatıldı. 1946 yılında yeniden kurulan MTTB, 1965 yılında Rasim Cinisli'nin başkan seçilmesiyle millî bir gençlik kuruluşu olarak anılmaya başlandıysa da İsmail Kahraman'ın başkanlığında muhafazakâr bir örgüt haline geldi. Öyle ki Rüştü Ecevit'in başkanlığı döneminde, kurulduğu yıldan beri bozkurt ile temsil edilen Milli Türk Talebe Birliği, amblemini de değiştirdi. Bozkurt yerine kitap resmi konuldu!

***

12 Eylül'e kadar "komünizmle mücadele" ekseninde ve "yeşil kuşak" denilen projenin Türkiye ayağı olarak faaliyetlerini sürdüren MTTB, 12 Eylül 1980'de bütün derneklerle birlikte kapatıldı.

MTTB'nin son kuşağı içinde Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ömer Dinçer, Taner Yıldız, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Sami Güçlü, Bahattin Yıldız gibi isimler vardı.

MTTB, AKP iktidarını doğuran bir okul idi..

Nitekim AKP iktidarında Kültür Bakanlığı da yapmış olan şimdiki Meclis Başkan adayı İsmail Kahraman, 2012 yılında Çorlu'da katıldığı bir programda, "Bizim dönemimizden iki dönem sonra Tayyip Erdoğan, Milli Türk Talebe Birliği kültür müdürüydü. MTTB İcra Konseyi genel sekreteri Abdullah Gül idi. Aynı icra kurulunun muhasibi Sami Güçlü Tarım Bakanı'dır. Ankara Hukuk dernek başkanımız Beşir Atalay, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin. Bugün gördüğünüz şu kadro Milli Türk Talebe Birliği Akademisi'nden mezun olmuştur" demişti.

16 Aralık 2006'de yeniden kurulan MTTB, bu defa iktidardaki AKP'nin siyasi misyonunu, gençliğin misyonu haline getirmek için çaba gösteren bir kuruluş haline geldi. Hatta "Üniversite Gençliği'nin Profili" araştırması da yaptırarak hedef kitleyi bilimsel gözle incelemek esas alındı. Bu faaliyetler yeterli görülmemiş olacak ki ayrıca bir de militan çizgide Osmanlı Ocakları kuruldu!

***

1997 yılında Akşam gazetesinde yazılarıma gerekçesiz olarak son verildi! Gazeteden işin aslını öğrenemedim. Sonra rahmetli arkadaşım Kemal Çapraz aradı. İsmail Kahraman, bizzat telefon ederek, kendisini Türkiye gazetesindeki bir haberinden dolayı gazete sahibi Enver Ören'e bu arada beni de Akşam gazetesi sahibine şikâyet etmiş. Kemal'in haberindeki bilgileri bir gün önce ben köşemde yazmıştım!

Dönemin Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Abbas Abdullah Hacaloğlu, beni ve Kemal'i arayıp, Azerbaycan Türklerinin Ermenilere zulmettiğini işleyen bir film yapan Ermeni yönetmen Tikran İsmailyan'a Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Kültür Bakanlığı özel ödülü verildiğini bildirmişti. Karar Fikri Sağlar'ın bakanlığı döneminde alınmıştı ama ödül İsmail Kahraman döneminde verilmişti!

Konuyu köşemde bütün ayrıntılarıyla işlemiştim. Kemal'in haberi bir gün sonra Türkiye gazetesinde yayınlanmıştı. Enver Ören, Kemal'in temin ettiği haberle ilgili görüntüleri izleyince, Kahraman'ı aramış ve "Haberimiz doğrudur" demişti. Bunun üzerine İsmail Kahraman, Enver Ören'i Meclis kürsüsünden eleştirecek kadar işi şahsileştirmişti.

O sırada, Akşam'ın dağıtımı iki büyük gazetenin şirketi tarafından durdurulmuştu. Akşam kendi dağıtım şirketini kurmak için hükümetten teşvik bekliyordu. İsmail Kahraman'ın Akşam gazetesi sahibine şikâyeti ile ilgili bana hiçbir bilgi verilmeden yazılarıma son verilmişti!

***

O İsmail Kahraman ki son görevi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı kurucular kurulu üyeliği ve mütevelli heyeti başkanlığıdır.

MTTB'de AKP'nin ebeliğini yapan İsmail Kahraman, "Yeni Türkiye"nin ebeliğini yapmak için Meclis başkanlığına getiriliyor!

Yazarın Diğer Yazıları