30 Mart seçimleri referandum ise...

Adalet Bakanı ve AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, “30 Mart seçimlerinde bir referandum yapıyoruz. Bu yerel seçimde şunu soracaklar bize; ’Türkiye’nin siyasi, ekonomik, istikrarı devam etsin mi, yatırımlar devam etsin mi? Türkiye ile beraber Hatay’ın da büyümesi devam etsin mi?’ ’Etsin’ diyorsanız bunları elbette AK Parti yapacak” dedi...
Referandum nitelendirmesi doğru da bu yerel seçimde seçmene sorulacak sorular, yüzlerce, binlerce hukuk faciasının yaşandığı bir dönemin Adalet Bakanı olarak tarihe geçen ve öncesinde Ali Dibo’ları büyütmesi ile tanınan Sadullah Ergin’in tespit ettiği gibi değil...


***


Peki ne sorulacak bize? Önce “biz” kimiz, oradan başlayalım?
Ramazan Bayraktar yazmış... Cevabı orada arayalım:
“Sayın Arslan Bulut, UEFA Başkanı Platini, 32 takımla düzenlenen Dünya Kupası’nın, 40 takımla düzenlenmesine yönelik bir tavsiyede bulunmuş.
Şaşırdım, bu adam, bu kadar milleti nereden bulacak?
Aklıma gelenleri sıraladım; İbrahim Milleti, Buda Milleti, Şinto Milleti, Deist Milleti, Ateist Milleti, Dinlerden Habersizler Milleti.
Hadi siz de bulun 1-2 millet daha. Oldu mu 8, bilemediniz 10 millet.
Tam 4 katı takım ve bir de elemeler düzenlenecek.
Sizce bu olimpiyatı, İbrahim Milleti’nin başkenti Kudüs düzenlese ve finanse etse daha iyi olmaz mı?”
Değil mi? Madem İbrahim milletiyiz, Suriye sınırını da Irak sınırını da İran sınırını da hatta sonrasında İsrail sınırını da açalım! Onlar da oy kullansın! Onlar da İbrahim milleti!
Diyeceksiniz ki; CHP milletvekilleri, Suriye’den kaçıp gelenlere de kimlik dağıtıldığını belirterek, onlara da oy kullandırılacağını söylüyor zaten...
İbrahim milletindeniz ya!


***


Bence bu seçimde, Türk tarihini oluşturan ataların ruhları, özellikle AKP’ye oy verenlere şu soruları soracak:
- Afganistan ve Irak’ın işgal edilmesinden sonra, Büyük Orta Doğu Projesi adlı yeni Haçlı Seferi’ne eş başkanlık yaparak, Libya ve Suriye’yi kan gölüne çeviren, başta Hatay şehri olmak üzere Türkiye’yi de istikrarsızlığa sürükleyen, insan yüreğini çıkarıp yiyen canilere lojistik destek verenleri iktidarda tutmaya devam edecek misiniz?
-Milli kimliğinizi kabul etmeyip, yerine dini kimliğinizi siyasi kimlik olarak koymaya çalışıp sizi aldatanların iç yüzünü ne zaman anlayacaksınız?
-Anadolu’dan Türk adını silmeye çalışmanın, bin yıldır devam eden Haçlı Seferleri’nin hedefi olduğunu nasıl unuttunuz? Bugün Anayasa’dan bile Türk adını çıkarmaya çalışanların, yeni Haçlı Seferi’ne hizmet ettiğini niçin görmek istemiyorsunuz?
- “Atatürk devriminden yani 1920’den önce, Batı denilen Hıristiyan medeniyetin elindeki topraklar, 25.5 milyon mil kare idi. 1993’te bu rakam 12.7 milyon mil kareye, yani yarısına düşmüştür.
İslam dünyası ise 1920’de 1.8 milyon mil kare üzerinde egemenlik sahibiydi. 1993’te İslam dünyasının sahip olduğu topraklar 11 milyon mil kareye yükselmiştir.” Avrupalılar, Amerikalılar, Atatürk adını duyunca, bu yüzden ifrit kesiliyor. Çünkü İslâm dünyasını ayağa kaldıran güç, Atatürk modelidir! Siz, Atatürk’e saldıranların, sahte belgelerle Türk Deniz Kuvvetleri’ni komutansız bırakan ve TSK’yı zaafa uğratanların hedefinin, sadece Türkiye’yi değil Türk engelini ortadan kaldırarak, İslam dünyasındaki enerji kaynaklarını ele geçirmeye çalışmak olduğunu niçin görmüyorsunuz?
-Atatürk, Türkiye’nin sigortası, Türk milleti ise İslâm dünyasının en büyük güvencesidir! Bu sigortanın atmasına niçin engel olmuyorsunuz?
-İçinde yaşadığınız vatanı size emanet eden, bu uğurda canlarını veren, kanlarını döken ve size kimliğinizi kazandıran atalarınızın huzuruna hangi yüzle çıkacaksınız?

Yazarın Diğer Yazıları