Tehdit NATO'dan geliyorsa TSK'nın bir projesi var mı?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İpek Yolu seminerinde NATO’nun yeni misyonlarını da anlattı:
“Stratejik kavramları belirleyen tehdit ve risk değerlendirmesine göre, NATO’nun karşı karşıya olduğu sorunlar ve güvenliği etkileyen unsurların sayısının yeni misyonlar ve sorumluluklar getirmesi ya da halihazırdaki NATO misyonlarının artması bekleniyor. Bunlar terörizm, kitle imha silahlarının artışı, küreselleşmenin ve etnik çatışmaların yan etkileri, enerji hatlarının güvenliği, sanal savunma, ağ bağlantıları ve iletişim, çevre sorunları, örgütlenme, nüfus artışı ve uyuşturucu trafiğidir. NATO, kapsamlı bir program başlattı ve yeni misyon ve sorumlulukların çözümü için önemli gelişmeler kaydedildi. Bu yaklaşımla uluslararası örgütler, NATO dışı ülkeler, siyasi ve askeri yerel unsurlar ve hükümet dışı kuruluşlar ile sinerjik işbirliğinin sağlanacağına inanıyorum.”
Başbuğ bu sözlerin hemen ardından “Kaotik uluslararası güvenlik ortamındaki risk ve tehditlerin sadece askeri güçle ele alınamayacağını da biliyoruz. Bu tür tehditleri ortadan kaldırmak için uluslararası toplumun hem askeri, hem sivil güç unsurlarını kullanması ihtiyacı yüksek önceliğe sahip bir gereklilik haline gelmiştir” dedi.

* * *

Peki tehdit NATO ülkelerinden geliyorsa ne olacak? Mesela Yugoslavya’nın dağıtılması, Sırbistan, Ukrayna ve Gürcistan’da Soros tipi sivil toplum darbeleri yapılması, Azerbaycan, Beyaz Rusya ve Kırgızistan’da Soros tipi darbelere teşebbüs edilmesi gibi olaylar, NATO’nun bilgisi dışında mı gerçekleşti?
Türk Ordusu’nun ABD, İngiltere ve Almanya’nın sivil toplum kuruluşları ve vakıfları aracılığı ile Türkiye’de giriştikleri operasyonlara karşı herhangi bir tedbiri var mı? Türkiye’yi “sivil örümcek ağı” gibi parsellediler!
Veya bu konuda, toplumu bilgilendirecek veya harekete geçirecek sivil güç unsurları, fareli köyün kavalcısının peşinden sürüklenircesine, kontrol altına alınarak pasifize edilmedi mi veya bunların çoğu tasfiye edilmedi mi? Önce Cumhuriyet mitingleri ile kitleleri sokağa dök, sonra sorumlularını içeri at! Operasyon böyle gelişti! Yoksa, milli güç unsurlarının kirletilmesi operasyonları, NATO’nun genişlemesi için miydi?

* * *


Anadolu Ajansı’nın haberine göre Başbuğ, son 2 hafta boyunca bir dizi Balkan ülkesini ziyaret ettiğini, Hırvatistan ve Arnavutluk’un da aralarında bulunduğu yeni NATO üyesi ülkelerin de bunların arasında bulunduğunu anlattı.
Bu 2 ülkede “moralin artığını” , ayrıca Makedonya’nın ileride üye olma hevesini görme fırsatı bulduğunu belirten Orgeneral Başbuğ, NATO’nun genişlemesinin, tüm euro-atlantik bölgesinde güven ve istikrarın güçlendirilmesine katkıda bulunacağına inandığını söyledi.
NATO’nun genişlemesi, ABD ve İngiltere’nin güven ve istikrarına katkıda bulunuyor ama, Türkiye çepeçevre NATO üsleri ile askeri açıdan da kuşatılıyor. Balkanlar, artık NATO üsleri ile doludur. ABD, Türkiye’yi ikna etse, Karadeniz’i de bir Amerikan gölü haline getirecek. Trabzon’da NATO için bir liman hazırlandığı, artık saklanamaz duruma geldi!

* * *


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine yaptığı konuşmada, Taraf gazetesinde yayımlanan kağıtla ilgili olarak Avrupa’da kimi yayın organlarında iddia edildiği gibi bundan dolayı Türkiye’de bir gerilim oluşmadığını, demokrasiye yönelik bir tartışma başlamadığını, kurumlar arasında bir çatışmanın söz konusu olmadığını belirterek, “Tam tersine, Türkiye yasa dışı, hukuk dışı demokrasi dışı senaryolara karşı tek yürek, tek vücut olduğunu, bu belge vesilesiyle gösterme fırsatı bulmuştur” dedi.
Desenize, Taraf gazetesi, NATO’nun hayrına büyük bir iş yapmış! Bir NATO ülkesinin istikrarını korumak kolay mı?

Yazarın Diğer Yazıları