Ayaklanmalarda İngiltere’nin rolü niçin gizleniyor?

Banu Avar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’yu saran olayları, küresel şirketlerin, özellikle Rockefeller ve Rothschild gruplarının paylaşım savaşı olarak değerlendiriyor. Hatta Tunus ve Mısır’da sahneye konulan ve bazılarının “kendiliğinden ortaya çıkan halk hareketi” olarak adlandırdığı gösterilerin liderlerinin çokuluslu sermaye gruplarının uşakları olduğunu söylüyor.
Avar, konuyla ilgili olarak pupet99.com sitesinde 2011’in Şubat ayında yapılan bir değerlendirmeden alıntılar yapıyor. O incelemeye baktığımızda olayların arkasında ağırlıklı olarak Rothschild grubunun bulunduğu iddia ediliyor.
İncelemede, Kuzey Afrika’da da yaygınlaşan İslami bankacılığın 2009 yılında 400 milyar dolara hükmeder duruma geldiği, bunun da küresel finansı büyük ölçüde kontrol eden Rothschild grubunu rahatsız ettiği belirtiliyor. Devamını Avar’ın tercümesi ile verelim: “Bugünlerde Mısır’da başbakan yapılmak istenen El Baradey, Rothschild grubunun tetikçisiydi. El Baradey Rothschild’in kurduğu uluslararası kriz grubundaydı. Tahrir olaylarında sahnedeydi ve Mısır cumhurbaşkanlığı için adaydı. Aynı grupta Obama’nın akıl hocası Brzezinski ve Soros da vardır.”


***


Avar’ın Amerikan açık kaynaklarından derlediği bilgilere göre ise eylemleri Ahmet Maher ve Vail Gonim gibi Google memurları yürütmekteydi.. Sokaklarda sırtlarında Otpor gömleğiyle dolaşmış, Otpor bayrağı sallamışlardı:
“Otpor, Yugoslavya’yı bölen süreci tetikleyen Soroscu örgütün adıdır. O gün bugün, dünyanın her yerine ’darbe imalatı’yapmaktadır. Ahmet Maher, Mısır’daki darbenin hemen ardından soluğu İstanbul’da Bilgi Üniversitesi konferans salonunda almıştı... Maher, İstanbul’da Genç Siviller’e demokrasi darbeleri için yol haritası çizecekti.
İşte The New York Times’ın 13 şubat 2011 tarihli yazısı:
’Mısır’da halkı örgütleyenlerden biri olan Ahmed Maher ve onun arkadaşları, halk devrimleri konusunda eğitilmişlerdi! Yugoslavya’da Miloseviç’i deviren ünlü Otpor örgütünden ilham alıyorlardı. Arkalarında merkezi Katar’da olan bir okul vardı. Adı ’Değişim Akademisi!’ (Academy of Change)
Değişim Akademisi! Küresel slogan ’değişim’di. Çeşitli ülkelerden aktivistlere kendi ülkelerindeki liderleri nasıl devireceklerini öğretmekteydi!
Tunus ve Mısır’daki hareket, Değişim Akademisi öğrencilerince yönlendirilmişti. Soros’un Katar’da kurduğu bu okul, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya ’lider’ yetiştirmekteydi...
Olayların sonunda orduyu yöneten Tantavi, cumhurbaşkanlığı için Mursi’nin önünü açıyordu. Şimdi ordunun başında olan El Sisi ise Baradey’i iktidara taşımak istediğini gösterdi.”


***


Görüldüğü gibi, Mısır’daki birinci ayaklanma da ikinci ayaklanma da milli değil, küresel sermayenin organizasyonudur.
Müslüman Kardeşler örgütünün liderlerinden Muhsin Radı, Baradey’in başbakanlığa atanması ile ilgili ilk açıklama yapıldığında “Bu karar, Mısır’da yaşananların Amerikan gözetiminde yapıldığını ortaya çıkardı” dedi.
ABD Başkanı Barack Obama ise ülkesinin Mısır’daki herhangi bir siyasi parti veya gruba destek vermediğini ve bu ülkede devam eden şiddet olaylarını kınadığını bildirdi. Bu durumda “ABD Başkanı, dünya kamuoyuna açıkça yalan mı söylüyor?” diye sorulabilir...
Anlaşılıyor ki bu mesele Obama’yı da aşıyor. Çünkü Rothschild grubu esas olarak İngiltere merkezlidir. Sadettin Tantan, “Müslüman Kardeşler Örgütü’nün kuruluşunda da tıpkı Vehabiliğin tasarlanmasında olduğu gibi İngilizler vardır” diyor...
Baradey’in başbakanlığa atanması şimdilik durduruldu. Bir darbe yönetimine kim geri attırabilir? Ayaklanmalarda, İngiltere’yi de ABD’yi de yöneten grupların rolü, niçin gizleniyor?

Yazarın Diğer Yazıları