Türklüğe karşı mücadelenin sebebi!

Artık herkes görüyor ve AKP’ye oy verenler de endişe etmeye başladı ki Tayyip Erdoğan, uyguladığı politikalar ile Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirmiştir.
Erdoğan, Refah Partisi’nin il başkanı olarak seslendirdiği eyalet sistemini, “2023’te başbakan olursam hayata geçiririm” diye güya öteliyor.. Halbuki şu ana kadar eyalet sisteminin alt yapısını tamamlamıştır.
Yine Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı ATESE Strateji Harekat Başkanlığı’nın da Tümgeneral Mahmut Boğuşlu imzasıyla 10 Mart 1981 tarihli raporunda, Türkiye’nin önce sekiz sonra 67 eyalete bölünmesine ilişkin çalışma yaptığı da ortaya çıktı.


***


Aslında, ABD ve Avrupa’nın asıl hedefi Türkiye’yi Hıristiyan eyaletlere dönüştürmektir. AKP iktidarının daha şimdiden, tehcirle ve mübadele ile giden Ermenilerin ve Rumların torunlarını Anadolu’ya yerleşmeye çağırması da bunun belirgin işaretleridir..
Emekli amiral İlker Güven’in ortaya çıkardığı, ABD Kongresi’nin 1896 tarihli gizli kararında, “Amerika’nın belirleyeceği bir Hıristiyan yöneticinin, Türkiye’nin başkanı olarak seçilmesini müteakip, Osmanlı İmparatorluğu’nun mevcut bölgelerinin sınırlarla ayrılması, bu bölgelerin Hıristiyan eyaletleri kabul edilip, Hıristiyan gücünün Utah Eyaleti yönetimi örnek alınarak Türkiye Birleşik Devletleri adında toplanması sağlanacaktır...” deniliyordu.
ABD, bu hedefinden hiç vazgeçmedi. PKK’nın Ankara’da bir istihbarat organizasyonu olarak kuruluşu ve bugüne kadar ayakta tutularak, Türkiye’yi eyaletlere bölmenin aracı olarak kullanılmasının asıl sebebi bu karardır. Başkanlık sistemi de bu projenin gereğidir.


***


Anadolu’da kurmayı planladıkları federe şehir devletlerinin adlarını ise 2001 yılında “Veneto’dan Batı Karadeniz Bölgesi’ne” sloganlı bisiklet gezisi sırasında açıklamışlardı.
Buna göre Anadolu şu devletlerden oluşacaktı:
“Trakya, Bitinya, Misiya, Lidya, Karya, Likya, Pamfilya, Firikya, Kilikya, Kapadokya, Galatya, Paflagonya, Pont, Ermeniya, Antakya, Mezopotamya.”
AB’nin İlerleme Raporu ve Başbakanlıktaki Azınlık Çalışma Grubu raporunun öngördüğü, Turgut Özal ve Cemalettin Kaplan’ın kurmak istediği “Anadolu Cumhuriyeti” de işte böyle bir devlet olacaktı!
Bu tabloya evet diyen, Türk de Kürt de olamaz. Bu projeye hizmet edenler, olsa olsa Büyük Ermenistan ve Büyük İsrail projelerine hizmet eden dönmelerdir.
Türk Milleti’nin kimliğine yönelik, “Türk geninde zaten Türklük oranı yüzde 10’dur” gibi uydurma iddialar da işte bu tabloya kimse direnmesin diyedir.


***


Radikal gazetesinden Murat Yetkin’e konuşan PKK’nın Avrupa’daki yöneticilerinden Zübeyir Aydar ise “Türklerle Kürtler arasında demokratik bir ittifaktan söz ediyoruz. Belçika örneğini vereyim. Hollanda dilini konuşan bölgeden Hollanda’ya gittiğinde sınır bir formalitedir. Biz de Fırat ve Dicle Havzası Su Birliği oluşturabiliriz Türkler, Kürtler ve Araplar olarak” diyor.
İşte Büyük Orta Doğu Projesi, veya Büyük İsrail tam da Zübeyir Aydar’ın anlattığı projedir.
ABD, bu bölgeden dünyaya hakim olabilmek için PKK terörünü kullanarak AKP’ye oy verenlerin de desteğiyle Türk kimliğini, tarihten de coğrafyadan da kazımak istiyor. TÜSİAD ve TESEV, hazırlattıkları ders kitapları ve raporlarla bu projeye hizmet ediyor.
2009’da, ABD Başkanı Obama, Türkiye’ye Kuzey Irak’taki devletçiğin hamiliğini yapma teklifini yinelemişti.
Şimdi o plan yeniden gündemdedir.
İngiliz ve Amerikan şirketleri de Türkiye’nin bölünmesini bekliyor! Kerkük’ten Ceyhan’a hatta Erzurum’a kadar uzanan bölgeyi tek parça olarak düşünüyorlar! Türkiye-Suriye sınırına, mayın temizleme bahanesiyle, bir İsrail şirketini yerleştirme planı da bu projenin gereğiydi.

Yazarın Diğer Yazıları